Redo och lyckodag

Nu är vi i stort sett redo att åka men än får vi vänta några timmar. Vid halv ett ett tiden inatt kör vi till flygplatsen.

Alex fröken hade sagt när vi pratade med henne i förra veckan att hon kommer skicka med läxor till Alex. Jag pratade med Joanne och bad henne skicka sms/skiva på fb till mig varje kväll och tala om vad dom har i läxor så kan han göra det också.

Vi åkte ut till skolan och hämtade Alex när dom slutade och då passade jag på att prata med fröken om detta. Hon hade inte skickat med alls mycket läxor, 4 A4 sidor ”test” bara med frågor. Så lite får dom ju inte ens under en vardag. När jag sa att jag pratat med Joanne och att hon kommer skicka sms så vi kan göra läxorna tyckte hon det var toppen och tog fram dom böcker dom kommer arbeta i närmsta tiden.

kanske inte särskilt snällt av mig men dom har så högt tempo så det är lätt att hamna på efterkälken även om barn har lätt för att komma ikapp. Det är ju Alex ett bevis på när han var borta en hel termin och har tagit igen allt. Kanske gör han inte alla läxor varje dag men ganska så mycket tänkte jag han ska göra.

En riktig lyckodag för Alex idag. Idag var dagen dom skulle få sina små datorer igen på skolan. Vanliga datorer är det med windows xp, dom är så små och söta datorerna och alla barn har sina namn på dom. Alex var så stolt över sin och satt i bilen med webcamen på och ”filmade” oss.

När vi kommer hem rusar han fram till legokalendern. Då vi inte har plats att släpa den för 3 dagars små legobitar fick han öppna resterande idag. Han slet upp dom och satte sig sen och började bygga med alla figurer mm han fått…

Även Bamsekalendern och svt´s julkalender fick han öppna. Däremot inte alla i sin paketkalender. Där är nr 23 & 24 nerpackade i väskan.

Då vi åker till flygplatsen inatt och planet går 04.00 imorn var jag i valet och kvalet om han skulle få öppna nr 22 nu ikväll eller vänta tills vi sitter på planet. Det blev det första. Han fick öppna det nu men ni får hålla er tills imorn innan ni får se vad det är. Jag gör ett tidsinställt inlägg så när ni läser det är vi antagligen i Istanbul…

Helt ok va?

This entry was posted in Alex skola, Högtider. Bookmark the permalink.

13 Responses to Redo och lyckodag

 1. Fina Frun says:

  Hoppas resan går smidigt utan några förseningar. Nu går nog mormor och räknar minuter … 😉

  Kram/Fina Frun

 2. Veiken says:

  Välkomna hem! Tyvärr måste ni ta med bättre väder…. Ingen snö ännu. Ha en fin resa! 🙂

 3. Stevie says:

  Önskar er en fin, trevlig & lugn Resa!
  Wellcome to Schweden!
  🙂

 4. Aurora says:

  Välkomna hít. Kram

 5. Roggan says:

  Då så är ni snart där kylan är, men det är ju klart att det är roligt med lite olika väder också. Kram

 6. eva says:

  Trevlig resa hoppas allt går bra:)

 7. Jennifer says:

  Trevlig resa! Kram

 8. nina says:

  Välkommen till Sverige!! Hoppas ni får en underbar tid här och njuter för fulla själ! Jag vill gärna vill se dej som min FB kompis, tror du att går? Isf hittar du jmej med mejl namn .Ha det så bra här i Norden!

  • Sand mellan tårna says:

   Tack Nina!
   Ja nu är vi framme efter en lång resa men allt gick smidigt.
   Klart vi kan bli fb vänner. Jag söker upp dig 🙂
   Ha det bra!

 9. Fenixmona says:

  Hoppas det blir en fin resa för er! Kramar !!!

 10. vuxenmamman says:

  Så spännande…..Hoppas ni får en underbar Sverige vistelse.
  KRAMKRAM

 11. Ama de casa says:

  Uj vilka grymma flygtider… Hoppas ni inte är alltför slutkörda när ni äntligen får träffa mamma/mormor igen 🙂

Kommentera