Svettig panik!!

Nästan i alla fall…

I gamla lägenheten behövde vi sällan ha ac´n på under natten, det räckte med öppen balkongdörr och fläkt. Dels fläktade det nästan alltid där uppe, dels var det tyst. Här är det tvärtom, fläktar inte eller vindarna kommer inte in ordentligt då dom stoppas upp av husen runt omkring, dels är det mycket mer liv runt om i form av både trafik och hotell som ibland kör livemusik ganska så sent så vi stänger fönstren och kör ac.

Jag brukar sätta ac´n på sleep och på 30 minuter sen stängs den av. Brukar göra så 2-3 gånger per natt. Vaknade inatt och skulle sätta på ac´n, trött som man är fipplade jag till det så fjärrkontrollen åkte i golvet och batteriluckan öppnades och batterina for ut. Satte i dom men det ena bara trillade ut. Trött som en gnu, orkade ju knappt ha ögonen öppna och kolla så det blev rätt fick jag iaf snabbt satt i batterina och på med luckan så det inte skulle ramla ut igen. Skulle starta ac´n…död. Inget hände…panik…svetten började rinna bara jag tänkte på att vi inte skulle kunna köra den mer resten av natten. Irritationen började också träda fram, jag ville ju bara få kyla och sova så jag bankade till fjärrkontrollen med handen och den gick att starta. Somnade med ett belåtet leende på läpparna…Våld kan visst lösa problem ibland.

När jag nu gick upp skulle jag kolla igen om den funkar men det gjorde den inte. Hm? Batterina är nya så dom kan inte vara slut. Öppnade luckan och ena batterit bara föll ut. Satt liksom inte fast så som det ska göra men så tog jag en kniv och böjde ut den lilla metallgrejen som sitter där och satte dit batterit igen som inte trillade ut och ac´n blinkade fint igång.

Hade den inte gått igång hade jag väl fått lägga mig i vardagsrummet eller i Alex rum där vi ju också har ac så det hade ju gått att lösa men usch, inget roligt när sånt händer i denna värmen när ac´n är ens bästa vän.

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

12 Responses to Svettig panik!!

 1. Alice says:

  Hejsan1

  Jätte kul att min favorit blogg är tillbaka, önskar dig en toppen dag.
  Kram Alice

  • Sand mellan tårna says:

   Hej Hej!
   Kul att ”se” dig här igen och ännu roligare att höra att min blogg är en favorit 😀 Det värmer mer än solen här och det vill inte säga lite det 🙂
   Kram Kram!

 2. Hanna says:

  Se man på! Hittade en kommentar från dig på Zandras blogg, kul att du är tillbaka 🙂
  Längtar såååå efter Marmaris när jag ser dina bilder (fast bara att åka dit på besök;)!!!!!! Hoppas på att åka nu innan semestern är slut men biljetterna är så vansinnigt dyra…. men vi längtar ju efter pappa Vedat:)
  Kram Hanna

  • Sand mellan tårna says:

   Hej Hanna!

   Ja nu är jag tillbaka i bloggvärlden 🙂
   Hoppas ni kan åka snart. Har nii tur kan ni kanske hitta en billig sista minuten.
   Kram!

 3. liza says:

  hej karina, tänkte höra med dig vad ni tyckte om den turkiska förskolan? Och vad tyckte alex när han kom till den svenska? Vilken tycker du är bättre om du tittar på helhelten?
  har dom längre dagar i turkiet än i sverige?

  • Sand mellan tårna says:

   Alex har alltid gillat både dagis, förskola och skola här i Turkiet. Det enda han grymat över (och jag med) är alla läxor dom får redan från småskolan men förutom det är både han, jag och hans pappa mycket nöjda med skolan här. Det är tuffare än i Sverige men å andra sidan uppfattade jag svenska skolan som lite väl slapp även om vi inte hade något att klaga på direkt. Alex gillade den svenska skolan också mycket bra, bästa var väl att slippa läxor 😉
   Ja, dom har längre skoldagar här men på ett sätt går antal timmar på ett ut då barn i Sverige oftast går på fritids efter skolan. Här går dom mellan 9-16, i Sverige gick han mellan 8.15-12.15 sen hade dom flesta barn fritids till 16,17,18 tiden så det går på ett ut även om det är mer lek i sverige iom fritids men timmarna blir detsamma.
   Tittar jag på helheten gillar jag den skola vi satt honom i här bättre än den svenska. Den svenska undervisningen har såklart ändrats sen när jag gick i skolan men den håller inte för framtiden när Alex ska ut i vuxenlivet känner jag. Världen är hårdare på alla plan och då känner jag att utbilningen han kommer få är väger tyngre för hans framtid.

   • liza says:

    tusen tack för svaret =)
    Vad vet du om dom vanliga skolorna i turkiet? För privat skolorna är väl väldigt dyra?

    • Sand mellan tårna says:

     Anytime 😀
     Skulle jag vara tvungen att välja mellan en kommunal skola här och skola i Sverige hade jag utan tvekan valt Sverige. De kommunala här har jag varken sett eller hört vidare gott om även om det blir bättre hela tiden. Många många barn i varje klass. Vissa skolor har så en del barn går på fm och andra på em. Det är stökigt och inte särskilt fräscht men som sagt, det blir bättre för varje år och det finns klart skillnader från skola till skola, en del är bättre andra sämre.
     Privatskolorna ligger på 40-50.000 sek/ läsår. Då ingår pick up service, frukost, lunch och mellanmål. Sen tillkommer kostnad för skoluniform och böcker. På de kommunala får man betala extra om man vill ha pick up service, inte heller skoluniformer, böcker mm är gratis och inga måltider serveras utan barnen går oftast hem och äter.

 4. Pia F says:

  Minns en sommar på kreta, 40 grader och ingen ac på hotellrummet. Trodde jag skulle dö. Fotbad i kallt vatten, till sist blötte jag lakanet och satte mig på balkongen i hopp om minsta lilla vindpust. Man får nästan panik. Så jag förstår dig! :))

  • Sand mellan tårna says:

   Åh fy så hemskt…Man får verkligen panik och vet inte var man ska ta vägen. Nu hade det ju gått att lösa genom att byta rum och använda nån av de andra ac, värre om det varit elavbrott.

Kommentera