Bra business

Kan man säga att Alex gjort idag. Jakob och Evin (restaurangägarnas barn) brukar köpa armband på ett ställe som dom sen för skoj skull säljer till restauranggäster för 1 lira styck och tjänar en extra slant. För 2 lira (ca 8 sek) får de 10 armband.

Detta var ju något Alex ville haka på. Jag hade ingen växel, bara 1 lira men så fick han 1 lira av Catarina så han kunde köpa 10 armband. Sen sålde han ett till Catarina men hon behövde inte betala fullpris utan betalade bara en halv lira. Det kunde hon väl få med tanke på att det var hon som sponsrat hälften. Jag köpte ett av Alex och ett av Jakob/Evin.

Det går ju många barn på gatorna och säljer armband, något som är förbjudet så jag talade ju om för Alex att han får absolut inte göra detta utan det räcker med mig och Catarina nu så kan han sälja till grabbarna på kontoret sen.

När vi kommer till kontoret rusar han fram till sin amca (farbror) Ahmet och frågar om han vill köpa. Dom kostar 1 lira sa han. Jodå, det ville han och han köpte ett och gav Alex 20 lira för armbandet. 8 armband hade han kvar och går till baba som säger att han kan köpa alla 8. Baba hade ingen växel utan ger Alex 10 lira så han skulle ju ha tillbaka 2 lira men aj då, Alex hade ingen växel så 10 lira kunde väl bli jämnt tyckte Alex. Det blir väl bra? Jo, det blev det svarade baba.

Det kallar jag bra business med bra förtjänst.

Det turkos köpte jag av Alex och det vita av Evin. Det svarta armbandet köpte jag i Kroatien och nu när det blivit så där perfekt mjukt och följdsamt, ja då är det dax att slänga det ser jag.

This entry was posted in Alex. Bookmark the permalink.

12 Responses to Bra business

 1. Hebbe says:

  Hej du..Ja han har många talanger Alex,,skaplig förtjänst gjorde han oxå..Nu är jag hemma igen efter några fina dagar uppe i norr.Haé Kram.

 2. Stattinskan says:

  Skicka det översta till mig, så skickar jag en tjuga … gillade faktiskt det översta och dessutom gillar jag Alex entrepenörsanda 😀 Heja Alex 😀 … nu kan mamma och pappa snart luta sig tillbaka 🙂

 3. Hebbe says:

  Nu har jag bommat igen stugan för vintern,blir i slutet av Maj nästa gång jag far upp. Ja inte har jag ont av ensamheten och tystnaden..Haé Kram

 4. Stattinskan says:

  Svar: Är det DIN handled – trodde det var Alex … JO, jag gillar verkligen DITT översta armband, det är liksom min stil – men jag gillar också de andra två. Inte ska du skicka nått gratis till mig, huggansch ;-D

 5. Stevie says:

  Han är en riktig affärsman Din gosse!
  🙂
  Detta hände mig idag:
  Väntade på bussen idag, då jag skulle ta blodprov på sjukhuset. Hittade inte mina byxfickor. Man brukar inte göra det, om man har byxorna bak-o-fram. Vände brallorna inne på toan på sjukhuset.
  Ganska pinsamt faktiskt! Kan hoppas ingen såg det.

 6. Pia F says:

  Vilken affärsman! Jag har ibland köpt armband av barn på väg upp till borgen, ungefär i höjd med affären. Dom är faktiskt fina.

  • Sand mellan tårna says:

   Tror jag vet vilka barn du köpt av. Satt alltid en flicka på en liten mur precis innan man kommer upp till dom två minimarketar som ligger mitt emot varandra. Jobbigt unge! 😉 Grejen är den att den familjen har inte ont om pengar. Kör runt i nyaste bilen, alltid snyggt klädda så varför mamman, ja det är hon som tvingar barnen att sälja förstår jag inte. Dom har även varit på stranden och mamman pekar ut turister barnen ska gå fram till.

 7. Veiken says:

  Vi köpte massor av halsband liknande det du har som armband….. Barnbarnet har haft sådana sedan dess, men nu är dom slut!
  Det behövs kanske en resa till för att fylla på förråden 😉
  Snyggt jobbat av entrepenören Alex! 🙂

 8. Ingunn says:

  Så fint armband! Alex er jo en skikkelig businessman! 😀

 9. fina frun says:

  Vilken affärsman han är Alex! 🙂

 10. Catarina says:

  Wow, han är en riktig businessman ju – bra jobbat Alex!!!
  Kanske kan man få vara med och dela vinsten en vacker dag när han blir rik… har ju faktiskt varit med och ”satt in” pengar i ”företaget” 😉 😉

Kommentera