GOOD NEWS!!!

Åh idag fick vi glada nyheter…

I april/maj när Hasan besökte Alex skola i Alanya för att prata om att sätta honom på skolan igen till hösten sa dom…

-Oh, no problem…there is always a place for Alex. He can start tomorrow if he want…

Mmm, kändes ju tryggt och bra sen när vi besökte dom igen i maj säger dom att dom måste få papper på att han gått i skola i Sverige. Dokument som sen skulle skickas nånstans (skolverket?!?) som där skulle besluta om han fick börja i sin gamla klass, dvs 2an eller om han måste gå om 1an.

Ok, inte mycket att be för. Jag skaffade fram alla papper med stämplar och underskrifter som behövdes, faxade ner så Hasan kunde åka dit med det vilket han gjorde.

Sen var det bara att vänta och vänta och vänta och vänta. Hörde ju aldrig något och jag började bli en aning stressad. Sen ringde dom för nån vecka sedan och säger att Ja, han får börja 2a klass men vi har ingen plats. Det är fullt i båda klasserna.

Då blev jag förbannad…här har dom lovat och lovat att visst finns det en plats för honom och sen helt plötsligt finns ingen. Svaret dom gav var att dom trodde en skulle sluta. Ja, visst men det hjälper ju inte oss. Då kunde dom ju sagt det från början att just nu är det fullt men vi tror det blir ett avhopp. På så sätt hade vi ju kunnat söka oss andra vägar.

När vi fick det svaret var vi på väg till Sverige nån dag senare och Hasan har häcken full och jobbar 24/7 så att åka och besöka en annan skola och kolla där fanns inte tid för helt enkelt.

Skolan sa till Hasan att så fort det blir en plats ledig går den till Alex. Bra men vi kan inte sitta och vänta på det. Helst ville jag ju att han skulle få gå på sin gamla skola och vi tänkte kolla om han kan få börja om 1an då dom innan även sa att blir det så att han inte får börja 2an kan vi alltid flytta upp honom senare under terminen om han tar extra lektioner. Jag var även inne på att kolla med en av dom andra privatskolorna för att se om han kunde börja där.

Stressande och särskilt när man sitter här i Sverige och inte kan göra något. Hade jag varit i Alanya hade jag kunnat åka själv till skolorna och prata med dom.

Men så idag ringde Bahcesehir och meddelade oss den goda nyheten att Alex får börja i sin gamla klass!

Känns helt underbart…Nu kan jag riktigt koppla av och njuta på vår Kroatienresa.

Något Alex också får passa på att göra då vi kommer få sätta honom på lite privatlektioner sista månaden så han kommer ikapp helt.

Så…19 sept börjar min store kille 2a klass!!

 

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

16 Responses to GOOD NEWS!!!

 1. Åh måste kännas skönt!!! Njut av semestern och hoppas ni har det gott!! 🙂

 2. Monica Lindgren says:

  Härliga nyheter !

  monk@n i Umé

 3. Sita says:

  Så bra att det fixade sej med skolan. Kul för han att komma i den klassen han känner till. Ha det gott. Kram

 4. Monika says:

  Men så roligt!

 5. Skönt för Alex att börja i sin gamla klass igen.
  Och nu kan ni alla andas ut och du och Alex får njuta av semestern =))
  Ha det så härligt.
  Kram M

 6. Catarina says:

  Så skönt att det fixade sig till slut… förstår att du är lättad och kan koppla av nu!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja nu kan jag verkligen koppla av och njuta av resan. 🙂 Att vänta och vänta är ju en pers i sig men trodde ju ändå vi skulle få en plats direkt hur det än blev och så blev det så snurrigt först men men…nu är det löst 😀

 7. Pia F says:

  Så roligt att han får börja i sin gammla klass igen, hade nog inte känts bra för honom att gå en klass under. Grattis.

  • Sand mellan tårna says:

   Tack! Ja jätte roligt! Alex har varit förberedd på att han kanske skulle fått börja 1an igen och sagt att det gör inget. ”Jag känner ju dom som går där med och kan leka med mina gamla kompisar på rasterna” har han sagt men visst känns det extra bra att han får gå med sina gamla komisar igen.

 8. Helena-Simerskan says:

  Så bra att det löste sig och Alex får börja om på sin gamla skola. I sin gamla klass också?

  När åker ni till Kroatien? Ha en trevlig resa!

  Kram

 9. Stattinskan says:

  Phu, skönt att det slutade väl 🙂

 10. Anna Karlsson says:

  Härligt att allt löste sig till sist i alla fall!! Kan bara säga att detta nog är typiskt turkiskt, varför ge ett korrekt besked direkt eller stt svar så snabbt det går, nej lite väntan är bra….. 🙂 Hoppas att ni nu har det skönt på semestern och är taggade för hemresan till Alanya sedan!! Hoppas att vi ses snart, jag kommer i slutet på september början av oktober!! Kram

  • Sand mellan tårna says:

   Ja nu är vi tillbaka i Gbg efter 2 härliga veckor i Kroatien. Ganska skönt att komma ”hem” dock. 2 veckor räcker gott och väl. Nu blir det en dag till här i Gbg sen på tis åker vi hem.
   Kul att du kommer i sept igen 😀
   Kram!

Kommentera