Kändes inte bra

Alex har ju så länge jag kan minnas älskat att sparka boll. Tar varje tillfälle i akt att få göra det. Tyvärr har ju hans skola inte just fotboll men hundra andra aktiviteter barnen kan göra. Hasans bror har kollat upp lite med fotboll för Alex och fått till svar att 04:or tar dom in först nästa år.

Nu hade Hasan i veckan fått veta att det finns ett lag, Alanya Belediye spor/Alanya spor…fattar inte om dom är samma eller inte men skit samma…

Hasan ringde och pratade med dom och tränaren sa att Alex kan komma på lördag kl 15. Alex har ju varit eld och lågor över detta och så sett fram emot det.

Tränaren hade sagt till Hasan att han ville ha nåt hälsopapper på Alex mm. Jag fattade ingeting men Hasan sa att han visste vad det var så ja, det får vi väl fixa sen då. Sen skulle han ha riktiga fotbollsskor på sig när han kom. Alex har såna sen innan men det är väl inte alla som har och gå och köpa såna direkt är väl inget någon vill göra. Sen skulle han få (få köpa) träningskläder genom klubben. Massa grejor var det och jag tänkte bara…herre gud…så mycket innan dom ens kommit dit. Tänk dom som inte vill fortsätta då?

Vi åkte dit så vi var där lite efter två för att få en chans att prata med tränaren. Lite frågor och funderingar har man ju och jag hade ju fått en massa funderingar efter Hasan berättade om samtalet med tränare.

När vi kommer dit är tränaren där och tränar en grupp barn på 8-10 år. Kände igen ett par från Alex skola som går i 3-4an. Vi går fram till tränaren som bara snabbt hälsar på Hasan. Tittar knappt på Alex, säger inte välkommen, inte hej, inte vad heter du, hur gammal är du…ingenting utan han viftar bara med handen och visar att Alex kan joina dom andra barnen med det dom gör.

Jag trodde inte det var sant och fick bara dåliga vibbar. Kändes inte alls bra och för Alex kändes det inte heller bra. Att bara bli ”inslängd” i en grupp barn så där utan att ens fått en presentation är inget jag skulle vilja. Han var med en liten stund men när dom skulle byta grej att göra ville han inte mer. Tränaren kom fram och säger till Alex att gå och ställa sig där dom andra är och göra som dom. Något Alex inte ville, han kände sig inte alls bekväm och inte det minsta välkommen. Tränaren vänder då bara på klacken och går.

Jag sa till Hasan att det här känns inte alls bra. Jag har själv gått en idrottsledarutbildning och vet hur en tränare/ledare inte ska vara och denna tränare var precis allt man inte ska vara. Hasan höll ju med så vi åkte bara därifrån men ändå stannade vi hela tiden ut för att se om tränaen kom fram men han gjorde inte en ansatts till att komma fram och prata med oss (Alex). Nä, när han satt ungarna på olika träningsuppgifter stod han och pratade med en annan tränare eller i mobilen. Enligt mig skulle tränaren ägnat några minuter åt att prata med Alex. Alex kunde fått ställa några frågor om han ville sen skulle han samlat gruppen och talat om att detta är Alex och han är ny i gruppen. Lätt som en plätt och avklarat på 5 minuter och det hade gjort allt så mycket bättre. Dessutom, dom som skulle träna kl 15 var ännu äldre (11-13 nåt)  så han hade ju sagt 1 timme fel tid till oss.

När vi kommer till kontoret satt ett gäng ”gubbar” där och Hasan hade ångat upp sig och vräkte verkligen ur sig hur dåligt det var. Jag tänkte väl först lite att så funkar det kanske här men jag har ju sett hur ledarna på tennisen varit med barnen och det var stor skillnad. Det var riktigt bra ledare. Alla som satt på kontoret tyckte också att det var dåligt och att så får det ju inte gå till när det handlar om barn.

Så…nu ska vi kolla på lite andra möjligheter med fotboll för Alex. Så himla synd att skolan inte har det. Hittar vi inget nu väntar vi till nästa år så får han börja då.

Tennisen har han lagt ner. Tyckte det var jätte roligt men så var det två helgdagar och då var det inget, gången efter det fanns ingen han kände väl så då ville han inte vara med och gångerna efter det, två stycken missade han då han var sjuk sen har han inte känt för det mer och han får bestämma själv hur han vill göra.

Fotbollen (tränaren) får i alla fall…

 

This entry was posted in Alex fotboll, Inte alltid roligt. Bookmark the permalink.

7 Responses to Kändes inte bra

 1. Ama de casa says:

  Fy så dåligt! Hoppas ni hittar nåt annat ställe så Alex får kicka boll och ha ROLIGT!

  Men? Hur blir det med mina Wimbledonbiljetter nu då??? 😉

 2. Sita says:

  Ha en bra kväll. Kram

 3. Aurora says:

  Dålig stil. I vår klubb börjar ungarna i fotbollsklass som 7-åringar. Och det första året tränar killarna och tjejerna gemesamt.
  Hoppas du hittar ngn annan klubb. Kram

 4. Veiken says:

  De finns bra och dåliga tränare överallt, men det här var ett riktigt bottennapp. Sämre än sämst är mitt betyg! 🙁

 5. eva says:

  En sådan människa ska inte ha med barn att göra. Verkar ju inte va riktigt
  funtad någonstan jag blir riktigt arg när jag läser det. Hoppas att Alex
  hittar någon annan vettig klubb. Kram

  • Sand mellan tårna says:

   Ja en riktigt idiot!! Reagerade även på hur han var mot barnen han tränade, han skrek ganska mycket och lät inte alls vänlig. Så nä, en sån ska väl inte ha med barn att göra.
   Vi får jaga vidare…
   Kram!

 6. Fina Frun says:

  Näe vilken dum-gubbe! Så ska det ju inte gå till! Kan ni inte samla ett gäng kompisar från skolan och mötas på någon fotbollsplan och bara spela lite på skoj, under fritiden? Kan ju ha en dag i veckan då alla som vill vara med samlas… bara en idé.

  Appropå sporter, känner igen det där med att man tröttnar/inte vill längre. Emil har provat och hoppat av karate, dans, simning, innebandy, tennis. Fotboll spelar han mycket i skolan och efter skolan på skoj med vännerna, så det vill han inte göra arrangerat. Klubbarna har ju träning 3 ggr i veckan och sen plus två-tre matcher i veckan! Blir ingen fritid över.

Kommentera