Semester va det

Jo pyttsan! Den där semester jag trodde skulle börja nu och hålla i sig fram till mitten på juni 2012 ungefär börjar inte särskilt semesteraktigt.

När invigningen var över och barnen installerade i klassrummet körde jag till Kipa för att handla lite. Kipa är ett ställe där du alltid kommer ut med mer än vad som står på lappen. Suck pust stön så många påsar…

Efter det bar det iväg till två andra butiker för att köpa några födelsedagspresenter till Alex. Har ju inte kunnat göra det innan då han varit med mig 24/7. Mamma har några med sig också som jag bett henne köpa med från Sverige men nu fick jag fixat även det jag sett ut härifrån.

Vidare till kontoret och jag kom så lägligt så det var mat på gång och det fanns även till mig. Sen åkte jag och Hasan till ”vår” optiker. Jag har linser men hemma på kvällarna brukar jag ha glasögon men mina gamla var så repiga och dåliga så jag var hellre utan. Nu fick jag köpt nya. Behövde heller inte vänta på dom i flera dagar, dom skulle inte vara klara imorgon utan dom fixade dom direkt. Han som äger det är bror till en av våra gamla grannar så Hasan känner honom så det var väl därför vi fick både snabb service och extra bra pris. 200 lira (ca 800:-) för bågar och glas. Sånt gillar jag!

Raba Optik heter stället om någon funderar på att skaffa glasögon här i Alanya. Dom har funnits i flera år och är jätte bra. Nu fick vi rabatt men även utan rabatt har dom bra priser. Många optiker precis som guldaffärer mm tar bra betalt då dom sammarbetar med resebolagen som ska ha en del av försäljningskakan vilket innebär att priserna höjs. Raba arbetar inte alls med några resebolag och behöver därmed inte ta mer betalt än nödvändigt. Raba ligger på Ataturkgatan, precis bredvid Ev restaurang.

Det var även under detta ärende jag lärde mig hur man dubbelparkerar här.

När det var klart bar det av hem för att packa upp alla inköp och slå in Alex presenter. En mugg kaffe och sen var det dax att springa ner och möta Liten Herre när han kom hem från skolan. Har inte ens hunnit laga middag…Thank god for take away!

Pust…helst slut! Kommer nog somna mitt i sagoläsningen…

This entry was posted in Lyxhustruliv. Bookmark the permalink.

8 Responses to Semester va det

 1. Johanna says:

  Du har haft och stå i dag! 🙂

  javisst är låten bra, den spelas minst 100gånger på en kväll här… 🙂

 2. Sita says:

  Det var billiga glasögon. Kram

 3. Aurora says:

  Har nyligen skaffat mignya,
  Sv. 2ggr/år tar jag benmärgsprov men var 6:e vecka är det blodprov så min arm är lite ärrig. kram

 4. Ingunn says:

  Ser du er på leting etter presang til Alex, jeg fikk i dag Nintendo 3DS (står litt om det på bloggen min) sammen med Zelda, Ocarina of Time og det kan jeg virkelig anbefale. Figurene kommer ut av spillet og gammel som jeg er synes jeg det er litt surrealistisk. Grattis med nye briller!

 5. Roggan says:

  Här kan vi snacka billigt.

 6. Pilla says:

  Men oj! NU upptäckte jag att du har börjat blogga igen! Gud vad roligt! Såg att du skrivit en kommentar på Tess blogg och hoppade till. Kikade in här och se där! Himla skoj att följa er vardag igen! Är ni på plats i Alanya för att stanna nu eller? Inget mer Sverige?

  Ha det så gott! Kram Pilla

 7. fenixmona says:

  Oj, jag tror minsann att skoldagen blev slitig…för mamma! Hehehe…Kramiz

 8. Ama de casa says:

  Jomenvisst hade du rätt där – somnade så gott, så 🙂

Kommentera