Varm och Svettig dag

Begav oss i förmiddags iväg till Alex skola för att lämna böckerna mm. Skönt att få det gjort innan dom börjar på måndag. Påsarna vägde bly, kunde inte ha kvar det i kartongen då jag inte orkade lyfta den utan fick dela upp i två stora påsar. Skolan ligger i ett fint område med bara apelsinträdgårdar runt om vilket också innebär att vägen dit är liten och parkeringsmöjligheterna inte så bra. Tänkte att har jag tur släpper vakterna in mig genom grindarna så jag kan köra hela vägen in och inte behöver gå så långt med blypåsarna.

Önsketänkande… När jag kommer in på lilla vägen står det fullt med bilar parkerade på båda sidorna. Kom på att det är nog för att förskolan och ettorna har introduktionsdagar men jag tänkte jag chansar och kör hela vägen fram. Mmmm gick ju bra, mötte 3 skolbussar och lika många bilar så jag fick backa och bara inse att jag får ställa mig 20 billängder bort från grindarna och gå med blypåsarna.

Jag slet och kämpade sen när jag kom fram till grindarna bad jag om hjälp och två karlar kom och hjälpte mig och bar hela vägen upp till klassrummet. Joanne och Şenay som också kom samtidigt med oss och hade det lika tungt och svettigt tittade bara på oss och skrattade eller mer frustade. Svetten rann av oss och det var så varmt så vi trodde vi skulle smälla av.

Del av skolan.

Annan del av skolområdet.

Det var hit genom dessa grindar jag ville köra men det det gick som sagt inte.

Şenay och Alex med sin jätte gulliga fröken Zeynep. Å nej, hon försöker inte tysta Alex även om det skulle behövas emellan åt. Hon tar honom om hakan för att få honom att le i stället för att göra grimaser åt sin mamma.

När vi lämnat böckerna körde vi till Alanyum för lunch och lite lek på Playland för Alex och Şenay.

Mat är inte så viktigt. Att hjälpa Şenay vidare i sitt nintendo spel där hon kört fast är viktigare än allt.

Ett par timmar på Alanyum och vi kände att vi behövde lugn och ro. Ljudnivån där är hemsk så vi åkte till Chocolate House för en kaffe.

Alex och Şenay delar kärleksfullt på en bit tårta.

Piff & Puff…Sötnosar!

Sen bar det av hem och ac´n sattes på innan jag ens tog av mig skorna sen kämpade vi under den med att få av oss våra klibbiga kläder som satt som klister på kropparna för att byta om. Ska snart slänga mig i en iskall dusch. Värmen är inte rolig nu och måtte det svalna av lite snart.

This entry was posted in Alex skola, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

10 Responses to Varm och Svettig dag

 1. Stattinskan says:

  Har lite svårt för sån där ”övervärme” – det innebär med andra ord att du inte får några överraskande besök av mig ;-D

 2. Sita says:

  Du får komma hit upp till Sverige igen här är kylan. Kram

 3. Ingunn says:

  For en koselig dag for ungene. Det siste bildet var bare kjempesøtt! 🙂

 4. a usch och nu är vi där igen, alexander är inlagd åter igen =/ kram

 5. Usch ja värmen är lika äcklig här just nu, fy! Ska tydligen komma regn, söndag, tisdag och onsdag…de måste väl göra susen för lite av värmen!

 6. Fina Frun says:

  Kämpig dag! Men fikastunden såg ju trevlig ut 🙂

 7. Monika says:

  Skolorna här verkar vara mycket tuffare än i Sverige. Oavsett om de är statliga eller privata. Eller har jag fel? Det är ju bra många år sedan som sonen gick på lågstadiet.

 8. kaffehörnan says:

  Haha tyst grabben den var bra den
  Inne i spelet
  kram

 9. Ama de casa says:

  Hahaha! Jodå. Det ser VERKLIGEN ut som om Alex är på väg att le på den där bilden med fröken 😀

Kommentera