Imponerad

Åkte ju idag och hämtade Alex på skolan då vi skulle på kalas kl 17 och på fredagar kommer Alex hem senare så han brukar inte komma förrän 17-17.15 tiden så jag tyckte det var bättre att hämta honom så vi kunde komma i tid till kalaset.

Först när jag kommer till skolan måste jag ”anmäla” mig i vaktkuren och tala om vilket barn jag ska hämta och det är väl bra så man inte kan hämta vilket barn som helst.

När jag sen kommer in på skolan kommer alla ur personalen som finns i närheten fram, tar i hand och säger välkommen och frågar hur det är sen hälsar även alla dom ur personalen som bara har vägarna förbi. Man känner sig så välkommen så.

När Alex gick i förskoleklass var man tvungen att få en lapp om man själv hämtade barnen som man sen fick ge securityn innan man fick gå ut. Då jag inte hämtat honom sen dess visste jag inte om man behövde göra så nu med så jag fick fråga. Nä, när man hämtar vid skolans slut behöver man ingen lapp, bara om man hämtar mitt på dan. Däremot måste man tala om det för en kvinna där som dels meddelar barnens fröken/lärare att en förälder är där och hämtar sen meddelar hon busschauffören. Detta gjorde securityn innan när man kom med lappen. Ordning och reda…inte lätt att bara sno åt sig ett barn och gå. Känns tryggt. När man sen går måste man säga till i securityn igen vilket barn man har med sig så dom kan stryka en från listan.

På måndag mornar och fredag eftermiddagar sjunger alla barn nationalsången och när barnen började välla ut från sina klassrum kom alla små barn (klass 1-3) på led med fröknarna längst fram. Dom gick så fint och det var inget stök alls. Dom äldre barnen gick själva och det fanns dom som försökte ”smita” ut på skolgården och vänta där på att få åka hem och smita undan att sjunga nere i konferenssalen men det gick inte. Vid utgången stod personal som bara med en blick och ett pekfinger pekade i riktning mot konferenssalen och ungarna vände direkt och styrde stegen dit. Inte ett ord behövdes. Ingen unge som började tjafsa utan dom visste vad som gällde men går det så går det.

Är så imponerad över vilken ”pli” dom har på ungarna och det jag är mest imponerad av är att dom är så vänliga mot barnen. Det är aldrig skäll och skrik utan dom pratar vänligt med dom men ändå på ett sätt som gör att barnen förstår vad som gäller. Dom gånger jag/vi varit där på dagarna av olika anledningar ser man alltid en personal som har en kram eller en klapp på axeln eller ett vänligt ord till en elev, stor som liten som passerar.

När sången var klar och barnen barnen kom upp för att gå till sina bussar kom först förskoleklasserna och 1 orna på led med fröknar framför som följde dom till bussarna sen kom resten och det fanns personal ”utplacerade” lite överallt för att se om någon behövde hjälp eller bara för att hålla koll så alla kom iväg till sina bussar eller se till så det inte blev för mycket spring och trängsel, inget puffande och knuffande.

Jag bara satt och tittade och är så imponerad över hur dom styr upp allt. Så många småsaker jag reagerade på som verkligen imponerar på mig. Känner mig så trygg att ha min son på Bahçeşehir Koleji.

Nåt annat jag också blev imonerad av är att t om städerskorna har snygga uniformer. Svarta lite tunnare byxor, pikétröja och cardigan. Något annat jag varit imponerad av länge eller kanske mer fascinerad av är att alla kvinnor i personalen har högklackade skor och nu snackar vi höga klackar. Inga 3 cm pumps utan 10 cm. Fattar inte hur dom orkar gå i det hela dagarna. Sen är dom så uppklädda, ingen som har jeans (Inget fel på jeans, jag är verkligen en jeansmänniska och älskar jeans) Nä, det är pennkjolar, kostymbyxor, blusar, kavaj, klänningar…Tjusiga i håret och snyggt sminkade. Dom är ursnygga!

Nog om det…

På väg från skolan åker vi förbi en fantastiskt solnedgång. Försökte ta lite bilder samtidigt som jag körde…ögonen på vägen så det var inte helt lätt…

Snart är vi på kalas…

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

3 Responses to Imponerad

 1. Michelle says:

  Övning ger fardighet 😉 jag tycker inte heller det ar jobbigt att ga i sadana klackar. Okej, ar det 40-45 grader ute – DA kan det bli jobbigt. Men inte annars. Kul att de ar sa fina pa skolan 😀

  • Sand mellan tårna says:

   Jag får ont i fötterna av att bara se dom gå i såna 😉 Har jag på mig skor med hög klack planerar jag alltid min väg noga för att se vilket sätt jag slipper gå minst på 😉 Gick mer i det förr än nu för tiden. Men ja, visst är det kul att se hur snygga dom alltid är.

 2. Ama de casa says:

  Du snodde min kommentar redan in inlägget, men jag tar den ändå:
  Ordning och reda!
  🙂

Kommentera