Frågor och Svar

Från Clara igen…

Pratar du engelska med T.ex. Alex lärare och andra folk eller lite Turkiska?

Jag pratar engelska med hans fröken och annan personal på skolan. Dom flesta kan bra engelska och skolan har även personal från England och Usa så är det någon som inte kan rycker dom in. Sen finns en man, turkisk som är gift med en engelska och har bott i england i många år som är ansvarig för dom utländska/mixade familjerna så han får ofta rycka ut och hjälpa oss. För övrigt blir det mest engelska faktiskt. Dom flesta pratar bra engelska här men det blir lite blandat ibland med språken.

Är det snö på vintern i Turkiet?

Ja på vissa platser kommer det riktigt mycket snö som ligger kvar. Istanbul och Ankara brukar varje år få rejäla snöoväder. Här i Alanya snöar det inte även om det gjorde det en februari kväll för några år sedan men det var första gången på 66 år. I bergen däremot kommer det snö och bara en bit utanför Antalya finns en skidort.

Var och är det inte svårt att skaffa kompisar?

Nej det kan jag inte påstå att jag tyckte men så har jag inte särskilt svårt för att ta kontakt med folk heller. När jag flyttade hit i början på 2005 kände jag inte en enda svensk här. Tänkte att dom måste finnas, jag kan inte vara den enda så jag startade en msn grupp och det tog inte många veckor förrän vi var ett helt gäng på plats här som hittade varandra. Vi började träffas och någon ny flyttade hit som kom i kontakt med oss och sen har det rullat på. Med dagens teknik är ju allt möjligt. Har fått vänner som hittat mig via bloggen, fb…

Vad jobbar du med, var det inte svårt att få jobb?

Jag jobbar inte.

This entry was posted in Frågor & Svar. Bookmark the permalink.

9 Responses to Frågor och Svar

 1. Sita says:

  Vad nyfiken en del är. Kram

 2. Aurora says:

  Fina bilder från Alex skola. Stackars ungar att ståså länge i er värme. Kram

 3. Hebbe says:

  Ja frost i går morse,,slitvarmt i dag,,men det rår nog regnet för..Kramen.

 4. Hebbe says:

  Ja du man har slutat att förvånas,,orkar man inte gå till bolaget,så ska man nog vara utan starkvarorna..Nykterhetsorganisationerna rasar..Haé Kram.

 5. Sita says:

  Ja du luftmaskor det kan du väl, o fasta maskor? 1 pickot är tre luftmaskor o en fast maska i den första luftmaskan. Hoppas du förstår. Kram

 6. Ama de casa says:

  Jobbar inte? Nähä. Vad kallar du gårdagens slit då? Fritidsnöje?
  Det är visst ett jobb att vara hemmafru – fast tämligen oavlönat… 🙂

Kommentera