Lite strul…

…när man ska ut och flyga hör väl nästan till.

Vi kom till Antalya i tid, stod först i incheckningen som skulle öppna lite efter vi kommit. Dom öppnade inte…Visade sig att dom inte hade connection med datorerna. Tiden gick och vi skulle bara ha 1,5 timme i Istanbul innan planet till Gbg skulle gå så det kändes lite stressande. Till slut började dom checka in och skriva boardingkort samt bagagelappar för hand. Jag frågade om vi blir incheckade hela vägen till Gbg och fick svaret att väskorna blir det men ni måste checka in igen i Istanbul. Jaja, det är väl ok, hellre det än att behöva hämta ut bagaget oxå och checka in även det igen. Då hade vi garanterat missat planet till Gbg.

30 min försenade lyfter vi och dom flyger inte in något så vi landar 30 min efter utsatt tid. Snabbt ut och iväg till incheckningen. Turkish airlines har ju incheckningsdiskar för alla destinationer så det var bara att ställa sig i den slingrande kön som peppar peppar gick fort, När vi stod där i kön fick Alex panik att gå på toa. Vad göra? Lämnar vi kön kommer vi inte hinna checka in och därmed missa planet. Om inte sker den en olycka? Försök knipa sa jag och han knep för allt han va värd. Usch, vet hur jobbigt det är när man blir så nödig men han bet ihop och efter vi checkat in blev det raketfart till en toalett.

Efter utförda behov bar det av till passkontrollen och den långa kön där som peppar peppar även den gick fort. När vi kommit igenom den letade vi upp gatenumret. Givetvis skulle planet avgå från gaten allra längst bort så vi fick börja springa. Last call stod det och det är ju tur att dom har såna rullband, då flyger man fram när man springer på dom. Framme vid gaten var det genom säkerhetskontrollen och såklart skulle det vara extra krångligt där med att ta av skorna och i Antalya pep det inte en enda gång på mig när jag gick igenom dom 2 säkerhetskontroller man måste gå igenom men nu pep det överallt på min kropp. Jag blev ändå ivägsläppt utan att behöva strippa av mig mer än skorna.

Går på planet, sätter oss på våra platser och pustar ut. Kl 10.10 skulle planet lyfta. Klockan blir 10.20 när kaptenen talar om att dom tror vi ska kunna lyfta om 20 minuter. Hörde aldrig varför vi var försenade men önskar jag vetat det innan. Hade hellre sett delayed än last call på tv skärmarna.

10.45 kom vi iväg. Då la sig Alex ner och somnade på studs och sov 2 timmar. Själv försökte jag sova men det går ju aldrig, småslumrade lite bara.

Framme i Göteborg 13.05. När vi ska gå av planet är det stopp vid dörren. Då står det flygplatspersonal där och kollar passen. Aldrig varit med om att dom kollat passen redan där men vi fick veta att dom gör så på vissa destinationer då det händer ganska ofta att folk kommer utan giltliga handlingar. Bagaget kom snabbt och när vi ska ut genom tullen har dom knarkhundar där. Aldrig någonsin har jag sett en knarkhund på Landvetter. Klart dom måste haft knarkhundar innan oxå men jag har aldrig sett någon. Hör tullpersonalen diskutera sinsemellan om någon gått igenom det spärrade omhändertagna bagaget. Längtade vansinnigt efter att få komma ut och krama min mamma men i det ögonblicket blev jag så nyfiken så jag funderade på att stanna kvar för att få veta mer men mammas kramar var mer lockande så vi knatade ut.

This entry was posted in Flyger & Far. Bookmark the permalink.

9 Responses to Lite strul…

 1. Ja lite strul hör till, det är inte ofta det går helt strul fritt!

 2. Sita says:

  God lussemorgon. Vilket strul, men ni kom ju fram iaf. Kramar

 3. Stattinskan says:

  Sicket strul … eller ska jag säga äventyr 🙂
  En fråga bara … hur ska ni frakta hem istapparna till Turkiet ;-D

  • Sand mellan tårna says:

   Dom ska inte fraktas någonstans. Alex gav dom i present till sin mormor. Påsen står på balkongen 😀

 4. Hebbe says:

  Mors,,ja ja som vanligt när man ska ut och resa,alltid ska det strula till sig någonstans,,men det fixade sig ju för er ändå..Klart att mammas kram drar mest..Haé Bra säger jag från ett gråkallt Vreta.Kram.

 5. Fina Frun says:

  skönt att ni kom fram till slut. Är din mamma överlycklig nu, när hon får ha er hos sig? Jag kan tänka mig det!

 6. Ama de casa says:

  Det är väldigt jobbigt när det blir sån där tidsbrist. Jag är jätteglad att det finns två bolag som kör direkt på Stockhom från Alicante…

 7. Pia F says:

  Vilket strul, men ni kom fram till slut. Har varit med om en liknande grej när vi skulle flyga till Australien för ett par år sedan. Skulle byta plan i London, hade lika kort om tid som ni, sprang på band, genom korridorer upp och ner för trappor, buss mellan terminalerna. När vi kom fram rann svetten i strida strömmar och vi trodde att vi var sist. Då stod alla passagerarna och hade inte ens fått gå på planet.Hoppas att ni får sköna dagar i Sverige, nu är väl mamma överlycklig.

  • Sand mellan tårna says:

   Typiskt eller hur men man blir ändå lättad när man inser att det inte var sån panik egentligen 🙂
   Mamma lycklig precis som jag och Alex.

Kommentera