Restaurang tips

Aurora som kommer hit i nästa månad ville ha lite tips på restauranger här. Har även fått frågan på fb av en ”gammal” vän och i mailen trillar det in just denna frågan då och då så nu ger jag er lite tips på restauranger jag gillar att gå till.

Ravza är en absolut favorit. Har man en gång varit där går man garanterat tillbaka.

Ravza ligger i hamnområdet. Om man står med båtarna i ryggen och går till höger kommer man fram till en ”teträdgård”. Gå upp på vänster sida om den så kommer du fram till en liten korsning. En taxificka finns där samt en bank. Gå rakt fram så ser man Ravza på vänster sida in mellan husen. Ett kännetecken är deras gula järnstolar.

Sen har vi ju Tadim. Ett ställe ni säkert hört talas om då vi äter lunch där ganska ofta. Deras kebabrullar är super men även pizzorna är jätte goda. Dom har en hel del gott på menyn.

Tadim ligger på Kleopatrasidan. Alldeles vid Aquapark/Burger King. bredvid Kleopatra Hotell.

Derya är ett typiskt turkiskt ställe där man går fram till en disk och pekar ut vad man vill ha. Där det finns 4-5 rätter att välja på. Typiska turkiska rätter så som kuru fasulye (typ vita bönor i tomatsås), kyckling och potatis gryta, köttgryta, ris mm. Lite olika från dag till dag vad dom har. Även deras kebabrullar rekommenderas.

Derya ligger alldeles bredvid Tadim. I ett gathörn med bara ett par butiker mellan Derya och Tadim.

Skandinavia Restaurant Jacob´s café & bar ägs av en av mina svenska vänner och hennes turkiska man. Har provat många rätter där och maten är super god.

Skandinavia Restaurant jacob´s café & Bar ligger på östra sidan. Om man kommer från centrum och står vid Ataturkstatyn fortsätter man Ataturkgatan (gå på vänster sida) bort mot östra sidan. En bit längre fram kommar man fram till en restaurang som heter Why Not som ligger i ett gathörn. Sväng vänster in på den gatan. Gå till mitten på gatan så ligger restaurangen på höger sida.

Bistro Floyd är en holländsk restaurang som vi var på mycket förr (måste dit snart igen). Dom har en 3 rätters som inte går av för hackor. 3-5 förrätter, huvudrätter och deserter att välja på för 10 euro var det då. Tror jag sett när jag gått förbi att dom höjt till 12 euro. Helt klart prisvärt. Dom har även en jättegod frukostbuffé på söndagar där dom har holländska ostar bl a. Något som uppskattas av oss då ostarna här är för trista.

Bistro Floyd ligger på Ataturkgatan i ett gathörn mitt emot Chocolate house och ganska nära PTT. Det ligger på höger sida om man kommer från Kleopatrasidan och på vänster sida om man kommer från Ataturkstatyn.

Sist men inte minst har vi ju Hotell Kandelor där vi var igår. Deras buffé är underbart god. ett stort stort buffé bord med massor av kalla rätter, 4-5 olika varmrätter samt soppa, ett långt bord med olika desserter…tårtor, bakelser, frukt… 12 lira för vuxna och 6 lira för barn. Dricka tillkommer om man inte väljer att dricka softdrinks, vilken innebär typ saft från en maskin. Kaffe/te/choklad ingår också.

Hotell Kandelor ligger på Kleopatrasidan. Oj, lite svårt att förklara vägen dit men om man står vid korsningen där Derya ligger så har man Kale Market (matbutik) mitt emot. Står man med ryggen mot Kale Market går man till höger förbi en bensinstation där det även går in en väg till höger. Gå in nästa gata till höger och gå rakt fram först förbi en korsning tror jag sen korsning nr två finns en restaurang i hörnet som heter Tropical. Sväng in vänster där och gå tills du kommer fram till en korsning. Då ligger Kandelor där på vänster sida. Går man det hållet kommer man in från sidan, rakt in i restaurangen. Runt hörnet ligger huvudentrén och mitt emot entrén ligger en lekpark.

Nöjer mig med dessa tips för denna gången! Provar ni något av ställena låt mig gärna veta vad ni tyckte. Det jag gillar kanske inte alls passar någon annan i smaken.

This entry was posted in Äta ute/Fika, Frågor & Svar. Bookmark the permalink.

14 Responses to Restaurang tips

 1. Ama de casa says:

  Det var många bra tips det, nu blir nog Aurora, vännen och en massa andra Turkietresenärer glada 🙂

 2. Sita says:

  Vad avis jag blir att hon ska dit ner till dej. Här regnar det igen. Kram

 3. carola says:

  hmmm..själv är jag ju då mest intresserad av Chocolate House…..attans att jag inte såg det när jag var ner sist…men det kanske inte fanns där då 2008….?

 4. Ingunn says:

  *copy and save* Tesekkür ederim!! 🙂

 5. Hebbe says:

  Hej du,,bra tips för kommande turister..Ja du grunna du,,men svaret är mycket närmare än du tror.Haé Kram.

 6. Fina Frun says:

  Det är tips som får läggas på minnet om vi kommer ner någon gång 🙂

 7. Hebbe says:

  Ha det är kul med en historia då och då..Medans du grunnar så kan jag tala om att du såg några sådana som jag fotat,för några dagar sen,,tvärsäkert..Haé Kramen.

 8. Roggan says:

  Hade inte varit dumt med en liten resa nu.

 9. Veiken says:

  Vilken otur att jag inte ska åt ditt håll. Det får väl bli när jag blir sugen på turkisk mat 🙂

 10. vilka bra tips, detta ska man ju försöka komma ihåg när man kanske åker dit någon gång!!
  ja så får jag nog börja tänka =) kram

 11. Aurora says:

  Tack. ska skriva ut inlägget och packa ner. Kram

 12. Anita says:

  Tjena!
  Fick den här länken av min kompis Ama de Casa och det är jag glad för. Skall till Alanya i slutet av oktober och stannar ända tills julen börjar närma sig.
  Här finns många fina tips på restauranger och det är hur kul som helst att läsa.
  Skriver ut det här inlägget och sen skall jag kolla mer vad du har skrivit.

  • Sand mellan tårna says:

   Tack för din kommentar 🙂
   Hoppas tipsen blir till hjälp och att du gillar ställena du provar.
   Va roligt att du ska stanna så länge. Hösten/vintern här är härlig och även om vi har väldigt hett fortfarande och bara längtar efter svalare väder hoppas jag vi ändå får en fin och solig höst/vinter.
   Ha det bra!

 13. zaq says:

  Hallå igen 😉 tackar! Tänkte dock markera ochs kriva ut din lista men ”tji-fick-jag” 🙁

  Smaskens då, för en gottegris 😉 fast det är ltie ljug, jag gillar inte toksött, smågodishyllan får vara ifred för mig, men bakvereken.. vojne-vojne!

Kommentera