Allt och inget

När mamma i onsdags stod i kön till planet på Landvetter ser hon någon hon känner igen. Tittar närmre då hon var osäker på vem det var hon kände igen men så hör hon rösten och vet vem det är. Grabbar tag i armen på kvinnan och båda skrattar stort och kramar om varandra. Då var det en kvinna mamma gjorde FN tjänst i Libanon med i slutet på 80 talet vars lägenhet jag även hyrde i början på 90 talet. Dom har träffats genom åren men nu var det nog 4 år sedan dom sågs så det var ett glatt återseende. Världen är liten.

Igår va vi på Hotel Kandelor och käkade med Anita som hon heter och hennes väninna Katarina som mamma även träffat förr. Jätte trevligt och dom blev inte besvikna på maten där. Tyckte det var kanon gott.

Kom även en regnskur igår kväll. Inte alls i klass med det som kom i torsdags utan mer en rejäl skur och sen duggade det mest men det höll inte på så länge så nu är luften verkligen frisk och skön och nu ska solen vara tillbaka för ett tag fram över, temperaturer runt 30 dagtid (säger vädersajterna i alla fall).

Idag är det kalasdax. Alex ska ju ha sitt kalas på Mc Donalds och det var nog tur att vi gjorde upp andra planer för detta året och inte hade kalaset på hans födelsedag på stranden som vi haft i nästan alla andra år med tanke på vilket välder det var i torsdags.

28 barn har vi bjudit in och jag skrev på inbjudningarna att om det är någon som inte kan komma vore det snällt om dom kunde ringa och meddela detta. Igår ringde en mamma till mig och sa att dom inte kunde komma. Var lite nervös när vi skrev mitt nummer på inbjudningarna och tänkte hur ska jag greja detta då inte alla kan engelska av föräldrarna vilket denna mamman inte kunde men jag förstod vad hon sa på turkiska och jag repeterade på engelska och hon förstod mig. Annars har jag inte hört något så det verkar som dom flesta kommer sen kan det ju alltid vara någon som struntar i att ringa och tala om att dom inte kommer. Blir nog livat!

God morgon!

 

This entry was posted in Allt & Inget, Äta ute/Fika, Högtider. Bookmark the permalink.

8 Responses to Allt och inget

 1. Hebbe says:

  Mors,,ja precis så stor är världen,,häftigt att träffas i kön efter 4 år..sen ficj ni en lyckad kväll med god mat..Hoppas Alex födelsedagsfest blir en toppenfest..Haé Bra Kram.

 2. Hej =) Hoppas kalaset blir toppen, vad många barn det skulle komma *hihi* Du kommer tycka det är lugna gatan sen när alla försvinner. Kram på er

 3. Hebbe says:

  Mors..Ja du,det ser ut som denna lördag ska bli solig varm och skön..Lycka till med Alex festen.. Haé Kram.

 4. Sita says:

  God morgon. Roligt när man träffar gamla vänner. Tycker man gör det ibland. Kram

 5. gomo says:

  Vad kul för mamma att träffa på Anita och att de skulle till samma plats. Ja idag är det kalas ,många barn blev det ,kul för Alex. Det hade varit roligt att vara med. Åker till landet och tar vara på de fina dagar som är kvar.Spelade golf igår,fy så blött i marken. Ha nu en riktigt födelsedagsfest! Puss o kram till er alla !

 6. Ama de casa says:

  Visst är världen liten ibland – men på ett trevligt sätt 🙂

  Här fick vi också lite regn igår kväll, störtskönt! Nu är det molnigt och nästan lite kyligt.

  Det lär bli livat idag, ha det så skoj!
  🙂

 7. carola says:

  Ja världen är bra liten ibland. Min far var i USA o på JFK mötte han min morbror som även han skulle hem till Sverige…de hade inte träffats på över tio år..DÄR av alla ställen..;)
  .o sist jag var ner till Alanya träffade jag en äldre herre från Sverige som visade sig komma från Torsåker (där jag är uppväxt) o som till o med hade arbetat ihop med min farfar!! Världen ÄR inte så stor som man tror!

Kommentera