Invigning

Som alltid har dom en pampig invigning vid skolstarten vilket väl är trevligt. Mindre trevligt är det att barnen ska behöva stå i gassande sol i över 1 timme. Så varmt…

Parkerat bilen vid stora vägen då dom stänger av den lilla en dag som denna. Alex är redo!

Här är den lilla vägen som går fram till skolan. Som ni ser är den inte bred och det var på denna, en bit bakom där jag står och tar bilden som jag fick börja knata med dom blytunga påsarna.

Entrén in till själva skolbyggnaden.

Skolgården där alla barn ska samlas.

Skolan från ett annat håll. Den runda byggnade är förskoleklasser i åldrarna 3,4,5. Treåringarna är så söta när dom kommer i sina skoluniformer och med ryggsäckarna på ryggen som är så stora så dom slår i hälarna i ryggsäcken när dom går.

Del av skolgården med bara berg (och härliga moln) runt omkring.

Barnen ska ställa sig klassvis och droppar in efter hand. Kl 9 skulle alla vara där men Turkiet är Turkiet och folk droppade in både 9.30, 10 och när jag och Joanne gick och alla barnen var i klassrummet mötte vi folk som precis parkerat bilen och ur kommer barn och föräldrar med samma blytunga påsar som vi lämnade i fredags. Allt tog sin lilla tid.

Å nej det brinner inte i huset bakom. Dom har precis sprejat med sånt där medel mot mygg och andra insekter.

Alex med sin fröken Zeynep.

Lite fler barn droppar in.

Nu börjar det fyllas på men fler kommer.

Gluggen Alex!

Bla bla bla…Det hålls tal hit och dit. Av ägarna, av rektorn, av elever…*svetten lackar, låt det ta slut*

Trångt i skuggan bakom ett litet träd.

Tvåorna ställer sig på led för att göra sig redo att lämna växten till ettorna.

Tvåorna har fått växterna, ettorna står redo att ta emot.

Glad Alex!

Elever på skolgården, berg i bakgrunden och härliga moln på himlen som inte ville komma över oss.

Under här ligger massor av vita, blå och röda ballonger som släpps upp i luften i slutet på invigningen. Vi orkade dock inte stå kvar och vänta på det. Det var alldeles för varmt. Vi stod med barnen och fläktade dom med solfjädrar, hällde i dom vatten men ändå rann det av dom så jag, Joanne och några föräldrar till tod barnen därifrån och gick in i det ac kylda klassrummet och väntade.

Här är Alex klass samlade. Piff och Puff satte sig genast bredvid varandra. Får väl se om dom får sitta så framöver också.

Det var årets invigning/skolstart!

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

9 Responses to Invigning

 1. Veiken says:

  Oj, så pampigt! Tänk om det var så här i Sverige. En markering att skolan är VIKTIG! Många skulle behöva det! 🙂 Fin han är din Alex!

 2. Monika says:

  Men oj så fint! Trots värmen! Detta är minsann inte något som alla får uppleva!

 3. Stattinskan says:

  Var här inne för några minuter sedan och läste inlägg jag hade missat – sedan glömmer jag att kommentera … Jaja, jag har MASSOR av ursäkter för det ;-D

 4. Ingunn says:

  Oi sånn en storslått dag. Sånn er det jo ikke her, kun for førsteklassene men for klassene over er det jo bare å gå rett inn i klasserommet og sette seg. Interessant med masse bilder, jeg synes det er så spenende å lære om hvordan ting gjøres andre steder. Alikevel synes jeg at mye av innvielsen kunne vært gjort innendørs siden det er så varmt ute.

 5. Kul med invigning men jobbigt att behöva stå ute i stekande hettan..!

 6. Ama de casa says:

  Ojojoj, vad jobbigt i den hettan! Men fint såg det ut. Vi hade goa moln här i morse, men dom drog sin kos redan under förmiddagen… 🙁

 7. Hebbe says:

  Oj Oj,efter den pärsen i värmen borde det vara en lovdag i morgon(ler),,men det verkar vara en skola med ordning,Klart Alex är glad som vuxir till en 2:a klassare..Ja precis en sådan hund var det..Haé Kram.

 8. Fina Frun says:

  Vilken toppen-skola det verkar vara 🙂

Kommentera