Det tar sig

Tror den här färskmjölken som finns här varit på tapeten bloggen förut och nu kommer den igen.

Först när färskmjölken kom hit hade den en hållbarhet på 2 dagar. Efter nåt år utökades den till 4 dagar. Såg igår på Migros att ett av märkena nu har 6 dagars hållbarhet.

Det tar sig så nu kan man köpa på sig några liter åt gången. Går i och för sig ca 1 liter om dan här hemma så sällan den hinner bli dålig ens med 2 dagars hållbarhet men skönt att slippa och springa och köpa mjölk i tid och otid.

Denna är det som har 6 dagars hållbarhet. De andra har fortfarande bara 4.

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

6 Responses to Det tar sig

 1. Catarina says:

  Låter bra det, 6 dagar är betydligt bättre än bara 2 eller 4…
  Minns att det var ganska svårt att ens hitta någon färskmjölk alls för bara 2 år sedan, men nu börjar den finnas överallt – mycket bättre än den äckliga ”longlife-mjölken”

  • Sand mellan tårna says:

   Färskmjölken kom redan i början av 2006 men då bara mån, ons och fredagar samt typ bara 2-4 förpackningar och som du skriver, inte i alla butiker. Nu kommer det varje dag och man behöver inte hänga på låset för att få tag på det.
   Jag kan inte dricka longlifen, inte ens ha den på flingor. Tycker den är vidrig. Alex dricker longlifen men föredrar den färska mycket mer så jag köper alltid den.

 2. Ruth i Virginia says:

  ”Det tar sej”, sa kärringen när hon hade eld i håret!
  (Sorry, couldn’t help myself)

 3. Sita says:

  Mjölk är en vara som det går åt lite här. Varken jag lr gubben dricker. Har det i mat bara. Han vill ha yougart ist. Kram

 4. Krönikören says:

  Konstigt. Ko som ko, menar jag. Hur har de gjort nu då – proppat i konserveringsmedel?

Kommentera