Egen mobil

Alex har tjatat om att få en egen mobil. Jag har sagt till honom att han behöver ingen egen än och kan få en men inte förrän han är minst 10 år.

Jag fick en ny mobil för nån vecka sedan och det tog ju inte mer än 2 sekunder så deklarerade Alex viftandes med min gamla att nu har minsann han också en egen mobil. Han nöjde sig med att bara ha mobilen men det dröjde inte länge förrän han ville ha simkort i den.

Tänkte att det är nog ingen fara att ge honom med simkort då han är så varsam och snål med sina pengar så han lär inte slösa upp dom men ”dösamtal”. Helt rätt…så fort vi förklarade för honom att varje gång han ringer så drar dom pengar så suckade han och har inte använt telefonen.

Roliga är ju att han gillar ju inte ens att prata i telefon, inte med någon. Mamma ringde honom på hans mobil igår och det var en monolog kan man säga och när hon sa till honom…

– Va bra att du har en egen telefon nu så jag kan ringa dig direkt.

så blev det först dödstyst i luren sen kom det ett trött…

Jaaaaaa

Han var inte sådär överlycklig över att hon ska ringa och han behöva prata.

Nu imorse var jag tvungen att springa ner och köpa mjölk och jag lät Alex vara kvar hemma själv då Hasan redan var iväg. Jag visade honom hur han gör om han behöver ringa mig. Visste ju att jag inte skulle vara borta mer än 5-10 min men iaf.

Vi bor på 4e våningen och jag hann inte ens komma ner till 3e innan han ringde.

Hej Alex!

– Hej!

– Ringer du redan? Något viktigt?

– Nääää, jag rååååkade bara.

– Aha, ok men då kanske vi ska avsluta för du vet att dom drar pengar från dig nu.

– Hej d….*klick*

Hann inte ens säga klart förrän han la på sen ringde han en gång till när jag var på väg upp i trappen och frågade om jag var framme i affären än. När jag sa att jag var i trappen på väg upp la han bara på…

Här ska inte slösas units i onödan…

Idag blir det inte helt oväntat lite…

Sand mellan tårna.

 

This entry was posted in Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

5 Responses to Egen mobil

 1. Mamma says:

  God Morgon!
  Stor kille nu – med egen mobil och allt 🙂 Han tycker förstås det är spännande att ringa upp dig – men det blir nog inte lika glada miner när pengarna på kortet är slut och han ska lätta på plånboken:)
  Ha en skön dag på stranden!
  Puss o Kram!

  • Sand mellan tårna says:

   Haha nä för jag har sagt till honom att han får betala med sina egna pengar när han behöver fylla på och du vet hur hårt han håller i dom 😉
   Ha en bra dag du med!
   Puss o Kram!

 2. ha ha ha ha
  Det var kul att ha en telefon, men inte lika roligt att prata =))
  Söta Alex =)
  Ha det bäst.
  Kram M

 3. Pia F says:

  Anar jag lite smålänning i honom?

  • Sand mellan tårna says:

   haha ja inte helt omöjligt med tanke på att jag är det i grund och botten…född och uppvuxen i småland 😀

Kommentera