I mörker

Det började ju åska regna i torsdags kväll. Regnet öste ner så man fick höja tv´n x antal snäpp för att höra, blixtrarna gjorde så man behövde svetsglasögon och knallarna gav behov av öronproppar. Vi klarade oss utan elavbrott men det svajade i lamporna, ljuset va som discoljus.

När jag på fredagkvällen låg och läste svepte en tanke förbi i mitt huvud…det vore väl typiskt om elen försvann när vi ska upp imorn.

Att vi inte skulle vakna var jag inte orolig för då alarmet på mobilen var ställt. Det jag tänkte var mer att det blir ju lite knöligt att göra sig klar i mörkret för 03.30 är det inte ljust ute, Fumla med stora resväskor…

Aja, jag somnade och när mobilalarmet ringde och jag slår upp mina blå ser jag att det är kolsvart. Vi har alltid en lampa tänd i hallen på natten och gatlamporna brukar lysa så fint. Inte nu…elen var borta!

Lite komiskt bara för att tanken slagit mig några timmar tidigare. Så det var bara att tända massa ljus och nu blev adventsljusen tända, alla 4. Tog med mig ett gäng in i badrummet. Tur man inte är en person som brukar göra den avancerade make upen utan lite mascara, och rouge är väl det mest avancerade jag brukar använda. Bara det var svårt att få på i enbart skendet av stearinljus. På med kläder och när vi står i hallen och precis fått på oss skorna. Öppnar ytterdörren för att gå ner till bilen, ja då….ja då kommer elen tillbaka!

This entry was posted in Tokigt, Roligt & Knäppt. Bookmark the permalink.

10 Responses to I mörker

 1. Katrin says:

  Hahahaaaaa….. 😀
  ……förlåt att jag skrattar…men det är ju sååå typiskt men nästan självklart att det
  skulle hända när ni ska iväg mitt i natten.

  Välkomna hem till vårt goa snöiga Gbg….kramar från Maya o mig 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Tack vännen!
   Ja visst är det typiskt men lite roligt samtidigt för just för att det är så typiskt.
   Kram på er oxå så hoppas jag vi kan ses en dag!

 2. Pia F says:

  Det är väl typiskt att en sån sak händer! Huvudsaken att ni kom upp och iväg i tid!

 3. Pia F says:

  Typiskt att en sån grej ska hända. Men det viktiga var att ni vaknade och kom iväg i tid. Om man sen skulle fått på sig en röd och en blå strumpa i mörkret kan man väl bjuda på!

  • Sand mellan tårna says:

   Som tur var hade jag lagt fram kläderna vi skulle åka i så jag visste att det blev rätt iaf 😉

 4. Marie-Louise says:

  Vad jobbigt med elen, det är väl typiskt. Men ni kom iväg och det var väl det viktigaste 🙂

 5. Bettan/Caligo says:

  Ska kalla dig Saida, du vet hon som kände när något skulle hända, så du har lite sånt i dig, men allt har en mening och meningen var att du skulle tända alla fyra ljusen innan du åkte.
  Ha det gott

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det var lite lustigt just att tanke slog mig och så händer det. Lite typiskt oxå att det händer just den morgonen man helst ser att det inte händer men allt går ju att lösa.

 6. Ama de casa says:

  Hahaha! Kärringen mot stömmen, typ 😀

Kommentera