Simhud mellan tårna…

…och fiskfjäll på kroppen börjar man ana på Alex efter dessa två veckor i Kroatien då han mer eller mindre bott i poolen.

Direkt när vi kom till hotellet dök han i poolen. Vi fick inte våran lgh direkt och satte oss i pool restaurangen för att vänta tills det blev klart. Alex tog då sin chans och slängde sig i poolen under tiden. Lycka!!

Han är en hejare på att göra kullerbyttor i vattnet.

Min mormor provade morgongympan dom hade varje dag. Jag avstod varje dag.

Boooommmbeeeeennnnn!!

I mitten på ena delen av poolen hade dom bubblor från och till hela tiden. Mycket roliga att leka i.

Del av barnpoolen.

Mellan barnpoolen och stora poolen.

Djupa delen av stora poolen som inte var så djup, 1.35 så t om jag bottnade.

”Svängen” mellan djupa delen och grunda som var 1,10. Där bottnade då Alex men såklart var inte den delen lika rolig att vara i som den djupa.

En liten upphöjning med några solsängar och där alla barn tyckte det var super kul att dyka och hoppa från. Ingen som valde att ligga där så länge det fanns andra platser. Något det inte gjorde om man inte var snabb. Vi var ofta vid poolen redan 9-9.30 tiden och då fanns inte en människa där men handdukar fanns utlagda på varannan säng.

Under första veckan började Alex öva på att dyka. Det blev många magplask men skam den som ger sig. Han kämpade vidare.

Hans simning har förbättrats riktigt mycket. Nu simmar han både över och under vattnet utan problem. Han kan stanna under riktigt riktigt länge. Så länge så jag ibland blir lite nervös och undrar om han inte tänker komma upp alls.

6 dagar i veckan, 2 gånger om dan var det underhållning vid poolen för både barn och vuxna. Här är dom två tjejerna som höll i det. Alex var med på nästan allt.

Här står han redo för att spela vatten polo.

Vattenkrig med en tysk pojke.

Han blev riktigt bra kompis med William från England. Dom lekte jätte mycket och hade så roligt ihop. Jätte roligt att se hur Alex helt obehindrat pratade med honom på engelska. Så länge ingen av oss (jag,mamma,mormor) tittade på honom. Då tystnade han men när han trodde att vi inte hörde tjattrade han på som bara den.

En dag på Minicluben skulle dom spela minigolf. Alex råkade stå lite för nära William när han skulle svinga golfklubban så den träffade Alex rakt på munnen så läppen sprack lite och han fick en fläskläpp som heter duga. Is i 1 timme gjorde dock susen och svullnaden gick ner riktigt bra och ett par dar senare var han ok igen. Inga sura miner för det. Tack vare Williams sving blev den ena framtande på Alex som inte varit så lös innan betydligt lösare. Något Alex tackade William för. Inget ont som inte för något gott med sig.

Som sagt hade dom super kul ihop så när dom åkte några dar innan oss tyckte Alex det var trist men dom två sista dagarna hittade han en svensk kille på 8 år att leka med så tristessen blev inte långvarig.

Här spelar dom vattenbasket.

Alex, William och Cameron, en annan engelsk kille spanar in dansunderhållningen.

Som sagt…skam den som ger sig. Magplasken under dykövningarna blev färre och färre och under sista veckan hade han fått in tekniken och dyken satt som en smäck. Nu dyker han riktigt snyggt!

This entry was posted in Kroatien. Bookmark the permalink.

8 Responses to Simhud mellan tårna…

 1. Anna says:

  Härligt att se att ni haft en underbar turissemester!!! Har varit tomt utan dig!!!! Välkomna hem till regnet!!! Snart bär det iväg för er tillbaka till värmen, ha det underbart. Jag kommer den 28 sep stannar i 2 veckor denna gångn! Hörs snart!!

  • Sand mellan tårna says:

   Tack! Ja jösses vilket regn det kom igår em men det gör inget. Känns lättare att tvätta och packa om väskorna då 😉 Snart får vi värme igen så det räcker.
   Kul att du kommer i sept igen. Då hoppas jag vi hinner ses.
   Kram!

 2. Ingunn says:

  Så flott hotell! Ser ut som om dere har hatt en fin ferie og at Alex har kost seg. Bra! 🙂

 3. Pia F says:

  Ser helt underbart ut. Kan inte säga att sommaren varit speciellt varm och skön här hemma. Älskar att bada, men har bara badat 1 gång i havet i år. Alex ser verkligen glad och lycklig ut i poolen.

  • Sand mellan tårna says:

   Nä, har förstått att vädret inte varit särskilt bra. Hörde av svenskar som kom vår 2a vecka att dom lämnade regn och rusk.

 4. Catarina says:

  Ser ut som om ni har haft en superskön semester – föstår att ni är nöjda 🙂
  Har hört mycket positivt om Kroatien, vore kul att åka dit nån gång…

  Och snart är ni tillbaka här i Alanya, saknade och efterlängtade har ni varit.
  Ses snart, kram på er!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja vi har haft det underbart och vädret var perfekt. Varmt, 30-32 dagtid men inte alls så hög luftfuktighet som i Turkiet så det kändes inte alls lika varmt. Man orkade faktiskt röra på sig 😉
   Japp, imorn är det dax att sätta sig på flyget igen 🙂
   Ses snart!
   Kram Kram!

Kommentera