En dag på stan

Idag har vi tillbringat dan på stan med Joanne och Senay. Svettigt värre och inget jag gör om förrän temperaturen gått ner 10 grader eller så men trevligt hade vi.

Vi började med en frukost/brunch/fika på Citirim där Alex genast såg chokladtårtorna och ville ha en bit. Ok tyckte jag. Det är ju Joannes födelsedag idag så du kan ju fira med en liten bit tårta. Ja, jag bad om en liten bit och detta är tydligen deras definition av liten. Kan säga att han orkade inte ens halva.

Efter det sprang vi eller sprang är en stor överdrift att kalla det mer segade från butik till butik. Himmelriket att komma in i ac kylda butiker. Blev ingen direkt shopping, jag köpte bara några vita handdukar till badrummet. Vi kollade mer in utbudet och väntar några veckor till eller några grader lägre tills dom börjar rea ännu mer. Har börjat så smått men vi väntar.

När vi tröttnat på det gick vi till caybahce, te trädgården i hamnen.

Där barnen roade sig med ditt och datt. Dom verkar inte alls bry sig om värmen och ibland undrar jag om dom ens känner av den. Dom själva verkar inte göra det men att dom blir svettiga märker man då man kan vrida ur kläderna på dom och dom dricker litervis med vatten vilket ju är bra.

Medans barnen roade sig satt jag och Joanne i skuggan med varsin iskall apelsinjuice.

Vidare sen…

…gick vi till stället alldeles bredvid och körde radiobilar.

När det var klart gick vi…

…ytterligare några steg bort till en skuggad lekpark. Där försökte Alex och Senay gunga på alldeles för låga gungor så dom bara slog i fötterna hela tiden.

Nu började magarna kurra igen så vi begav oss till…

Ravza för midddag. Här hugger barnen in på det goda brödet man alltid får före maten. Brödet dippar man sen i ezme, en stark tomatröra eller den ska vara stark och det är den på Ravza medans många av ”turistrestaurangerna” gör den alldeles för mesig och inte alls särskilt spicey. Även haydari, en yoghurtröra med vitlök får man till brödet.

 

Ezme och Haydari.

Nöjda, glada och svettiga begav vi oss sen hemåt.

This entry was posted in Äta ute/Fika, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

13 Responses to En dag på stan

 1. Veiken says:

  Vilken härlig dag. Du, det där brödet + rörorna skulle jag kunna leva på i flera veckor utan att tröttna. Tur att jag är mätt nu! 🙂

 2. Härlig dag ni verkar ha haft =) rörorna till brödet längtar jag efter… mums =)
  Fick en del sålt igår så jag är nöjd att bli av med mitt ”skräp” och att någon annan blev glad.
  Hoppas att jag hinner med en till loppis innan jag åker ner =) extra pengar är aldrig fel och dessutom rensa ur förråden är skönt att få gjort.
  Har inte fixat boende än.. men det löser sej på något sätt.
  Ha det bäst
  Kram M

 3. Ingunn says:

  Så ut som en fin dag på byen det der. Jeg synes du er så flink med Alex, tar han med til forskjellige steder hver dag, det er nok av de som sitter i sofaen hver dag. Jeg kikker etter kjente plasser i Alanya på bildene dine men har ikke funnet noe enda. Byen har sikkert forandret seg masse siden 2003. Som svar på din kommentar hos meg; jeg har cancer.

 4. Ingunn says:

  Sv: Tusen takk snille du. *klem*

 5. Emma says:

  Snacka om att ezmen är mesig på turistrestaurangerna… Bästa är att göra den själv!

 6. Gun says:

  Oj hjälp vad gott det ser ut det där brödet och rörorna! För att inte tala om tårtan… nu blir jag hungrig ju, kommer drömma om mat inatt.

 7. Hebbe says:

  Hej du,,jäklar vilken dag ni haft i värmen,,men det blir väl svalare snart..Alltid kul när ens bilder uppskattas,,Tack..Haé Kram.

 8. Pia F says:

  Har varit på Ravza dom har ju jättegod mat. 😀

 9. Ama de casa says:

  Vilken härlig dag 😀

 10. Stattinskan says:

  Vilken härlig dag – ja om man bortser från den överdrivna värmen 🙂 Det där brödet såg bara underbart gott ut. Det är ju bara helt underbart att få doppa bröd i en riktigt stark blandning. Hett väder kräver starka kryddor tycker jag 🙂
  Gomorron

 11. fenixmona says:

  En fin dag fick ni i alla fall, trots värmen! Hajdari älskar jag påminner om tzatziki men är godare! Här hade vi varmt o gott igår med 22 grader vid åtta på kvällen. Idag regnar det igen. Kramiz

 12. Hebbe says:

  Hej du,,nä såsen har jag köpt tror det är Rydbergs som gör den,,men du tror rätt den är jättegod..Haé Kram.

Kommentera