En del tjänar bra…

…genom att bara hålla öronen öppna.

I Sverige tog det inte mer än 1 vecka i skolan så kunde Alex alla svordommar och givetvis var det roligt och spännande att använda dom.

Inte särskilt trevligt men att skälla på honom hade bara motsatt effekt så vi införde att man måste böta 5 kr för varje fult ord man sa. Alex vaktade noga sin tunga för han håller hårt i sina pengar. Lika hårt som han vaktade sin tunga, lika öppna var hans öron så han inte skulle missa vad vi andra sa.

Han högg direkt han hörde någon svära på tv men tyvärr kunde han ju inte kräva dom på pengar, inte heller främlingar på stan…och på oss blev han inte särskilt rik då varken jag eller mamma svär särkilt mycket. Slinker ur en svordom då och då men då blir det till att böta.

När Alex morfar var uppe en gång tjänade Alex sig en rejäl hacka. Morfar kan många ord som kostar 5 kr till Alex stora förtjusning.

När baba kom hem var han irriterad på något som hänt under dan. Det började bra för Alex när baba började berätta för mig om det som hänt. Fördelen (nackdelen) med att vara nästintill 3 språkig är att han ju kan även dom engelska svordommarna så där tjänade han 5 lira (ca 20 kr) på ca 2 min.

Har en nöjd kille här vars madrass bara blir tjockare och tjockare…

This entry was posted in Alex. Bookmark the permalink.

8 Responses to En del tjänar bra…

 1. Helle says:

  *skrattar gott’ Han kommer bli affärsman minsann 😉 Klockrent om det funkar =)

  • Sand mellan tårna says:

   Han är redan en ganska smart affärsman. Måste bara inse att t ex 10 st 1 lira är lika mycket som en 10 lira sedel. Han insisterar på att sedlar är värt mycket mer 😉 Så min plånbok väger mer än hans och är full av mynt då han ofta springer och växlar och norpar mina sedlar och ger mig bara mynt 😉

 2. Hahaha han kommer bli rik på detta!! 🙂

 3. Sita says:

  Ja man skulle ha böter på svordomar när det går snett för gubben med. Kram o god natt

 4. ha ha ha ha ha…
  Bra och enkelt sätt att tjäna pengar =)

  Kram M

 5. Hebbe says:

  Men du,,Han är en Clever kille,,Alex..Haé Kram.

 6. Pia F says:

  Affärsmannen Alex, lättförtjänta pengar!

Kommentera