Tam

Mamma köpte för bra länge sedan 4 av böckerna i serien Tam, Drakriddaren. En bok med mest text och bara lite bilder. Något Alex inte alls gillat fram till nu. Han har velat ha böcker med mycket bilder och jag har bara väntat på tiden då jag kan få börja läsa böcker för större barn då man blir en aning uttråkad av att läsa dom andra, nya som gamla om och om igen.

Jag fick honom när vi kom ner hit att gå med på att börja läsa första delen av Tam och han blev fast direkt. Är som uppslukad när jag läser för honom och jag med…dels är böckerna spännande, dels roliga att läsa. Igår läste vi ut den 4e boken och det första Alex sa när han kom upp nu på morgonen var…

Åhhh åååå, nu måste jag vänta jäääätte länge tills vi kan läsa dom andra. Vad ska vi nu läsa ikväll?

– Ja, vi får ta nån av dina gamla.

– *suck*

– Ja *suck*…

Jag har beställt dom två sista böckerna i serien så dom finns hos mamma och väntar på oss när vi kommer. 1,5 vecka kvar till dess bara men det är ju en evighet för honom. Beställde även några fler böcker ur en annan serie av samma författare. Kan ju hoppas han gillar dom lika mycket samt dom första Harry Potter böckerna. Han gillar filmerna och säger att han även vill ha böckerna. Så nu har jag massa kul att läsa för honom framöver vid nattningen. Äntligen är småbarnsböckernas tid förbi eller han ville inte bara ha typ böcker från Kalle Ankas bokklubb mm utan ofta jag fick lösa fakta böcker för barn om dinosaurier, vulkaner, andra djur, rymden…men ändå…

Rekommenderas!! (ålder 6-9 år)

This entry was posted in Allt & Inget, Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

3 Responses to Tam

 1. Pia F says:

  Tänk vilken värld som öppnar sig när man kan börja läsa själv.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja visst är det. Alex är jätte duktig på att läsa själv men vid nattningen har jag alltid läst för honom och kommer förhoppningsvis få fortsätta länge till. Vår lilla mysstund tillsammans.

 2. Fina Frun says:

  Emil älskar Tam böckerna också! Har läst allihopa 🙂

Kommentera