Billigt & Trevligt

Träffade min svenska kompis och hennes son en sväng på kontoret på kvällen. Med sig hade hon 2 stora Marabou chokladkakor till oss som hon lagt i en påse och sen virade jag papper runt, tejpade ihop och skrev mitt och Alex namn på med stora bokstäver och la det i kylen på där. Rör någon den ligger dom risigt till!!

Sen kom en av Alanya vännerna förbi och vi sa hej då till min svenska kompis för att knata till Hotell Kandelor och frossa i deras goda buffé. På vägen dit stannade vi till hos skomakaren för att hämta Alex sandaler som var klara.

Han hade fixat till dom super bra. Hade sett att även sulan på den andra började släppa så han limmade båda. Frågade vad det kostade och han svarade 4 lira (ca 16 sek). Jag gav honom en femma och tyckte det var bra så. 20:- för att få ett par sandaler fixade så dom blir nästan som nya kan det väl vara värt.

Sen vidare till Kandelor där buffén var något utöver det vanliga igår. Den är alltid god där men igår var det verkligen super. Så mycket gott!

Trevligt sällskap! Vi var så hungriga. Alla och sprang i skyttetrafik mellan bordet och buffé borden så att få en samlad bild på alla var inte lätt men här fångade jag alla, mätta och belåtna. Övermätta och försatta i koma är väl mer det rätta ordet. Man äter verkligen mer än vad som får plats när man är där och priset sen gör ju en inte besviken heller. 12 lira ( ca 48 sek) för vuxna och 6 lira för barn.

Till Kandelor kom även en annan svenska (med dotter och mamma) som jag lärde känna för några år sedan. Trevligt även om vi inte kunde prata så mycket då dom inte fick plats vid vårt bord.

Alex var med. Frågade honom tidigare på dan om han hellre ville vara med pappa men nä. Jag vill följa med och vara med dig mamma svarade han. Klart du får tyckte jag, du är ju bara med mig 24/7 så det är klar du vill umgås med mamma lite mer. Mammagrisen där!

En billig och trevlig kväll blev det!

This entry was posted in Äta ute/Fika, Besök från Sverige, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

7 Responses to Billigt & Trevligt

 1. Hebbe says:

  Mors,,Läckert,men att hamna i matkoma är jobbigt..fint fixade skor,,verkligen billigt..Måtte alla hålla fingrarna i styr när dom öppnar det kylskåpet..Haé Kram.

 2. Det var ju nästan gratis att laga både skor och äta buffe….kommer med nästa plan till Turkey-land för lite shopping tror jag! 😉

  Haha klart Alex får passa på att vara med mamma nu innan skolan börjar igen!!

 3. Marabou choklad är ju sååå gott =) Och vad trevligt att gå ut och äta, det gör vi alldeles för sällan *skrattar* Men ha en skön dag nu, själv ska jag ut och binda fast allt löst ute, stormen katja river loss, jisses…kramen

 4. Aurora says:

  Billig skomakare det där.För övrigt :Tips mottages gärna var man kan äta gott. Vi kommer ju ner med våra vänner och det kan vara kul att veta var man får riktigt god mat. Kram

 5. Fina Frun says:

  Hahaha njut du medan han är en ”mammagris”. Snart så klagar du över att han aldrig är hemma 😉

  Herre gud vad billigt det verkar vara där nere!!! 16 kronor för att fixa skorna! Önskar att det var sådana priser här, då hade man lagat skorna istället för att slänga dem…

 6. jo fast sist fick jag köpa 2 – 3 sånna paket för att d skulle täcka hela håret =/ kram

 7. Ama de casa says:

  Det var ju himla bra pris det!

  Jag lagade ett par stövlar i Lycksele en gång. När jag skulle hämta dom så var skomakaren väldigt upprörd. Det hade varit såååå jobbigt! Fick typ sprätta upp hela stöveln och göra om den från början som det lät. Med andan i halsen frågade jag vad det skulle kosta.
  – 10 kronor, sa han.
  Nu var ju det här i början på 80-talet, men jag tyckte ändå då att det var billigt 🙂

Kommentera