Så väluppfostrat

Igår när vi satt och åt middag säger Hasan nåt till Alex. Alex hade precis stoppat in mat i munnen och tuggade lite sen ser jag att han sätter handen för munnen (skymmer munnen lite diskret) och svarar Hasan. Först reagerade jag inte men sen händer samma sak två gånger till.

Jag frågar Alex varför han gör så då jag aldrig sett det innan och han säger att i skolan måste vi göra så om vi pratar när vi äter.

Jag har ju alltid sagt att man pratar inte med mat i munnen och man tuggar med munnen stängd. Detta tyckte jag ändå var så gulligt och väluppfostrat. Dom är noga på hans skola att dom ska uppföra sig, vett och etikett är viktigt. Svära t ex är helförbjudet.

Berättade för tjejerna idag om det Alex gjort igår och dom skrattade gott sen när vi är på Tadim och käkar sitter vi ju och pratar samtidigt och rätt vad det är skymmer Alex munnen med handen och svarar på en fråga sen gör han det en gång till. Jag ser i ögonvrån att Elin börjar fnissa då hon tyckte det var så gulligt och att jag just berättat om det. Jag kunde inte titta på Elin för då hade jag börjat skratta och det ville jag inte. Vill ju inte låta Alex tro att vi skrattar åt honom för att han ”uppför” sig.

Tycker fortfarande inte man ska prata med mat i mun men detta är ju ändå ett bra sätt om man nu måste göra det. En turkisk variant…

This entry was posted in Alex, Alex skola. Bookmark the permalink.

12 Responses to Så väluppfostrat

 1. Catarina says:

  Han var så söt när han gjorde så…. tror vi alla hade svårt att inte le när det hände 🙂 Jaaa, de verkar vara noga på skolan där han går – ordning o reda med det mesta och det verkar som om hyfs o stil står högt i kurs.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det var svårt att hålla sig för skratt 🙂
   Känns jätte bra att dom är så ”hårda” på skolan med sånt med tanke på vad man hört om andra skolor där det svärs nåt fruktansvärt och rektorn svarar när det påpekats att dom kommer lära sig mer. Hm?!

 2. Roggan says:

  Visst är det fint när de uppför sig så.
  Sv: Gävlebocken kom dit 1966, den har klarat sig en 8-10 tror jag. Ett år skulle de kidnappa den med helikopter och föra den till Stockholm.

 3. Fnulan says:

  Men gulliga unge!!!!! Va stolt!!

 4. Fina Frun says:

  Jamen så har mina barn blivit tillsagda i skolan att också göra. Skymma med handen om man måste svara innan man tuggat klart.

 5. Fenixmona says:

  Det verkar ju vara en väldigt bra skola Alex går i! Den har ni valt bra! Viktigt att skolan jobbar med vett och etikett, det tillhör ju sådant som barnen ska ha lärt sig….Duktig och läraktig är han också din lille kille! Kramiz

 6. Ama de casa says:

  Det är ju bra att dom får lära sig vett och etikett också 😉

  (Det är nog därför jag äter så fort – så man kan prata mycket sen 😀 )

 7. Yvonne says:

  Alex är en mycket väluppfostran ung liten herre! Kram!

 8. Stattinskan says:

  Kanonbra att de får lite vett och etikettutbildning. Finns det nått värre än att se halvtuggad mat i munnen på någon?
  😀

 9. Så bra!
  Du kan vara stolt. Och berätta gärna för mig hur de lyckas att tuta i ungarna det och att de sedan GÖR det. För det har jag problem med 😉

  Hälsningar
  Yohanna

 10. Veiken says:

  Hur många svenska barn kan vi skicka ner för ett eller två år?

 11. Det var ju jättesött!! 😀 Väluppfostrad pojk du har!!

Kommentera