Djursamling

I fredags när Alex kom hem från skolan hade han en liten liten gräshoppa i handen. Den hade han fångat på skolan innan han hoppade på bussen och satt sen med den i handen hela vägen hem.

Här i det lilla grönområdet i ”rondellen” där bussarna står fångade han den. Han satte ner den i sin vattenmelonkruka och där bodde den tills den dog några dagar senare.

I söndags när vi var i Dimcay hittade han en snigel som han tog med hem och som fick flytta in med gräshoppan (den döde).

I måndags kommer han med en ny gräshoppa och en nyckelpiga som även dom fick flytta in tillsammans med snigeln. Den döda gräshoppan plockade vi bort.

I tisdags kom han hem med ännu en gräshoppa, en lite större denna gången. Han såg då att snigeln var borta och vi fattade inte var den tagit vägen. Ser sen igår när jag städar balkongen att den krupit iväg och satt sig bakom bordet på nederdelen av bordet. Den fick flytta tillbaka till krukan.

Så just nu bor där…

En liten gräshoppa som inte ser helt kry ut men rör på sig gör den…

En lite större gräshoppa som ser mer pigg och kry ut…

Samt en snigel.

Får se vad han kommer hem med mer. Nyckelpigan flög snabbt iväg men konstigt att inte gräshopporna gjort det, dom kan ju också flyga.  Verkar finnas gott om gräshoppor på den lilla gräsplätten på skolan i alla fall så han lär nog komma hem med fler.

God morgon!

( Ingunn och Gilla, jag kan inte kommentera hos er. Kommentaren går inte fram ser det ut som utan bara försvinnet ut i tomma intet. Får ingen bekräftelse på att den gått fram (??) )
This entry was posted in Alex. Bookmark the permalink.

13 Responses to Djursamling

 1. Yvonne says:

  God Morgon.Våra pågar kom också hem med småkryp.Ola kom med maskar ,det intresset har hållt i sig ja inte med maskar utan han har ormar.Till min förskräckelse!!! Ha en bra dag! Kram!

 2. Hej =) Oj känner igen det där, min son är så facinerad av djur att han tar hem både det ena och det andra, själv är jag luite småskraj men snäll som man är står jag lydigt och ler och ser facinerad ut jag med *skrattar* Kram på er

 3. Stattinskan says:

  Ni har väl betalat TV-avgiften? Annars är det risk för att snigeln hamnar på ögat 😉
  Svar: Jag får inga engelska kommentarer här på blogspot. Däremot rasar de in på gamla Metrobloggen. Får med jämna mellanrum reklamkommentarer men de hamnar automatiskt i skräpkorgen.

 4. Fina Frun says:

  Hmm inte de trevligaste husdjuren kanske. Det har inte kommit en förfrågan om ett mer hårigt sällskap?

 5. Stevie says:

  Nåja, man får vara glad så länge barnen inte börjar föda upp grodor,
  för att få grodlår till middag!
  😮
  Sedan får man vara glad för att Alex tar hem djuren,
  många ungar tar ju död på dem istället!
  🙂
  Vem vet, Din son kanske blir en djur-/naturprofil i framtiden,
  som kämpar för deras rättigheter och existens!
  🙂

 6. Ama de casa says:

  Rena djurparken i den där krukan 🙂

  Dom som har blogger utan pop-up har krånglat sen igår. Det funkar om man skriver in namn/url istället för att använda open-id. I alla fall har det gjort det för mig…

 7. Hebbe says:

  Hej du,,säg den unge som inte kommer hem med allehanda små djur..Ja se till att gratta honom nu på direkten..Här i Vreta är det strålande sol,efter en gråmulen morgon..Haé Kram.

 8. Hebbe says:

  Ja jag undrar om hon sa något till gubben..Haé Kram.

 9. Roggan says:

  Alex är kanske på väg att starta ett litet zoo.

 10. Ruth i Virginia says:

  Hej , Här kommer Mrs. Smart 🙂

  ”En något större gräshoppa” är en Praying Mantis – bönsyrsa på svenska.
  Ganska vackra, tycker jag.

  På tal om barn och djur – min dotter hade två paddor som höll till i ett fågelbad. Hon brukade sätta ut dom på gräsmattan för att låta dom motionera. En liten ”bluebelly” ödla togs mycket ömt om hand och bodde i en skokartong ganska länge, innan den fick friheten tillbaka.

  • Sand mellan tårna says:

   Tack för det 😀 Visste inte alls att det var olika namn på den lilla och stora. För mig heter alla gräshoppor 😉 Här finns ju även riktigt stora bruna gräshoppor och dom är inte alls roliga. Usch så äckliga.
   Paddor skulle jag nog inte heller vilja ha men ödlor är söta. I alla fall dom små, som Whisky som bor bakom vår diskmaskin 🙂

 11. Ruth i Virginia says:

  Nu äre’ djur igen!

  Tur nog gick jag ut innan jag backade ut bilen i morse, för där var det en gullig
  sköldpadda på uppfartsvägen. Hade säkert kört över den. Min djur-älskande dotter plockade opp den och släppte ut den i den lilla bäcken bakom huset. Slutet gott,
  allting gott.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det var tur. Sköldpaddor är fina och Alex vill ha en mini sköldpadda. Vi får väl se…tills det ev blir aktuellt får han nöja sig med att samla gräshoppor och annat 😉

Kommentera