Blir inte riktigt klok…

…på Alex servicebuss detta året. 8.08 ska den komma på morgonen men oftast kommer den 8.15. Det gör ju absolut inget, ju senare den kommer desto kortare tid behöver han sitta på bussen.

När han kommer hem däremot har jag ingen koll. Dom första dagarna kom han 16.50 men sen har det blivit lite hejsan hoppsan med det där. I fredags när han inte kommit kl 17.20 ringde jag Hasan som fick ringa skolan. Hon som svarade ringde chauffören och gav honom en utskällning. Att han inte var hemma då var inte ok. Normalt kommer dom lite senare på fredagarna då dom har samling på skolgården efter skolans slut och sjunger skolsången men det handlade om max 10 min förra året och även året innan.

När kl var 17.30 kom han. Alldeles för sent med tanke på att dom slutar kl 16 eller 16.10 är det väl i år. Jag tänkte att nu ska jag klocka honom när han kommer för att se och om vi eventuellt behöver påpeka för skolan igen att han är sen.

I måndags ringer det på dörren redan 16.43. Då var han hemma och jag hann inte ens ner och möta honom. Som tur är följer ju servicetjejen barnen till dörren så dom blir inte bara dumpade utanför. När jag sa till Alex att han var tidigt sa han att han själv sagt till dom att inte lämna honom sist.

Igår tänkte jag vara snabb och vara nere kvart i då så jag kan möta honom men då får jag i stället vänta och vänta och vänta. Kl 17.13 kom han och det är inte heller ok. Alldeles för sent. Allt efter kl 17 är för sent även för sista barnet på bussen.

I och med att han var tidigt i måndags och sen igår tänkte jag att då kommer han kanske tidigt idag med och jag tänkte gå ner kvart i. Då ringer det på dörren 16.37 och servicetjejen meddelar att Alex är hemma.

Känner att jag inte blir riktigt klok på tiderna detta året men det har ju bara gått 1,5 vecka sen skolan började så det kanske rättar till sig. Alex berättade dock att en annan mamma till en pojk på samma buss är arg varje dag för att hennes son kommer så sent. Vi har både nytt bussnummer och ny chaufför/servicetjej detta året. Får väl avvakta och se vad som händer men skolan har en gräns på hur lång tid det får ta innan barnen ska vara hemma så fortsätter det strula får vi ta upp det med dom igen.

Lycka idag…Alex kom hem utan skolväskan, den är kvar på skolan = Läxfritt!!

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

4 Responses to Blir inte riktigt klok…

 1. Gilla says:

  Jag förstår att det måste kännas jobbigt att inte veta när grabben kommer hem. Tur ändå att de har skolskjuts.

  Jag har försökt att kunna följa dej i min blogg, men det går inte. Så jag gick in på ditt bloglovin´. Vet inte hur det funkar, men får väl hoppas att det går bra.

  Svar: Kul att du gillade mina foton på Baloo. Jag fotar mycket och har alltid kameran med. Det var inte bara vi två, utan Sambon var med också.

  Jag förstår att du har haft mycket annat för dej när din Mamma har varit hos er.

  Kram/Gilla

  • Sand mellan tårna says:

   Jag kan inte kommentera hos dig. Kommentaren bara försvinner och verkar inte komma fram. Har provat på din reseblogg också men samma där?!?

 2. Ama de casa says:

  Oj vad struligt med bussen! Vad har dom att säga till sitt försvar? Är det olika mycket trafik, eller kommer dom iväg vid olika tider? Konstigt…

 3. Fina Frun says:

  Lite jobbigt att planera kvällen om man inte vet när barnen kommer hem… Hoppas att det blir lite mer regelbundet.

Kommentera