Vimmelkantiga

God morgon gott folk!

Uppe med tuppen idag, tittar jag på klockorna här hemma hos mamma är jag uppe skrämmande tidigt, tittar jag på klockan på datorn är jag uppe mer normal tid. Tiden vår busiga Slash brukar väcka mig. Han brukar väcka mig med en tass i ansiktet vid 6-6.30 tiden men i onsdags, morgonen jag verkligen behövde få sova inför den långa resan väcker han mig kl 5. Kunde inte somna om så jag gick upp.

Vi bestämde oss för att åka från Alanya vid 12 tiden på natten då Kristin och dom skulle åka samma tid så tänkte vi att då är vi på flygplatsen samtidigt. Alex skulle inte sova och jag sa att han behövde inte det. Han behövde inte lägga sig i sängen utan kunde slumra på soffan. Nej, han skulle inte sova alls. Ok, var vaken…Han kämpade bra länge men så 23.10 slogs dom bruna ihop och 30 min senare väcker jag honom. Jisses så svårväckt, han ville inte alls vakna och när han väl gjorde det var han som en buffel. Arg och grinig och skällde mest. Väl ute i bilen tog det inte många minuter så sov han och sov sen hela vägen till Antalya.

Mötte Kristin och barnen där och Hasan och hans kompis Neco som följde med som sällskap tog en kaffe med oss sen checkade vi in. När jag fick boardinpassen tittar jag vilka platser vi har. 8D och 8D. Hm? Vi hade fått alla, både för ant-ist och ist-gbg så jag trodde jag tittat på en av varje men det hade jag inte. På båda stod det ant-ist och ser sen att det står mitt namn på båda men på dom från is-gbg ståd det mitt på ena och Alex på andra samt 19e,19f så det var bara att gå fram och säga till men det fixade dom på några sekunder så fick vi ett nytt utskrivet i Alex namn. Tur jag kollade direkt och inte först när vi kom till säkerhetskontrollen där uppe.

Flyget till Istanbul gick smidigt, inga förseningar eller annat krångel. Alex var vaken hela den flygningen men den tog ju bara drygt 1 timme så det gick ju snabbt. Lite spel med nya nintendot så vips var vi framme.

Framme i Istanbul tar vi god tid på oss med allt. Hade ju 4,5 timme att slå ihjäl där så vi gick sakta från inrikes till utrikes, satte oss och åt lite frukost. När vi precis gått av planet tar Alex upp sin mobil och startar den. Ser att han håller den mot örat…

Ringer du pappa?

Nä, jag ringer till mormor.

Tar snabbt telefonen från honom och stänger av den.

Nej, du kan inte ringa mormor nu. Klockan är bara 04.15 i Sverige och hon sover.

Haha, han hade inte en susning om tiden. Han var ju vaken så var inte alla det liksom?!

Lite frukost! Alex, Kristin, lilla Dilara i vagnen och Denniz. Vi var alla glada över sällskapet.

Både Alex och Denniz hade sysselsättning med sig och här har dom bytt spel för att testa varandras.

Vi knatade runt på flygplatsen, barnen köpte lite godis i taxfreen och tiden gick ganska fort. Vi var så trötta allihop så det snurrade i huvudet. Ögonen var helt grusiga och man blinkade konstant för att försöka hålla dom öppna. Barnen hade ju sovit lite, Dilara mest hela tiden, Alex i bilen och Denniz på första flyget men jag och Kristin som varit vakna över ett dygn var helt yra i skallen av trötthet.

Så äntligen satt vi på planet mot Göteborg. Alex och Denniz ville sitta bredvid varandra men jag och Kristin sa nej för vi ville att dom skulle sova. satt 3 rader från varandra och skulle dom sitta bredvid varandra hade dom inte somnat. Alex tjatade och tjatade och blev sur för att jag sa nej. När vi väl satt oss på planet ville Alex ha sin kudde. La sig ner och somnade inom 1 minut sen fick jag väcka honom när vi var på väg att landa. Jag och Alex fick ett 3 säte för oss själv så han kunde ju ligga ner och sträcka ut sig. Själv halvslumrade jag mest, så fort man är på väg att somna så vaknar man av att man ”tappar” huvudet. Försökte läsa lite men en rad blev fem och bokstäverna bara flöt ihop.

Flyget mot Gbg avgick i tid, allt gick smidigt och jag gillar verkligen Turkish Airlines. Gott om plats för benen, ja iaf för mig som är 2 äpplen hög, breda säten och bra service. Innan maten kommer får man…

…en meny…

…där det står vad det är för mat och maten är verkligen bra. Jätte god mat! Turkish Airlines har i år blivit utsedda som europas bästa flygbolag i kategorin bästa maten samt en kategori till. Sen att dom för ett par veckor sedan fick kritik (stod i Aftonbladet om detta) av sina egna piloter, 13 st (en droppe i havet om man ser till hur många piloter dom har) som uttalat sig om att säkerheten brister, den ena sa att han skulle aldrig låta sin fru och barn åka med dom, att en del piloter har dålig utbildning, problem med engelska språket vilket ställer till det när dom flyger till andra länder och har kontakt med flygtornen…Spelar ingen roll för mig. Jag älskar att åka med Turkish Airlines och dom har den bästa maten så lite andra brister bryr vi oss inte om. Hade gärna åkt med dom jämt men sommartid får det även fortsättningsvis bli med dom tråkiga charterbolagens flyg då priset styr. Turkish Airlines är inte billiga men är så glad att dom börjat flyga till Göteborg.

När vi är på väg att landa ser vi detta utanför fönstret…

Lite vitt men det duggregnade lite och var +1 grad och inne i Göteborg var det +3 och barmark. Riktigt ruskväder men det gör inte. Så härligt att vara här.

Framme på Landvetter fick vi vårt bagage snabbt, ut och leta upp våra nära och kära och där tappade vi bort Kristin och barnen. Tänkte mamma skulle få hälsa på henne men jag såg dom inte så vi hann inte ens säga tack och god jul så jag gör det nu…Tack Kristin, Denniz och Dilara för trevligt sällskap, God Jul och vi ses hemma i Alanya sen.

Väl hemma hos mamma blev det soffan resten av dan och kvällen. God mat och massa julmust. La oss jätte tidigt, tror jag somnade 19.30. Hade då varit vaken nästan 40 timmar.

Idag bär det av upp till min mormor för att fira jul med finaste släkten.

This entry was posted in Flyger & Far, Sagt av Alex, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

12 Responses to Vimmelkantiga

 1. Hebbe says:

  Morsning..Välkommen till Göreborg/Värmland..Du kanske känner dig som en urlakad sill efter den resdagen..men du piggar på dig så snart är du… Mört och kry som en pigg…
  Brorsan,,efter det att den värsta chocken,lagt sig,så tyckte han det var skitkul…Ha nu en riktigt God Jul…Kramen.

 2. Fenixmona says:

  Välkommen till Sverige! Gott att höra att resan gått bra! Kanske julesnön för er båda finns iVärmland…här lär det inte bli någon och det är jag glad för…för vi ska ju till Norge och dotter werona på annandagen och då är det gott att slippa halkan! Kramiz!!

 3. Yvonne says:

  Godmorgon och välkommen till Sverige.Skönt att resan gick bra!Ha det så bra ! Morgonkram!

 4. Sita says:

  God morgon. Ja välkomna till Sverige o till vackra värmland. Här är mildväder o det droppar från taket. Kramar o God Jul

 5. Veiken says:

  Härligt att allt gick bra även om ni är trötta….. Underbart att ni gillar Turkish…har bokat biljetter med dom och det blir premiär! 🙂

 6. Ama de casa says:

  Jösses vilket jobbigt dygn (nästan TVÅ dygn till och med…). Men skönt att vara på hemmaplan igen. Ha nu en riktigt God Jul!
  🙂

 7. Hoppas ni får lite snö här vaknade jag upp och det var +6 och bara snö där det har varit högar… Lite snopet så här dagen innan jul.
  Förstår att du var riktigt trött efter den resan.
  Välkommen igen till Svea och ha en underbar Jul med era nära och kära.
  Kram M

 8. Lena says:

  Håller helt med dig turkiska flygbolaget det var en glad överaskning när vi for till Istanbul ! Skönt resan gick bra nu får ni ha en bra och avkopplande jul ! Här blir det uppestittarkväll med våra vuxna barn, bingolotto och italiensk buffe ( inklusive vin !) God Jul från Lena i Örebro där det just nu är plus 7 grader!

  • Sand mellan tårna says:

   Tack och detsamma till dig. Ha en riktigt God Jul!
   Här i Karlstad var det också 7 grader. Nu har vi 3.
   Kram!

 9. Ingunn says:

  Vil gjerne ønske deg og Alex en riktig god jul! Klem fra meg, ca 20 mil unna 🙂

 10. vuxenmamman says:

  Önskar er en riktigt mysig Sverige jul!
  KRAM

 11. Jennifer says:

  Välkommen till Svea =)

Kommentera