Samma men ändå en enorm skillnad

Talar om vädret här och i Kroatien. Det är ungefär samma temperatur här som vi hade det där. Några grader mer här men skillnaden är ändå enorm. I Kroatien var det inte alls samma höga luftfuktighet som det är här så det kändes inte alls så varmt. Man orkade faktiskt röra på sig utan att smälta till en pöl. Kan inte säga att jag svettades särskilt mycket under tiden där och kvällarna var riktigt svala och sköna. Mornarna t om så man småhuttrade lite.

Bl a så märktes det på huden att luften var mycket torrare så man behövde smörja in sig efter duschen varje dag. Poolbadandet bidrog väl också till att man blev en torris.

Så kommer man hit och värmen slår emot en. Ändå är det inte alls så varmt nu som det var när vi flög till Sverige 20e juli. Har väl gått ner ca 10 grader men svalt vore ju en överdrift att kalla det. Blev till att sätta på ac´n direkt vi kom hem igår kväll sen har den fått gå till och från hela natten och nu på dan går dom också för fullt. Räcker man sticker ut näsan på balkongen så är huden genomfuktad på hela kroppen och man har sparat en eller två flaskor bodylotion.

Känns iaf skönt att vara hemma igen. Har blivit bra mycket flygande nu senaste tiden (7 flygresor på 3 månader) så nu ska vi hålla oss på marken ett tag framöver.

This entry was posted in Väder. Bookmark the permalink.

5 Responses to Samma men ändå en enorm skillnad

 1. Sita says:

  Ja så bra att resan hem gick bra. Här hade jag +9 grader i morse. Nu skiner solen men dom har lovat regn o ev åska på em. Kram

 2. Hebbe says:

  Hej du..ja jag har vilat benen hela förmiddagen,,jag ska på kräftskiva mot kvällningen,så då gäller det att vara i form.Haé Kram.

 3. jeanette says:

  Ja man sparar verkligen in på bodylotion:) , man gör ju ogärna misstaget att smörja in sig, då smälter man ju bort…… Ser att ni har haft en underbar semester, vad kul:), Var ni i Venedig också? Kram

 4. Pia F says:

  Överlevde dina plantor??? Nu börjar längtan sätta in, vi kommer ner den 9:e oktober och stannar i 14 dagar. Det ska bli skönt. Hoppas bara att vädret blir lika fint som jag läste att det var förra hösten. Vi ska bo på Wasa i år.

  • Sand mellan tårna says:

   Vattenmelonen överlevde inte tyvärr.
   En sväng i oktober förra året blev det bra kallt och vi trodde vintern kommit men sen slog det om och vi fick ju en kanon fin höst så vi håller tummarna för at vi får en skön höst i år också.

Kommentera