Tandskada

Alex är en riktig liten olycksfågel. Han har aldrig varit sjuk *knackar mig i huvudet*. På sin höjd har han dragits med lite snuva och hosta. Feber har han haft några få gånger och då i samband med att mjölktänderna kom annars ingenting.

Andra olyckor däremot drar han på sig som en magnet. Han har ett litet ärr i pannan efter att ha fått in en pinne i sandalen som gjorde att han snubblade och slog i. Ett ärr i handen efter att ha trillat och fått in en glasbit. Ärr på näsan efter att han huvudstupa snubblade och föll in i en terakottakruka. I Kroatien fick han ju en golfklubba på munnen så läppen svullnade till fyrdubbel storlek. Ja…listan kan göras lång och idag var det dax igen.

Han och Jacob höll på att busa i vattnet i vågorna när Alex rätt som det är kommer springande mot mig med händerna för munnen. Då hade han fått en sten på tanden så en bit av tanden slagits av.

Typiskt så var det på en av hans nya tänder. Så synd för hans nya tänder är verkligen fina. Så jämna och fina. Bättre om det varit den till vänster som åkt. Den nya bakom har kommit upp nästan helt men mjölktanden vägrar släppa greppet och hänger envist kvar. Samma på andra sidan, där har den nya börjat komma upp men mjölktanden sitter där. Framtänderna där uppe är bra vingliga och hade stenen träffat där hade dom nog åkt.

Tror det får bli ett besök till tandläkaren på måndag och se vad dom säger. Han har inte så ont men det är lite vasst där biten flög av. Läste lite på nätet och det stod att i första hand limmar dom dit den avslagna biten men den ligger på havets botten så det går bort. I annat fall kan dom försöka bygga upp tanden med en plastfyllning.

This entry was posted in Inte alltid roligt. Bookmark the permalink.

8 Responses to Tandskada

 1. Ama de casa says:

  Men vilken otur! Stackars Alex… Hoppas det går att fixa till på nåt bra vis.

 2. Veiken says:

  Det är så typiskt, vissa barn ligger i farozonen för både det ena och det andra. Andra får aldrig en skråma, men jag tror att olycksfåglarna har mycket roligare 🙂
  STOR KRAM till Alex!

 3. Sita says:

  Oj lilla oturskillen. Hoppas dom kan bygga upp den med plast. Kram

 4. Ingunn says:

  Huffda. Håper det går lett å fikse.

 5. Sita says:

  Ja då hon finns på sin gamla blogg, men skriver sällan. Hon finns på FB med. Sanna Grönkvist. Kram

 6. Hebbe says:

  Aj som f-n,,det var osis,,men det fixar säkert tandis till så det blir bra..Haé Kram.

 7. fenixmona says:

  Oj, vilken otur! Om det inte är någon stor skada, som går på djupet, så brukar de bara slipa till tanden så det vassa försvinner. Hoppas det är så…Kramiz!

 8. Aurora says:

  Aj då.Gå till tandläkaren. Det är väl på gränsen för att bara slipa. De bygger säkert upp tanden med lite plast. Det kommer inte att synas. Men det är viktigt att du anmäler till Försäkringsbolaget om du har ngn försäkring för Alex. Det kan ju bli problem i framtiden och då är det bra att allt finns anmält och dokumenterat.

Kommentera