Köpa hus

En av de första sakerna Alex gjorde när vi kom i onsdags natt var att checka sin plånbok han har här i Sverige. Han har en här med svenska pengar och en hemma med turkiska lira.

Han räknade dom och hans mål har varit att få en tusenlapp. Han var nära i våras, hade 700 nåt men så ville han köpa nåt lego som jag sa att han får betala det själv så där försvann dom pengarna och han fick börja om på noll. Det sved och han muttrade över det ett tag men livet är hårt ibland.

Pengarna började dock trilla in ganska snabbt igen, dels kan han ju tjäna en slant genom att bara hålla öronen öppna, dels kan han ibland få hjälpa till med något särkilt och genom det tjäna lite. Han har fått en slant av sin Gomo (gammelmormor) och morfar då och då. Sen för ganka så länge sedan, nåt år sedan ville hans mormor lämna in lotto. Hon mailade ner och bad Alex välja ut siffror. Dealen var att han väljer siffror och hon betalar för lottot sen delar dom på ev vinst. Kan inte säga att dom går med plus men lite pengar har det blivit och dom delar rättvist.

Igår fanns ett mail från svenska spel till mamma att dom vunnit lite igen och det var precis det som saknades (blev t om lite över) för att han skulle nå  målet, en tusenlapp. Åh så glad han var över detta så på måndag bär det av till banken så han kan sätta in sin tusenlapp på ett av sina konton.

Vad ska du ha pengarna till?

– Köpa ett hus. (har han sagt länge när man frågar)

Aha, ja det är ju en bra investering.

– Ja, du och pappa ska få ett eget rum och mormor ett.

– Åh, vad snällt av dig. Då behöver du köpa ett hus med minst 3 sovrum.

– Nä, jag ska köpa ett med 20 rum eller mer.

– Oj då, ska du köpa ett slott?

– Mmm, kanske…

Kan riktigt se mig själv som pensionär. Boende i min sons slott. En syns som inte alls får mig att må dåligt…

This entry was posted in Alex, Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

6 Responses to Köpa hus

  1. Då kan du ju raca fram med din permobil i Alex slott! 😛

  2. Sita says:

    Ni får väl investera i en liten sommastuga först. Här uppe finns många fina för en billig penning. Kramar

  3. Pia F says:

    Har sagt det tidigare, med risk för att bli tjatig. Alex blir nog en bra affärsman. Det ska börjas i tid. Det ärväl bra att han vill köpa hus.

Kommentera