Skillnad som dag och natt…

Förra lördagen var vi ju med Alex till en fotbollsklubb och blev minst sagt nonchalant behandlade och det kändes inte alls bra. Vi var alla besvikna och arga. Om det kan ni läsa här.

I början på förra veckan pratade Hasan med sin barberare och berättade om detta. Barberaren berättade då att hans son (också 7 år) spelar i en liten klubb som ägs av en tysk man. Hasan fick numret till tränaren och åkte sen och träffade honom i onsdags. Hasan berättade vad som hänt sist och t om den tränaren blev förvånad och tyckte det var dåligt gjort. Han sa att Alex är jätte välkommen på lördag (idag). Hasan berättade att tränaren noga poängterat att vi försöker inte vaska fram några proffs utan barnen ska ha roligt (ser dom sen att några barn har talang försöker dom hjälpa dom vidare om barnen själva vill) och det gjorde mig så glad att höra för det är ju det som är det viktiga.

När vi kom dit idag fanns redan några barn där och kickade lite boll. Dom skulle träna när tränaren kom och erbjöd direkt Alex att kicka lite med dom innan resten kom. När tränaren sen kom går han direkt fram till Alex och pratar lite. Samlar sen gruppen och hälsar alla välkomna och talar sen om att idag har vi en ny kille här som heter Alex och alla barnen hälsade honom välkommen.

När dom skulle börja träna visade tränaren Alex hur han skulle göra på dom olika momenten då han inte hade en aning. Det gjorde ju att Alex kände sig som en i gänget direkt och jag såg hur roligt han tyckte det var.

Dom delades upp i två lag och fick spela en hel del. Alex som inte spelat så mycket fick ju sällan bollen men han sprang som en gnu och jagade. Fick han bollen snubblade han på den eller blev osäker på vad han skulle göra. Första gången så det var inte alls konstigt. Ibland fick han till det riktigt bra och tränaren var snabb att berömma likaså kamraterna.

I pausen kom en kille (9-10 år) fram till Alex och la armen om honom och sa att han var jätte duktig och det var så himla gulligt för sanningen var den att han var inte duktig eller jo, det var han på sitt sätt. Han kämpade och sprang och gjorde så gott han kunde men inte bra om man jämför med dom andra så därför var det så fint av den killen och det gjorde ju att Alex kände att han duger även om han vet själv att han inte är lika bra som dom andra (än).

Efter träningen kom tränaren fram och pratade med oss och sa till Alex att han varit jätte duktig. Till oss sa han att det kommer gå bra det här. Vi sa ju att vi ska till Sverige nu men när vi kommer tillbaka kommer han igen och tränar och då sa tränaren att han kommer få en lagdress och gissa om Alex blev lycklig.

Imorn har dom träning igen och han längtar redan. Så skillnaden på förra tränaren/laget och detta är som dag och natt och det känns så bra.

 

This entry was posted in Alex fotboll. Bookmark the permalink.

9 Responses to Skillnad som dag och natt…

 1. Aurora says:

  Så kul att höra. Du ska se att Alex blir proffs en dag;) Kram

 2. Ama de casa says:

  Men så roligt! Då kan jag alltså bara luta mig lugnt tillbaka och vänta på dom däringa Wemblybiljetterna han ska köpa till mig när han blir proffs 😉

 3. Pia F says:

  Det är ju precis så här det ska gå till. viktigt att känna sig välkommen i alla sammanhang.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja gud sån skillnad mot andra stället. Känns riktigt bra idag och Alex var så glad. Att se hans glädje betyder allt.

 4. Veiken says:

  Åh, så roligt. Det är exakt så man får ungar som vill fortsätta och på den vägen vaska fram duktiga spelare… 🙂

 5. Lena says:

  Jag som är en ”blödig” kvinna /mor fick allt en tår i ögat….Så kul att det ordnade sig med ett vettigt fotbollslag för Alex! Det viktigaste är glädjen , att ha kul och längta till träningen och kompisarna. Ha en bra jul i Svea,tror vi mest kommer att bjuda på plusgrader och regn…Men det går bra att tända ljus inomhus! Kram Lena

 6. Hebbe says:

  Hejsan,,men du va kul,,det är ju precis så det ska vara,,där kommer det att gå bra för Alex,han kommer att utvecklas bra i den fina miljön..förstår att det känns bra för er alla..Haé Kramen.

 7. Fina Frun says:

  Underbart! Det är ju så det ska vara!
  Härligt att ni hittade rätt 🙂

Kommentera