Turkiska killar/män

Vi är många som träffat fina turkiska killar/män som vi förlovat oss med , gift oss med, skaffat barn med…Män som tar oss för vad vi är och inte försöker göra om oss på nåt sätt respekterar oss för dom personer vi är och aldrig bett oss om någonting sen finns det skitstövlar. Men sådana finns överallt. Turkiet har inte ensamrätt på skitstövlar.

Bor man som jag på en turistort ser man en hel del man gärna skulle slippa att se. Framför allt alla dessa snygga unga turkiska killar som får turist tjejerna att falla som furor genom att bara blinka till dom. Dessa killar tar klart chansen och lever loppan och är inte seriösa i sina handlingar även om det är just det dom försöker påskina för tjejen. Hon är hans allt och han vill gärna gifta sig med henne redan efter en vecka och hon tror på vartenda ord. Killarna kan snacka och dom vet precis hur dom ska lägga upp det så det låter seriöst och som om dom verkligen menar allvar.

Många av dessa killar kommer kanske från småbyar runt om i Turkiet, dom kommer från fattiga förhållanden (en del är redan gifta och har barn) och ser dom en chans i att få ett bättre liv genom en tjej så varför inte. Det behöver inte ens vara ett bättre liv, det räcker med en vecka, en månad, en säsong. Tjejen kommer hit och hur det nu gick till så är killen självklart gentlemannen men det är hon som står för kalaset. Det är hon som får betala allt från hans cigaretter, mat till units på telefonen. När hon sen är hemma från sin semester fortsätter dom såklart ha kontakt och han har det svårt, ständig pengabrist, chefen betalar inte ut lön och familjen har det ännu svårare så hon skickar pengar till honom. Samtidigt som han vinkat av henne vid transferbussen sticker han snabbt vidare och möter en annan transferbuss där nästa flickvän just anlänt. Dom kan ha många flickvänner samtidigt och dom är mästare på att se till så inte alla kommer samtidigt. Det kan vara att han jobbar så mycket så han kommer inte få tid för henne, bättre hon kommer en annan vecka, det kan vara att familjen är och hälsar på, det kan vara att dom bor så många så det blir så trångt. Ursäkterna är många.  Å har dom ingen flickvän så skaffar dom lätt en ny så fort en åkt. Sorgligt men så är verkligheten här många gånger. Särskilt i nattlivssvängen.

Anledningen till att jag skriver detta är för att idag på stranden satt en svensk tjej nån meter från mig och mamma. Hon satt där själv och hennes mobil ringde och jag kunde inte ungå (ok, jag spetsade öronen) att höra större delen av samtalet.

Då pratade hon med sin kille och det handlade om pengar. Vet inte var han var men inte i Alanya som jag fattade det för på svaren hon gav förstod jag att han var arg för att hon var där utan honom och dessutom på stranden. Sen hör jag henne tala om för honom att hon har väl 300 euro på sitt bankkonto men när hon kommer till Sverige får hon ju lön på 12-13.000 svenska så då kan hon skicka och behöver han mer kan hon sälja nån dvd eller nåt hon har hemma. Såg att hon grät och han verkade arg och jag hör henne säga flera gånger…Men var inte arg, det är ju dig jag vill vara med. Jag älskar dig och bryr mig inte om Alanya. Jag gör allt du vill och behöver du mer pengar så fixar jag det på nåt sätt.

Så höll det på en bra stund och när samtalet var avslutat gick hon därifrån med tårar i ögonen och jag kan ju säga att jag sett en lyckligare tjej. Jag hade lust att gå fram till henne och tala om för henne att hon ska inte vara ledsen utan glad om hon slapp killen hon pratade med för hon kommer antagligen aldrig få honom och heller aldrig se sina pengar igen om hon skickar några.

Jag har sett och hört så många sådana här historier så det skulle kunna bli en hel roman men en ganska tråkig sådan då alla historier är ungefär detsamma. ”Vi” som levt ihop med våra turkar ett tag och sett en hel del och har en del erfarenhet över hur livet funkar här brukar faktiskt ”varna” en del av dessa tjejer som precis träffat sin turk att ber han dig skicka pengar så var på din vakt sen är det upp till dom att göra som dom vill.

Skulle vara kul att få veta om nåt år hur det gått för tjejen på stranden och hennes kille men där får man väl leva i ovisshet.

This entry was posted in Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

92 Responses to Turkiska killar/män

 1. Catarina says:

  Usch ja, sådana där historier har man hört o sett alltför många genom åren…
  Trist att folk blir lurade, MEN det finns ju fina människor och äkta kärlek också som tur är.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det finns ju båda delarna men så mycket skit man får se här och tjejen på stranden var inte ensam om att råka ut för en ”sån”.

 2. Ingunn says:

  Kjempeflott innlegg Karina! Jeg ble kjent med en tyrkisk mann i Norge som introduserte meg for broren hans som bodde i Konya. Da jeg dro på ferie til Alanya (har vært der mange ganger)kom han ned fra Konya for å hilse på. For å lage en lang historie kort så var vi gift i nesten 5 år, akkurat den tiden det tar for å få norsk statsborgerskap, da stakk han på dagen. Ja, jeg var dum, skulle tenkt meg litt mer om og ikke bare tenkt med følelsene. Min historie er langt fra unik, kjenner mange her i Norge med så og si identisk historie som min. Mange forlanger at jentene skal forandre seg, si opp jobben, dekke seg til, ikke ha mannlige venner o.l. Heldigvis var ikke ”min” tyrker sånn, jeg gjorde som jeg ville og i etterpåklokskapens lys ser jeg jo at det er fordi han ikke brød seg i det hele tatt, han fikk jo hva han ville – pass – uansett.

  Jeg tror at om forholdet til en tyrker skal fungere så må man bo i Tyrkia. Generellt sagt! Klart det er forhold som funker i Skandinavia også, men jeg tror absolutt at de forholdene som varer er de forholdene der man bor i Tyrkia. Da vet man iaf at mannen ikke er ute etter et billig pass.

  Det som foregår i turistområdene er tragisk, og jammen finnes det mange kyniske mannsgriser. Når det er sagt så finnes det jammen mange naive, blåøyde skandinaviske jenter også. Jeg har mang en gang blitt flau på norske jenters oppførsel der de halvnakne og halvfulle legger seg etter mannfolka. Lurer på hva slags oppfatning disse mannfolka har av skandinaviske jenter innerst inne…

  Jeg forstår ikke hva disse jentene som sender penger tenker med, det er da nok av advarselshistorier som florerer??

 3. Ama de casa says:

  Fy vad tragiskt… 🙁

 4. Eva says:

  Jätte bra skrivit och jätte sant!

 5. Hebbe says:

  Hej,,Kloka ord från dig,som vet vad du talar om eftersom du har sett och hört så många i samma situation,,hoppas att tjejerna kommer till insikt om vad dom går för,dessa parasiter..Haé Kram.

 6. Sita says:

  Tråkigt att tjejerna är så blåögda. Börjar dom prata om pengar ska man dra öronen åt sej o sticka. Kram

 7. Fina Frun says:

  Ja vad det är tråkigt när människor leker med andras hjärtan.

 8. ja nog visade bilderna något, men vad? kram

 9. Roggan says:

  Visst är det sorgligt, men det finns nog överallt.

 10. Pia F says:

  Bra skrivit, det finns allt för många av den sorten som du beskriver. Som tur är finns det ju ett antal trevliga och ordentliga Alanyaboy´s också.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det finns alldeles för många likadan historier som denna men självklart att det finns fina, bra, ärliga killar/män även här.

 11. fenixmona says:

  Bra skrivet! Så bra att du tar upp detta, bara hoppas att många läser det! Kanske det öppnar ögonen på någon ”blåögd” tjej. Kramiz

 12. Gilla says:

  Det där känner jag igen även från Grekland.

  Men när vi var i Alanya 1998, så tog vi en utflyktsresa till Pamukkale. Vår guide var en mycket duktig ung turk, som hade sin ”fästmö” med på resan, som var på två dar.

  Han visade oss en moské och vi var ju tvungna att byta kläder till muslimska ovanpå våra vanliga. Inne i moskén visade han på ett utdrag ur Koranen och där stod det att man inte fick ta livet av någon.

  Något senare på bussen sa han att han visste för första gången att han verkligen älskade sin flicka och skulle köpa en förlovningsring till henne. Det var ju roligt ,sa jag. Ja, sa han, det vet jag, för att om någon annan tar henne ifrån mej så dödar jag henne. Ingen ska få henne mer än jag. Men Ozán, sa jag, Vad var det du sa i moskén? Då blev han tyst.

  Senare fick vi reda på att han redan hade varit gift med en danska och en norska. Den här tjejen var tyska. Hur pass ”gift” hade han varit tro?

  Är det kanske så det går till?

  Det här blev långt, men jag ville gärna upplysa om att tillochmed vi, som enbart var på semester, märkte sådana saker. Jag skrev ett Resealbum på Reseguiden för rätt länge sen om vår utflykt till Pamukkale. Den har adressen: http://www.reseguiden.se/forum/resor/resa-till-pamukkale-i-turkiet-311 om du blev lite nyfiken.

  Svar: Jag äter mycket gärna isterband, men laxen föredrar jag till smörgåspålägg med hovmästarsås till. Det äter vi faktiskt rätt ofta.

  Gilla

 13. Denise says:

  Riktigt bra skrivet!!! Sant tyvarr.. Sett en hel del sana ”fall” sjalv.
  Vissa har tyvarr inte sadan tur som oss, att hitta en bra man i Alanya 🙂
  Hoppas att nagra av dessa stackars tjejer laser din blogg och vaknar upp..
  Men sen tanker jag ocksa pa, vad ar det för tjejer egentligen?
  Jag skulle sjalv aldrig ”lanat” ut flera tusen kr till en kille jag kannt i nagon vecka, hur mycket jag an gillade honom.. turk eller ej…

  kram

 14. Mollan70 says:

  Så sant som det står skrivet. Synd att många tjejer charmas och luras av dessa killar.

 15. anna says:

  sant men också lite ensidigt vinklat gällande vissa saker och vill komma med lite invändningar..men fina ord du skriver i inledningen. Stämmer säkert i jättemånga fall, men allt är inte bara svart eller vitt och det kan vara så enkelt för oss svenskar att döma ut och endast se det ifrån vår synvinkel…vi som har vår trygghet och oftast stöd när det gäller rättigheter i arbetslivet. Försvarar absolut inte rötäggen, men det blir trist om vi svenska tjejer som är ihop med en bra turkisk man får försvara oss också hela tiden, eller folk som tittar snett pga dåliga rykten och sådana här historier som ständigt skall belysas och dyka upp, som givetvis inte stämmer på alla….som du också skriver. Hade varit trevligt att även höra och läsa lite mera om dem fina romantiska mötena och om lyckliga par och berättelser.
  Det finns så väldigt många rötägg i sverige också, tro mig, och det finns även väldigt många tjejer som utnyttjar killar för deras pengar, bil, och status, både i Turkiet och i Sverige.

  Fakta är ändå att många utav dem turkiska killarna inte har särskilt höga löner, mellan 3-4 tusen i månaden, i värsta fall får dem kanske inte alltid ut sin lön pga en chef som endast utnyttjar sin personal, och i många fall har dem problem med chefen, cheferna vet att under högsäsong är det inga problem att byta ut sin personal heller. Att familjen har det jobbigt och knapert tillhör mångas vardag därnere och det är väl något många inte kan hjälpa att deras situation ser ut som den gör, och att rättsystemet är som det är, det är ju bara att beklaga. Det är säkert lätt att det hamnar på ens egna samvete också tillslut när kärleken är stark och när man har ett liv tillsammans, men då är det ju ens egna val om man vill hjälpa till eller inte, man märker väl ganska snabbt om man blir utnyttjad och om det frågas omgående efter pengar,visum osv. Om då tjejen väljer att skicka pengar, så har hon ändå gjort det frivilliga valet.
  Så fakta är att alla har långtifrån dem lönerna eller pengarna vi har och kämpar med sin vardag och tillvaro, och fakta blir då även att dem automatiskt kanske får lite bättre status och tillvaro om dem blir ihop med exempelvis en skandinavisk tjej, fastän deras intentioner inte ligger i att få ett bättre liv eller mer pengar…så kan det i många fall ändå nästan bli oundvikligt. Medens för tjejen så kanske det istället blir en hel del uppoffringar och extra utgifter i början genom resor fram och tillbaka, boende m.m, och innan dem fått ordning på sin gemensamma tillvaro, men något hon själv har valt och anser sig tycka är värt mödan om kärleken är tillräckligt stark. Sedan är det för dem även oundvikligt att undvika att se i en ort som Alanya hur turisterna bara sprätter pengar omkring sig och tycker då givetvis att vi är stormrika i jämförelse med dem själva, men det innebär inte att alla turkiska killar grabbar tag i första bästa turisttjej för det, det finns många som ställer höga krav på sina tjejer också.
  Om då tjejen kommer ner till honom för att bo..då han ej har möjlighet att komma till henne, så har han då oftast inte möjligheten att försörja bägge 2 och då hjälper hon till, och kanske betalar lite extra om hon vill ha en livsstil därefter som att gå ut och äta ofta och hitta på en massa aktiviteter, kanske bo i lägenhet m.m…egentligen inget konstigt i det, för hans ekonomi är helt enkelt väldigt begränsad och finns inget sådant ekonomiskt utrymme till sådana utgifter. Inte ovanligt är att dem kanske även ger till sin familj och hjälper till att bidra med pengar även där, om dem fortfarande bor hemma. Det ser annorlunda ut överallt i världen och det får man också ha förståelse för, sedan väljer man själv om man är villig att kanske offra en hel del för sin kärlek eller hjälpa till…som säkert många tjejer får göra pga deras killars situation..om man då inte har träffat en välbärgad man.
  Huvudsaken är att känslorna finns med och att hjärtat är på det rätta stället….sedan kan det nog tyvärr i många fall vara oundvikligt med att det kan bli en viss obalans gällande ekonomin. Med detta sagt så försvarar jag givetvis inte dem som utnyttjar och leker med andras känslor på ett väldigt svinaktigt sätt…..men ville ta fram lite fakta och säga att även vi tjejer med bra killar får hjälpa till och bidra kanske lite mera och extra till hushållskassan, iaf till en början, men det innebär inte att vår kille eller man utnyttjar oss för det….men det blir lätt och enkelt att man drar den snabba slutsatsen, utan att se till bakomliggande orsaker och se till var och ens situation.

  • Sand mellan tårna says:

   Nej, allt är inte bara svart eller vitt och som jag skrev har Turkiet inte ensamrätt på skitstövlar. Nu handlade detta inlägget om just detta med hur många som faktiskt blir utnyttjade och att det är så uppenbart att det inte har med kärlek att göra. Som du kanske såg i andra kommentarer var det många som höll med och som själva sett hur det går till många gånger.
   Faktum är att är det äkta kärlek så ber inte mannen om någonting sen att man gemensamt hjälps åt är en annan sak men ber om något gör han inte. Spelar ingen roll hur lite han tjänar. Turkar gör allt för att ta hand som sin ”kvinna” (familj) om han verkligen älskar henne och att låta henne betala för allt finns inte, inte om det är äkta kärlek.
   Jag har bott här tillräckligt länge för att ha sett det mesta och vet hur det går till. Det är väldigt lätt att se vilka som är seriösa och känner äkta kärlek och vilka som bara utnyttjar för att få ett bättre liv själva. Å jag kan inte ens räkna till hur många gånger jag träffat på tjejer som träffat mannen i sitt liv för att en tid senare höra från samma tjej att han inte var den hon trodde utan bara ute efter pengar.
   Det finns en grupp på internet med över 260 medlemmar (svenskar) där alla lever i en relation med en turk och jag kan säga att inte en enda av dessa män har bett om vare sig pengar, mobiltelefoner, visum… eller vad det nu månne vara. Där kan man läsa om lyckliga och äkta relationer …

   • helle says:

    Tack för allt ni skrivit om turkiska män, har varit nere i Alanya nu iapril-maj och blev förälskad i en turkisk man, han ringer typ varje dag.
    Men är lite fundersam han ber om mobiltelefon och då säjer han att jag visar att att han kan lita på mig om jag skickar en telefon. säjer att han vill träffa mig tycker att jag är en fin person, jag faller som en fura,han är jättefin. Men nu någon dag senare vill han också ha 300euro pga han måste åka till sina föräldrar som är sjuka vad tror ni??En orolig tjej vill ej bli lurad.men han är en jättefin kille. Vad tror ni??

    • Sand mellan tårna says:

     Varningsklockorna ringer direkt! Lägg benen på ryggen och spring säger jag. Är en mobiltelefon enda sättet för honom att lita på dig? Tsss, skitsnack säger jag. Å jag är säker på att hans föräldrar inte är sjuka. Både dom orden och att be om en mobil är två av dom saker som många många tjejer fått höra. Tycker inte du ska skicka vare sig pengar eller mobil till honom. Vill han vara tillsammans med dig och tycker om dig så mycket som han säger ber man inte om något sådant. Du gör såklart som du vill men ni har nyss träffats och om du själv tänker efter så inser du nog att det inte är normalt att göra så. Jag känner väldigt väldigt många som är tillsammans med en turk, gifta och har barn med dom och ingen av oss har någonsin fått en fråga där dom ber vare sig om pengar, mobiler eller annat. Skulle aldrig falla våra män in att göra något sådant så som jag skrev ovan ringer varningsklockorna och tyvärr måste jag nog säga att denna killen verkar inte att lita på och det förvånar mig inte om du inte är den enda för honom. Jag vet att jag låter hård men sanningen och verkligheten är hård. Testa honom, säg att du inte tänker skicka en mobil, att du inte har dom pengarna…stannar han kvar är det kärlek, börjar han gnälla och anklaga dig för att inte lita på honom så glöm honom. Lycka till!

     • Helle says:

      Tack för ditt ärliga svar , att du svara så fort. Men jag föll verkligen för honom han var så annorlunda mot svenska killar, han visste vad jag ville höra. Trodde verkligen på honom han var min första turkiska kille som jag fallit för. Får se om han hör av sig, ville jag skulle komma i maj eller aug så skulle han ta hand om mig visst låter det härligt. Men fick ej komma i juni, juli då jag har semester då jobbade han mycket? Tack snälla för att di skrev från en nyförälskad.

     • Sand mellan tårna says:

      Förstår att du föll för honom. Vi är många som gjort det men måste säga att många av dom vet precis vad dom ska säga och göra för att få tjejerna på fall. Att han inte vill att du ska komma i juni/juli är nog helt enkelt så att dels jobbar han mycket men också den tiden då många lever high life, tjejerna kommer och går och du är inte den enda som fått höra att ni inte ska komma just den tiden på året. Sorgligt men sant!

     • Helle says:

      Jag behöver någon att prata med någon som förstår mig, mina svenska vänner förstår mig ej. Har aldrig förtur fallit för en utländsk kille men det var annorlunda , kände att han såg mig…eller skriv gärna mer till mig. Du kanske känner till restaurangerna nere i Alanya? Tack

     • Sand mellan tårna says:

      Du får gärna maila mig om du vill på sandmellantarna@live.com

 16. helle says:

  TACK, jag skriver inom kort/ Helle

 17. helle says:

  Skriver snart stort TACK

 18. Linda Kämpe says:

  Hej, jag är en tjej på 27 år och lever i Norge men är svensk. Jag har vart nere i Alanya 2 gånger och älskar människorna och livet där nere. Jag har aldrig gillat utländska killar förut..men hitta någon som är lite yngre och super fin. Jag skulle inte påstå att jag är en blåögd tjej och skulle aldrig skicka pengar eller något liknande till honom. Han har inte bett mig om något än så länge och vi har hållt kontakten i 2 veckor. Jag funderar på att åka ner igen då han faktiskt känns bra. Min magkänsla brukar stämma men detta är lite nytt för mig. De är ändå mycket som jag läser här som stämmer lite..just att han vill att jag kommer hellre i augusti då han inte jobbar så mycket och då kan vi få tid tillsammans..skit svårt detta men är nyfiken på honom med..har du tips? Tacksam för tips och svar/ L

  • Sand mellan tårna says:

   Mitt tips är bara att vara vaksam. Börjar han be om pengar eller annat kanske du ska dra öronen åt dit men gå på din magkänsla och känner du att du vill åka ner igen så gör det. Funkar det då mellan er blir det säkert många fler resor framöver 🙂 Funkar det inte så vet du och har i alla fall gett det en chans och fått en semester ;-).
   Lycka till!

  • Helle says:

   Hej
   Jag förstår dej att du fallit för en turkisk kille jag drunknade i hans mörka ögon. Men lite misstänksamt är det att du inte får komma förrän i augusti. Du ska absolut inte åka ensam. Men se upp om han ber dej om några pengar de säjer att de behöver till biljett för att hälsa på sina sjuka föräldrar, de vet vad de ska säja så vi faller och känner medkänsla, se upp. Jag är heller inte blåögd måste tänka med förnuft i dessa lägen fast man är förälskad. Lycka till.

 19. Linda says:

  Det är inte lätt att veta vad som är rätt. Jag tänker bara gå på min känsla..än så länge är den bra! Vi har börjar prata på skype då det blir billigare för båda :-). Han har även sagt att han vill besöka mig i Norge med eftervart! Än så länge har inte nämnt pengar eller liknande..Men jag är på min vakt! Tack för svar 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Nä, det är aldrig lätt oavsett vem man träffar. Framtiden kommer visa om det var rätt eller fel 🙂
   Lycka till!

  • Helle says:

   Lycka till de är fina med mörka ögon som man drunknar i ( aldrig förtur fallit för en utlänning) men var på din vakt:)

 20. Linda says:

  De är jag allt..tiden får visa som sagt..har ju ett jobb och ett liv som jag bara inte kan ge upp tur är väl det annars hade nog det sunda förnuftet förvunnit lite..och åkt ner med detsamma ;-). Ha en fin sommar!

  • Sand mellan tårna says:

   Tack detsamma 😀

  • Helle says:

   ✈✈nej vi får inte tappa vårar förnuft ( hela jag vill ner till Alanya) som tur är har man det bra hemma i Sverige med jobb och vänner. Men det skulle vara roligt att åka ner typ i sep- okt och bara kolla läget, ren nyfikenhet?? Men det är nog svårt att få med sig någon de känner sig nog som 5 de hjulet?
   Vi får se vad som händer först ska vi ha en bra sommar i Sverige.
   Trevlig sommar

 21. Linda says:

  Men Helle…kanske vi kunde åkt ner samtidigt? Inte för att vi känner varandra men kanske det hade vart en trygghet att veta att någon annan svensk tjej är där om det skulle vara något..men jag funderar på augusti redan dock. Ha en fin dag!

  • Helle says:

   Hello kanske skulle vara en bra ide, men får ej semester i augusti tyvärr men ångrar du dej så kan vi ju höras det är varmt i sep/ okt också

 22. Helle says:

  Han med stort H ringde idag igen känns mycket bra, skulle vilja åka tillbaka till Alanya i slutet av sep. Och träffa honom han är så fin. Tänkte på en sak andra säjer att en turkisk kille som jobbar i Alanya har många tjejer men hur kan de ha koll på vem de ringer måste vara körigt om det stämmer??? Någon som vet???jag har full förståelse att de jobbar mycket juni, juli det är ju deras levebröd under vintern sen tillbaka nästa sommar, men sååå mycket olika folk de träffar. I LOVE ALANYA❤❤❤

  • Sand mellan tårna says:

   Kul att det verkar funka 🙂
   Dom är sååå duktiga och har stenkoll på sina tjejer men förr eller senare får nån av tjejerna alltid nys om att det finns fler. Deras sätt håller inte i längden men dom kör på så länge det går sen gifter sig många med en turkiska men absolut inte alla.
   Du skriver I LOVE ALANYA…Är det Alanya och livet här som lockar mest kanske? Det är nämligen så också att många tjejer vill bara ha en kille här och att det är själva Alanya livet dom lockas av. Det är inte särskilt roligt för killarna heller att ha en tjej som bara lockas av Alanya. Vi som lever här och gjort i många år har en vardag, likadan vardag som alla ni i Sverige har. För oss är Alanya som vilken bostadsort som helst. Med lite mer sol och värme bara än vissa andra platser i världen 😉

   • Helle says:

    Jag förstår att de också har vardag, som vi i Sverige. Vad jag känner är att jag mötte en mycket trevlig man som ringer mig ett par gånger i veckan, jag känner mig uppskattad. En turkisk man är annorlund på något sätt rätta mig om jag har fel?
    I love Alanya betyder I love The person i meet in alanya❤❤✈✈
    Och vi ska ses igen men det är ju inte så lätt …..
    Och han bor i Istanbull på vintern. Och sommaren i Alanya och jobbar…

    • Sand mellan tårna says:

     Klart dom är annorlunda än en svensk man. Det är ju två helt skilda kulturer vi pratar om.

 23. Helle says:

  Vi har det nog mycket bra i sverige, vi kan nog inte riktigt förstå hur de har det i Turkiet….?

  • Sand mellan tårna says:

   Fortsätter du träffa killen som får ditt hjärta att banka kommer du förstå mer av hur livet i Turkiet kan te sig, kulturen mm mm. 🙂

   • Helle says:

    Berätta jag vill gärna bli mera insatt i hur livet är där nere, så jag får mera förståelse/ tack på förhand.
    Du bor ner i Alanya? Var det inte ett stort steg att flytta? Trivs du bra?

    • Sand mellan tårna says:

     Oj! Skulle jag berätta om det skulle det bli ett låååångt inlägg 😉 Du får läsa i bloggen helt enkelt hur livet är här 🙂
     Har bott här drygt 7 år nu och trivs toppen bra! Det är klart det var ett stort steg att flytta men Sverige finns alltid kvar och vi (jag och sonen) åker alltid till Sverige ett par gånger om året.

 24. Linda says:

  Ja turkiska killar är väldigt annorlunda mot nordiska killar. Men känner att de är ju samma med nordiska killar dom kan ju med ha flera på en gång om man har otur sen kanske man inte ska jämföra med killar i Turkiet då det ofta är oseriösa och passar på för att de jobbar säsong men tror att om man hittar en bra så har man verkligen en som älskar en och gör allt för dig. Jag vill som sagt åka ner igen för att se hur han är och för sig. Den jag träffade kommer från Konya annars och verkar ha en väldigt kärleksfull familj där. Han har inte berättat så ingående mer än att dom betyder mycket för honom. Vi pratar nästan varje dag nu både på skype och i telefon. Är väldigt kul och mysigt att få se honom då och då även om det är i webcam 🙂 . Ska bli spännande att se hur allt blir men känner att de är kul med något nytt och spännande 🙂 Hur länge har du bott i Alanya?

  • Sand mellan tårna says:

   Absolut att inte alla är såna som har många tjejer. Det är ju jag ett bevis på att ha hittat en som inte är sån och sen alla andra utländska tjejer/kvinnor som bor här (och på andra ställen i världen) och är gifta och har barn med turkar. Framtiden får utvisa om han är den rätte för dig eller inte 🙂
   Jag har bott här drygt 7 år nu.

 25. Linda says:

  precis tiden brukar visa det mesta! 7 År det var lång tid..har förstått på din blogg att du trivs! Tufft av dig att flytta dit tycker jag 🙂

 26. Linda says:

  Hur går de för dig Helle? Har ni fortsatt kontakt?

  • Helle says:

   Ja då han ringer men jag känner att jag får lägga ner pga blir besviken varje gång han ringer frågar han om pengar mycket tråkigt.
   Hur går det för dej då?

   • Sand mellan tårna says:

    Om ni två vill maila varandra och ”prata” privat kan ni maila mig så förmedlar jag era mailadresser till varandra 🙂

    • Linda says:

     De verkar ju inte så ljust för dig då Helle. För min del går de fint. Men vet ni vad jag har bokat och åker ner på lördag 🙂 Han har aldrig bett mig om pengar el liknande. Och vi både ville inte vänta längre in i hösten. Han har tagit ledigt för min skull i tillägg så detta skall bli spännande 🙂 Är på min vakt dock man vet ju aldrig som sagt!

     • Helle says:

      Åh vad roligt jag är glad för din skull. Var rädd om dej.
      Var försiktig, åker du själv?
      Trevlig sommar:)

 27. blåögd? says:

  Har idag kommit hem från Alanya efter två veckor.
  Träffade min när jag var där i maj och åkte alltså ner nu i juli igen ensam.
  Jag vet enligt säkra källor att han inte träffar en massa turister längre.
  När vi träffades hade han sin flickvän där, då hon bodde där nere ett par månader för studier. Men som märktes och som han berättade så var det inget bra förhållande och han hade flera gånger försökt avsluta det hela, men av olika anledningar då så ansågs de fortfarande som ett par. Han har alltid berättat allting för mig. Jag har poängterat vikten av ärlighet och nu denna gången berättade han väldigt mycket. visade mig väldigt mycket av sitt vardagliga liv. även det mindre vackra.
  han har det lite struligt. jag har många gånger varit i kontakt med hans kompisar i telefon tidigare (som jag nu då även träffat) och min säkra källa bekräftar att strulet som han säger att han har haft är sant.
  Detta strul har jag alltså skickat lite pengar för att hjälpa honom att lösa.
  Nu när jag var nere så betalade jag för i stort sett allting i typ 1,5 vecka. sedan fick han pengar och då fick jag inte betala en krona. han frågade ideligen om det var något jag behövde, ville ha osv. Vilket jag självklart inte ville, jag skulle aldrig be honom om pengar då jag vet vilken jäkla skit han sitter i.
  Det var inte en dans på röda rosor dessa två veckor. De är ju rätt hetlevrade och vi hade våra dispyter. Men så fort han märkte att jag blev ledsen så ångrade han livet ur sig och sa förlåt i typ två dygn kändes det som. Jag tar inte skit och vid ett tillfälle blev jag så arg/ledsen att jag slet upp bildörren och sprang ut. Då såg han faktiskt rädd ut. och gav mig ros och hela baletten.

  Jag fick träffa många många vänner till honom och alla kallade mig yenge och var väldigt respektfulla mot mig. Gav mig små presenter som egentligen är obetydliga, som ett armband (ni vet nog alla vad för sorts armband jag menar haha), en tändare, en rosa liten studsboll osv. Väldigt märkligt men söta gester liksom.

  Det där exet ringde dagligen också…han svarade aldrig. han dolde det dock inte för mig. berättade vad hon skrev i sms. osv. sa att hon vill att de ska bli tillsammans igen blablabla.

  Hela morgonen hade jag gråten i halsen över att åka hem. men då jag vet hur ledsen han blir av tårar så höll jag mig. när vi skulle säga hej då när han lämnade mig vid bussen så sa han ”varför måste du åka? vart ska du?? vem ska jag nu ha bredvid mig? Behöver du pengar? Du måste ju äta något….” och sen började han gråta. och då började ju självklart jag gråta också. Sen förbjöd han mig att gråta för så länge han vet att jag ler och är glad så är han också glad. Och ja jag ska tillbaka igen om två månader…

  Det är så många varningslampor som tjutit sen dag 1, men den ärligheten han visar mig och den kärleken som jag känner mellan oss…. aaah. jag blir galen!
  han ville att vi skulle åka hem till hans familj också. tyvärr fanns inte pengarna till det när tid fanns. Det är ju inte nära direkt… Men jag fick iaf träffa några kusiner. De verkade gilla mig fast de inte kunde ett ord engelska =)

  Vad har du att säga om mitt öde?? haha 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Kan bara önska dig (er) ett stort lycka till 😀

   • Blåögd! says:

    Kan bara meddela att det gick åt helvete. Han var ihop med exet samtidigt. Hon är gravid. Det är slut. Jag vill lägga mig ner och dö. För att sammanfatta…

    • Sand mellan tårna says:

     Aj då 🙁 Det var tråkigt att höra! Vet inte vad jag ska säga mer än kämpa vidare.

    • Laa SaaLi says:

     Hej Blåögd! Jag måste bara få skriva här nu till dig!

     Den turkiska killen som du träffade låter precis som att det skulle kunna vara min nuvarande pojkvän. Allt som du beskrev har hänt exakt för mig men ganska så nyligen. För två veckor sedan så kom jag hem efter en veckas semester tillsammans med honom i Alanya (Vi träffades första gången i Bodrum). Jag fick träffa några av hans kusiner där och de kallade mig yenge, gav mig små gåvor och verkade gilla mig trots att de inte kunde någon engelska.

     Jag stod också för hela kalaset på resan, men det är en annan fråga som jag får ta senare. Han var mycket omtänksam och väldigt noga med att jag inte skulle vara hungrig, inte frysa mm och gav mig otroligt mycket med kärlek.

     När veckan var slut så ville han inte att jag skulle åka (inte jag heller för den delen, hade gråtit hela natten) och när vi skulle skiljas på flygplatsen så började han störtgråta, och då kunde inte jag heller hålla tillbaka tårarna. Sedan sa han att jag inte fick gråta för så länge som jag var glad skulle han också vara glad.

     Haha löjligt likt din erfarenhet men det är inte allt; Han har också ett så himla jobbigt ex som hela tiden ringer, smsar och skickar meddelanden på facebook om att hon älskar honom.. Han ignorerar henne och säger att han är färdig med henne och att jag inte ska lyssna på henne och tro på vad hon säger. Han säger att han bara älskar mig och att hon är ute ur hans liv. Men hans ex skickar hela tiden meddelanden via facebook till mig om att jag ska lämna honom och att han är hennes pojkvän. Enligt mig så verkar hon helt övertygad om att de fortfarande är tillsammans.

     Jag kan inte turkiska men lyckades översätta en statustext på exets facebook där hon nämnde någonting med att ”en bebis lämnar i alla fall inte”. Så nu till min fråga: Killen som du träffade, heter han Emrah?

     • ninemile says:

      Ursäkta…..men EMRAH!!!!!!?????????? Var bor denna EMRAH??????? jobbar han på en silverbutik i antika side???

 28. Linda says:

  Hej,jag skulle vilja fråga dig om lite tips,har du möjlighet att maila privat? De är nämligen så att allt går fortfarande väldigt bra och jag vill fråga dig som har bott i Alanya ett tag om lite saker..men vill inte skriva för öppet här. Mvh Linda

 29. Annah says:

  Hej! Gud, jag vet inte vart jag ska börja. Men jag var på semester i Side i mitten av juni, (jag har tidigare halv-erfarenhet av turkar, haha) men den här killen som jag träffat nu är inte alls som dom. Jag var där i två veckor, och dom 5 första dagarna hade vi suttit och kollat oskyldigt på varandra hela tiden. Han är DJ och allt började med att jag gick till DJ-båset vid poolen och skulle önska låt full och glad som jag var. Jag var flirtig, medans han var hemskt ointresserad och sa ”jag spelar din sång om du går nu”. Sen fortsatte jag i 2 dagar och gick fram och tillbaka super jobbig och full och ville ha låtar, tillslut så blev jag sur på honom och frågade ”tycker du att jag är ful, är du bög, eller helt enkelt bara blyg?” jag var inte ful, han var inte bög. Utan han kom senare och satt sig vid mitt bord inför alla, och pratade om allt, vi pratade om allt möjligt. Tillslut så bad han mig skriva in mitt nummer i hans telefon för han tyckte att jag var rolig att prata med. Efter det skrev han sms och spelade mina låtar hela tiden. Sen på kvällen efter så bestämde vi att vi skulle träffas och hitta på nåt, så vi gick till stranden och nattbadade, och det enda vi gjorde var att kyssas. Han försökte inte ens ha sex med mig. Efter det umgicks vi hela resterande veckan efter hans jobb på nätterna, men vi hade inte sex en enda gång. Han sa att om man tycker om varandra så kan man vänta, han sa att han inte var som alla andra som bara var ute efter sex och hade nya tjejer hela tiden, han erkände att han var sån för 3 år sen men han hade tröttnat efter att ha hållt på så sen han var 14. (han är nu 22, ser väldigt bra ut, isblåa ögon). Iallafall så fortsatte vi hålla kontakten på facebook när jag kom hem, han skrev ett sms till mig ”jag kan lägga till dig på facebook, men skriv inte massa hjärtan och grejer för jag har min chef på facebook”. Sen bestämde jag med honom att jag skulle komma tillbaka till hans hotell så jag åkte dit en månad senare med min familj. Han blev jätte glad, och vi umgicks varje dag. Vi tog in på hotell några nätter, och vi hade sex på mina intiativ. Efter det så började han bli lite halv grinig på mig, vi bråkade mycket resten av dom 2 veckorna pga hans svartsjuka. Han fick för sig att jag hade kysst en annan kille där, och han började bråka med honom och sa åt mig att inte sitta med massa killar osv. På kvällarna hade jag hans telefon och plånbok (jag vet inte varför men han gav mig det under tiden han jobbade) och näst sista dagen läste jag ett sms från nån turktjej där det stod ”älskling jag saknar dig” på turkiska. (jag kan turkiska). Så frågade jag ” vem är den här tjejen” så ljög han för mig och sa ”det är min syster”. Jag släppte det, och när jag åkte hem så var allt jätte känslosamt. Vi pratade varje dag, i telefon och på facebook. Sen helt plötsligt 3 dagar efter så fick jag ett mail från tjejen som skrev sms och hon skrev i stil med ”vafan gör du med min pojkvän? jag ska bajsa i din mun och fucka upp ditt liv, blablabla” och jag blev skit arg och frågade varför han ljög för mig och grejer. Då bad han om ursäkt och sa ”det är mitt ex, jag ska inte ljuga för dig jag var tillsammans med henne första gången du var på hotellet, men efter du kom nu andra gången så gjorde jag slut med henne, men hon vill inte insé det”. Så skickade jag ”förhållande-invite” på facebook till honom som han till en början inte ville acceptera. Men sen sa jag ”bevisa att du inte vill ha henne och acceptera det här, om du vill vara med mig så måste du våga visa det för folk så jag kan lita på dig” och några dagar efter så accepterade han det och tog bort henne från facebook och grejer. Då sa han också ”om du är seriös med mig så kommer du tillbaka hit igen”. Det gjorde jag, 3 veckor efter åkte jag dit för tredje gången för att träffa honom och nu på obestämd tid. Jag kände också att jag började må illa, och såklaaart så var jag gravid med honom. Han blev jätte glad, och sa att det var ödet som visade att vi skulle vara tillsammans, bilda familj och lägga allt dåligt, alla våra bråk osv bakom oss. Han var jätte överbeskyddande, servade mig med allt osv. Tog mig till sin familj, hela hans familj. Efter ett jätte bråk då hemligheter kom från både min och hans sida så blev vi super ärliga mot varandra. Han berättade att han inte direkt hade känslor för mig i början utan bara tänkte ”jag väljer den snyggaste tjejen som kan komma till turkiet för att ha semester med mig” men efter andra gången fick han känslor på riktigt och därför gjorde han slut med sin dåvarande flickvän. Sen helt plötsligt så dog hans pappa oväntat, och dom välkomnade mig med öppna armar, hans mamma säger att hon älskar mig och att han aldrig har tagit hem en tjej förut osv. Även hans resterande familj som kusiner, farbror, farmor och allt sånt ringer mig dagligen och vill att jag ska komma tillbaka till dom. Dom köpte jätte mycket kläder och grejer åt mig och är väldigt generösa. Jag var med på begravningen, tog farväl av kroppen och var även med på sjukhuset precis innan han dog. Jag sov ensam hos hans syster när han sov på sjukhuset. Sen har vi bråkat jätte mycket mer om ingenting, han kan bli svartsjuk väldigt lätt (som alla turkar). Innan jag åkte hem så frågade han om jag ville gifta mig med honom, för om vi ska ha barn så måste man det också där. Jag sa att vi skulle tänka på det. Sen berättade han för mig nyligen om att förra året när han inte jobbade så hade han tagit ett lån på 3 tusen euro som han inte kan betala tillbaka, han vet inte hur han ska göra och vill inte be mig om hjälp för då känner han sig som en ”simpel man” som inte kan klara sig själv, men tillslut så frågade han om jag kunde hjälpa till och att jag skulle få tillbaka sen. Jag vet inte alls hur jag ska ta allt det här, jag vill tro att han älskar mig och jag tror verkligen det med tanke på att han tagit med mig till hela hans familj och låtit mig bli en del av familjen. Men det här med pengar? whaaaat to do? ursäkta för världens rörigaste inlägg. Men vad tror ni? jag vill inte bli blåst, har även sagt det till honom, då blir han sur och säger ”tror du jag skulle göra så, vi har gått igenom så jävla mycket och nu ska vi har barn osv blablabla” Tack på förhand.

  • Annah says:

   Han pratar även med min familj och mina kompisar och säger att han älskar mig mer än allt annat, att hans liv har varit skit tills han träffade mig för då bestod det bara utav alkohol och sex. Men nu känner han sig äntligen levande och betydelsefull igen. Han frågar även mina kompisar så fort jag inte är inne på facebook eller nåt vart jag är osv. och hans familj säger till mig också ”han älskar verkligen dig, såra inte honom, var rädd om honom han behöver dig, du är en sån bra tjej.”

   • Sand mellan tårna says:

    Jätte svårt för mig att svara på men med tanke på att ni ska ha barn nu får man ju hoppas han är seriös och du med. Vad säger magkänslan? Lita på den, den brukar stämma men ni måste sluta vara misstänksamma och svartsjuka på varandra. Tillit är a och o annars kommer det aldrig funka. Å nej, alla turkar är inte svartsjuka.
    Önskar dig/er stort lycka till!

    • Annah says:

     Tack så mycket! Jag har pratat med hans vänner och familj och han bestiter tydligen ett lån som han haft i över ett år nu och struntat i att betala tillbaka för han inte haft pengar. Dom sa att han hade tio dagar kvar på sig att betala annars får han 6 månaders fängelse, kan det stämma? jag vill bara vara säker innan jag hjälper till med nåt. Kram

     • Sand mellan tårna says:

      Ingen aning om det stämmer att han får fängelse men helt omöjligt är det nog inte. Är det så måste nog banken först lämnat till en domstol och sen kollat om han äger något dom kan ta, t ex bil eller vad som kan finnas av värde i hemmet. Vet inte om det är så men kan tänka mig det. Så, ledsen att jag inte kan svara. Vet ingen som varit i samma sits med ett banklån.

 30. Jo says:

  Hej!
  Jag har också träffat en kille när jag var i alanya i september (vilket visst inte är så ovanligt 🙂 ) Och jag funderar väl lite på hur man ska ”veta” att dom menar det dom säger osv…Vi har haft mkt kontakt sen jag kom hem,via,sms,samtal,msn….Dock har han inte haft pengar senaste tiden på sin mobil…och nu dessutom haft den avstängd i en vecka,vilket jag tycker är lite konstigt…Dock hade han skickat ett fint meddelnade till mig på msn igår.

  Å ja man ska väl gå efter magkänslan…men vet inte riktigt vad den säger mig….Man har ju som hört så mkt hur många killar är där nere…så då tänker jag ju lite att varför skulle han vara annorlunda….

  • Sand mellan tårna says:

   Nä, inte lätt att veta. Du får helt enkelt avvakta och se. Lycka till!

  • Blåögd! says:

   Min personliga erfarenhet i kombination med andra tjejers så är en avstängd telefon ett varningstecken. I de fall jag vet om har det varit så att killen varit med en annan flickvän under den tiden.
   Telefonerna är alltid dåliga, men sen när man är med dom funkar de utmärkt när de ska ringa.
   Det behöver ju inte vara så i ditt fall, men var lite på din vakt tycker jag.

   Vad heter han och var jobbar han?

   • Jo says:

    Jo det känns ju lite som en varningsklocka, för ändå om man inte har några pengar på den så har man väl ändå inte den avstängd….tycker då jag,men kan ju vara nån annnan anledning….Nu verkar den dock vara igång igen…å han hade som sagt skrivit ett gulligt meddelande på msn åt mig härom dagen….

    Jag vet inte om jag vill nämna hans namn här,men han jobbar på en restaurang iaf…

 31. Jo says:

  Nu har vi pratat en hel del och allt känns mkt bättre, han anser att jag är hans flickvän…Å jag känner väl som så att jag måste ju tro honom tills motsatsen är bevisad iaf 🙂

 32. Deyvion says:

  Hej!

  Tycker att detta är ett väldigt bra ämne att diskutera. (Det enda tråkiga är att det var min mamma som visade mig den här sidan för att mina föräldrar ville använda den för att få mig att dumpa min turkiska [kurdiska] pojkvän)

  Memo o jag träffades i somras. I början intalade jag mig att det bara var en semesterflört, inte tänkte jag bli kär i en turk, men så kom det där. Tillsammans nästan 24 timmar om dygnet i två veckor (Å NEJ JAG BETALADE INTE ALLT! om något så fick jag saker från honom). Men, som sagt, sista två dagarna började jag känna hur jobbigt tanken på att lämna honom var och dom tankarna var besvarade. Jag hade fallit för honom och han för mig.

  Vi har nu varit tillsammans i över 6 månader. Jag var där i oktober senast, och nu i mars åker jag igen o ska dessutom träffa hans familj.

  Han har aldrig sagt att jag inte får komma nån speciell tid, vi pratar varje dag i telefon o, visst, vi bråkar som vanliga par.

  Ni som har bättre erfarenhet, vad säger ni om en kille som:

  – Varnar mig för att ‘stanna o snacka med random turkiska killar” när jag går själv på Alanyas gator, speciellt på kvällen.
  – Som inte hållt mig gömd från familjen.
  – Som hellre vill att jag flyttar till Turkiet eftersom att det tar tid och pengar att komma till Sverige.
  – Som inte ber mig om pengar, (och om han gör det så är det skämt eftersom att han vet att jag inte har några pengar, vilket han ofta påpekar då jag lyxar till det alldeles för mycket när jag är i Turkiet.)
  – Som blev väldigt ledsen då jag konfronterade honom angående dom här inläggen. Vi hade en lång diskussion om hur han inte är med mig för pengarna och om hur han kan fixa pengar själv, etc etc. (Jag frågade endast för att se vad han skulle säga, inte för att han beter sig på det här sättet) [Han vill skaffa ny mobil, men han vet också att han måste vänta eftersom att han inte jobbar nu – han frågar mig inte om pengar, bara om jag tycker o vet om mobilmärket är bra).
  – Som, när jag berättade för några timmar sedan att mina föräldrar tror att han är som många beskrivs här, sa att om mina föräldrar har den inställningen till honom så vill han inte komma till Sverige, utan frågade om jag kan flytta till honom i Turkiet istället.

  Det finns många, många andra saker jag skulle kunna säga om honom, men jag vill bara höra om era första intryck. Detta eftersom som sagt, mina föräldrar använder era kommentarer som bränsle för sina argument.

  Anser ni att dom har rätt, visst, skriv det. Gärna också varför ni anser det. Anser ni att jag faktiskt verkat hittat en av de bra killarna- ännu bättre.

  Tack för alla svar,

  D

  • Sand mellan tårna says:

   Hej!
   Det är jätte svårt för mig att veta hur han tänker och vad han har för planer. Nästan alla som hört av sig till mig ang detta inlägg och berättat om en kille dom träffar har skrivit typ samma som dig. Jag tycker du ska fortsätta träffa honom. Åk ner i mars som du tänkt. Ju mer tid du tillbringar med honom desto bättre. Ju mer du lär känna honom desto bättre. Man är på små rosa moln och i en bubbla när man är kär men ha ändå ögonen öppna och ha detta inlägg i tankarna. Det kan vara en super fin kille du träffat. Som jag även skrev i inlägget är vi jätte många som träffat bra killar, som vi nu är sambo, förlovade, gifta och har barn med.
   Skulle det visa sig att din kille är en av skitstövlarna, ja då är det så och det är jätte tråkigt men då har du iaf gett det en chans.
   Lycka till!

   • Deyvion says:

    Tack för ditt svar!

    Självklart kan ingen svara på om han är en bra kille eller inte utefter nerskrivna kriterier. Det är precis det jag försöker få min omgivning att förstå. Jag har pratat med min kille om att åka ner ett halvår/ett år för att verkligen lära känna honom å han är överlycklig. Självklart ska man hålla utkik efter varningsklockorna, det har jag gjort enda sedan vi träffades. Inte för att han gjort nåt utan just på grund av alla varningar man fått från folk runtomkring en hela sitt liv. Många killar och män är skitstövlar så som det skrivits mycket om i den här tråden – jag träffade flera stycken i sommras innan jag träffade min kille och till och med en dansk tjej jag blev vän med där var tillsammans med en turkisk man och det var tydligt att han var en av den sämre typen. Tydligt för alla utom henne. Jag tycker bara det är synd att många killar döms utefter fördomarna som följs av just skitstövlarna (så som mina föräldrar). Det finns bra killar där nere också, vi är ju alla människor, och jag har kommit till insikt att det är bättre att döma individen än stämpeln. Min kille är turk och muslim, men framför allt så är han en människa. Och en väldigt fin sådan.

    • meh says:

     jag blir så rörd. gått en tid sen du skrev. hoppas det gått bra för er.

     • Deyvion says:

      Du har rätt, det är ett väldigt bra tag sedan jag skrev, så varför inte göra en uppdatering! 🙂

      Vi är fortfarande tillsammans! Visst finns det ups and downs, men i vilket förhållande är det inte så? Vi har ju faktiskt varit tillsammans i 2 år nu! Wow, vad konstigt det är att läsa mitt gamla inlägg. Det har som tur är blivit lite lugnare med min familjesituation och faktiskt så är planen att jag ska flytta ner till Alanya nästa år! =)

     • Sand mellan tårna says:

      Va roligt att läsa att det går så bra för er 🙂

 33. Frederike says:

  Träffade en kille i Alanya för många år sedan. Jag blev mycket förälskat i honom och det kändes ömsesidigt, trots att det var stort ålders skilnat mellan oss. Sen möttes vi en eller två gånger om året dock aldrig längre än 2 vekor i 5 år. Dessutom hade vi dagligen sms och skype kontakt. Jag hade från början stora svårigheter att akseptera att han var så mycket yngre än jag. Han betalde alltid allt uppehåll och bidrog även till resorna. Har varit overklig kär i honom men kunde aldrig komma till ro. Upptäckte hela tiden små lögner som gjorde mig galen. Kunde inte heller se en gemensam framtid. Ville inte flytta till Turkiet och trodde inte att vår kärleksbubbla skulle kunna överleva i Sverige. Det var dock den mest underbara tiden vi har haft tillsammans. Kändes dock att det var mera kärleksfullt att släppa honom än att låta vår kärlek misslyckas i vardagslivet. Ett år efter vi såg varandra sist träffade jag en annan man i min ålder. När han fick reda på det blev han helt ifrån sig. Ringde och grät i timmar, ville gifta sig med mig men det var för sent. Nu kommer vi aldrig att ha kontakt igen men han kommer att finnas i mitt hjärta för alltid.

 34. Dana says:

  Hej jag har läst allt på denna sidan det är hemskt. Jag har träffat en kille i Marmaris när jag va där 2010 på semester med min man och min pojke. Vi blev förälskade så jag håller på att skiljer mig med min man. Han bor i konya och pluggar där men kommer från Batman. Vi har träffats många gånger och han säger att han älskar mig och vill gifta sig med mig men jag tror att detta är ett spel. Jag har träffat hans familj dom är mycket trevliga dom är kurder. Jag tror att dom gör allt för vi ska gifta oss. Hoppas där någon som kan svara på detta till mig. Jag vet inte vad jag ska göra eller vem jag ska lita på. Jag vill inte förstöra mitt liv. För en någon som ska bara utnyttja mig!

  • Sand mellan tårna says:

   Om du känner och tror att det är ett spel är det säkert så. Gå på din magkänsla. Det är det enda jag kan råda dig att göra.

  • meh says:

   Hej Dana, du ska nog reda upp ditt liv först, oberoende av honom. du funderar på att sätta stora ärr i din man och din pojke, och om du hade ett liv i balans skulle du aldrig överväga något sådant

 35. ninemile says:

  OJ!!!!!! :S Undrar om jag bör glömma min nyfunna kärlek i Turkiet:(

 36. Tomas says:

  Helt overkligt hur folk kan vara så naiva…

 37. SJ says:

  Jag har nyss varit i Alanya och visst drunknade även jag i ett par mörka ögon…. Han skickar meddelanden om att han vill att jag ska komma tillbaka, men jag vet inte. Kanske ska ha det som ett mysigt semesterminne?

  Givetvis var han kypare/jobbade i klädbutik. Nu jobbar han på tatueringsstudio istället….

  Men jösses, vilka ögon!!

 38. Rehber says:

  Jag har jobbat som reseledare i Alanya ett antal år sedan.Vet vad dessa killar går för.Var kär då i en turkisk kille,han var mitt livs kärlek.Dock var det inte ömsesidigt.Han hade andra också o det tog slut.
  Idag är vi dock vänner o håller kontakt.Han har en turkisk fru o barn.Ändå håller han på med andra kvinnor.Då har jag tänkt att vad bra att det inte blev något mellan han o mig.Det kunde ha varit jag som sitter hemma med barnen medans han roar sig med andra kvinnor.
  När jag jobbade som reseledare fick man många vänner även manliga.En av killarna var förlovad med en danska.Han blev nästan arg på mig när jag ifrågasatte om han är trogen sin flickvän.Han älskar sin tjej o är trogen.Men vad såg jag en natt när jag åkte med transferbussen till flygplatsen.Denna kille med en annan turist kvinna.
  Det tog även många år innan jag åkte tbx till Alanya efter att jag hade jobbat där.
  Lärde känna en annan man under mina semestrar.Han jobbar på hotellet dit vi brukar åka.Det har inte varit något mellan oss tidigare förutom att vi under senaste året skrivit med varandra nästan dagligen.
  Nu under semestern blev det lite mer.Men tyvärr även denna man verkar vara en playboy.
  Han kunde inte visa sig på restauranger med mig förutom vissa så att ingen ser han..Han sa att om arbetsgivaren får veta får han sparken osv Han lovade att vi skulle göra en massa annat men då skulle han jobba istället…Plötsligt skulle han åka iväg till en annan ort över ett dygn för att reda ärenden fast han visste att jag skulle snart hem.Hur dum kan man vara som kvinna? Alla tecken är så tydliga..
  Efter mina erfarenheter blir det ju svårt o lita om man skulle hitta en ordentlig turkisk man…
  O var hittar man dessa:)

Kommentera