Sitter som berg

Jag målar sällan naglarna men tånaglarna brukar jag måla under sommaren. Brukar köpa Mavalas nagellack då jag tycker storleken på flaskorna är perfekta. Små och behändiga så lacket inte hinner torka ut innan man ens använt 1/3 del av lacket. Nackdelen är dock att man kan ha nymålade naglar sen går man till stranden och vips så är nästan allt lacket borta efter en dag på stranden. Slits av från både vatten och sand.

Innan midsommar var vi några tjejer på Ankis restaurang och där fick hennes dotter Evin och Maya en massa nagellack från nån frisör. Halvgamla och halvtorra men flickorna tyckte det var kul och vi andra med som dök ner i påsen och provmålade hej vilt. När vi skulle gå hem hade några av oss blivit sugna på nya nagellack så vi gick in på 82 Salı Pasarı som säljer nagellack för 1 lira styck (drygt 4:-). Trodde väl inte det skulle vara nån bättre kvalité på dom men så sa Katrin att dom är toppen och sitter jätte länge, klarar bad och sand utan problem. Ok, tyckte jag vi får väl se men för 1 lira spelar det ingen roll om det håller eller ej.

Döm om min förvåning när jag såg att lacket satt kvar bad efter bad, dusch efter dusch, massa sand både mellan tårna och ovanpå. Nu ikväll är första gången jag målar om tånaglarna sen jag köpte lacket och målade samma kväll. Å det var inte ens helt avskavt nu, bara längst ut och man såg att det tunnats ut men absolut inte avskavt så som andra lack skulle blivit.

Är imponerad över hur bra det sitter, sitter som berg. Rekommenderas starkt! Nackdelen skulle väl vara då att det lär hinna torka innan man hinner göra slut på det med tanke på hur bra det sitter men som sagt…för 1 lira har nog alla råd att köpa nytt.

Golden Rose Nr 24 är det jag använder just nu…

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

13 Responses to Sitter som berg

 1. Bettan/Caligo says:

  Ha,ha det har jag använt flera år , köper årsförbrukning med mig hem, köper även ögonpennor och maskara hos Halil han tar hem blått till mig men nagelacket brukar jag hitta lite varstans brukar bli 12 flaskor i olika färger. Mer än halva priset på smink än i sverige.Har du tänkt på att när man målat naglarna, så ofta ska man röka eller öppna någon förpackning ellel svara i tetefoneller att det kliar någonstans, vips så blir det märke på nån nagel. Kram

  • Sand mellan tårna says:

   Haha ja visst är det så…På mig börjar det alltid klia överallt när jag dom få gånger jag gör det målat naglarna på fingrarna 😀
   Ja, jag såg att sminket där var billigt också. Jag använder nästan bara mascara, iaf sommartid och vill gärna ha Maxfactor som funkar bra för mina ögon. Många andra märken gör ögonen irriterade.
   Trevlig kväll och Kram!

 2. Yvonne says:

  Regnar det där du bor? Det såg ut att vara djupt vatten bara en liten bit ut.Kram!

 3. Sita says:

  Det finns massor av att skylla på. Kram

 4. Carola says:

  Ja jag ångrar idag att jag inte kollade upp vilket nagellack ”min” pedikör (heter det så..*L*) målade mina tånaglar med när jag var ner till Alanya….minns tyvärr inte vad stället hette, men det låg ett par kvarter från Gallion på högersida…(en tatuerare dörr i dörr, men det finns det ju massor av där antar jag)…fick underbar fotbehandling och sen målade naglar….den färgen satt ta mej 17 kvar i veckor!

  • Sand mellan tårna says:

   Det var säkert det han använde. Verkar vara populärt här och Katrin sa att hennes pedikör (ja heter det så? 😉 ) använder samma så det var därför hon visste att det håller så länge.

 5. I bland så spelar inte priset någon roll alls.
  Det är inte så kul att behöva måla om naglarna hela tiden, finns roligare saker att göra =)
  Härliga bilder på tidigare inlägg =)
  Ha det bäst.
  Kram M

 6. jeanette says:

  Bra tips! Ska jag prova, var och fick manikyr i går, och nu är jag så fin att jag knappt vågar göra nånting:), ha en härlig stund på hamamet, kram J

 7. Pia F says:

  Jättebra tips, ska leta efter nagellacket när jag kommer ner. Vet du om det finns i vitt också så man kan göra franskt??

 8. Rebecca says:

  Vet du nått braställe dom gör pedikyr?Tänkte göra det nu när jag åker ner .
  Sen, min dotter tänkte göra naglar vad kostar det är det samma pris som sverigeeller är det billigare och vart är dom bra?

  • Sand mellan tårna says:

   Oj…jag har varit på pedikyr nån gång bara men kommer inte alls ihåg vad stället heter. Var iaf nöjd.
   Naglar har jag inte heller gjort här på många många år men vad jag kommer ihåg var det billigare och blev bra. Kommer inte ihåg vad det stället heter heller, låg i centrum nånstans.
   Så tyvärr kan jag inte hjälpa dig i dessa frågor.

Kommentera