Smart men inte tillräckligt smart

Mamma hade med sig 1 kg chokladrunda som vi kallar dom till Alex. Glömmer alltid vad dom heter men man köper dom i lösvikt, platta runda mjölkchokladbitar med mönster på.

Det läskas ju i munnen på honom efter dom. Som han längtat efter dom…

Nu när skolan börjat skulle jag köra stenhårt med allt vad rutiner och annat heter så som endast snask på helgen. Det andra har gått strålande. Värre är det med snaskbiten. Klart han skulle få lite chokladrunda när hon kom, likaså på sin födelsedag sen glömde han bort det över helgen och frågade om han fick i måndags. Han har fått 5 bitar varje gång och inget mer dessa dagar. Igår frågade han igen men då sa jag nej.

Jag kommer in i köket senare på kvällen och ska ta fram dricka ur kylen och ser att ena påsen med chokladrunda hänger halvt utanför hyllan och är inte stängd helt. Vet att jag stängt den och satt in den långt in i kylen. Säger till mamma som också är i köket att det ser ut som någon varit och nallat choklad.

Mamma börjar skratta och berättar viskande så inte Alex skulle höra att hon kom på honom stående halvt gömd bakom soffan men munnen full. Hon frågade honom vad han gör och han bara log. Kunde inte svara med all choklad i munnen. Hon kände chokladdoften lång väg ånga ut från honom och frågade om han varit i kylen och tagit chokladrunda.

Jo, det erkände han ju att han hade. Mamma sa till honom att jag lovar att inte tala om något för mamma men då får du lova att inte göra så igen för då blir mamma arg och ledsen på dig och kanske slänger ut allt i soporna.

Mmmm, det lovade han och så tuggade han klart. Jag har ju fått låtsas som om jag inte vet något alls om detta.

Mamma tyckte det var så roligt för hade han inte stått halvt gömd bakom soffan hade hon aldrig reagerat. Hade han legat i soffan och kollat på tv hade hon inte märkt något.

Smart är han men inte tillräckligt smart (än).

This entry was posted in Alex, Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

12 Responses to Smart men inte tillräckligt smart

 1. Stevie says:

  Nu blev jag nyfiken,
  vad heter den chokladen?
  🙂

 2. Fina Frun says:

  Åh vad sött. Jag undrar jag vad det är för någon oemotståndlig choklad…

 3. Roggan says:

  Vilken syn det måste varit för din mamma, jag hade nog inte kunnat hålla mig för skratt.

 4. Sita says:

  God kväll. Det kommer en tid när han lärt sej hur han ska dölja det. Ha det gott. Kram

 5. fenixmona says:

  Gudskelov kanske…hehehe…och ärlig är han ju när mormor frågade, så det är ju bra.
  Jag meddelade Kim att jag inte vill ha hans logga på min blogg, att de jag har där endast är sådana som jag känner personligen. Ska kolla in på hans blogg idag, orkade inte igår, var så himla sjuk…Kramiz

 6. attis says:

  Gomorron. Visst är de för härliga dessa små oskyldiga rackare. Sitter här och småskrattar. Kan se honom framför mej med munnen full av choklad. Det är banne mej inte lätt att hålla på detta med snask bara på helgerna. Lycka till.
  Bamsekram

 7. Ama de casa says:

  Haha! Jag förstår honom… 😀

 8. Tror att det kan vara cloettas ”lysmelk” som du menar. runda platta med mönster och en är formad som en snäcka… kram

Kommentera