När havet är i uppror

Blev en promenad på stranden idag med. Strålande sol och varmt och gott, 28 grader i solen visade termometern på byggnaden vi kikar på. Vattnet var dock inte alls så lugnt och stilla som det var förra veckan. Idag var det fart på det och från gårdagskvällen/nattens oväder har havet spytt upp en hel del. 

En halv fisk

Vi kunde inte riktigt definiera vad detta var men tittar man på benbitarna och färgen ser det misstänkt likt ut en del från en kossa.

En äcklig naken blek råtta. En sån här till såg vi eller såg inte först. Jag kände att jag trampade på något lite gojsigt, tittar ner och ser en till sådan här bland massa sjögräs. Jäklar vilken fart det blev på mig, svisch sa det sen var jag 200 meter bort. Är väldigt glad att vi hade skor på oss idag för att trampa på en sån när man är barfota då hade det inte blivit fart på mig, då hade jag ramlat död ner bredvid den.

This entry was posted in Strandliv/Poolbad/Lek & Bus. Bookmark the permalink.

21 Responses to När havet är i uppror

 1. Sita says:

  Usch för döa råttor. Jag vill inte heller trampa på dom. Nu drar jag snart till Storå. Kram

 2. Konstiga saker som lever i havet i Turkiet, både nakna råttor och kossor 😉

 3. Marie-Louise says:

  Å fy en sådan äcklig råtta, ja jag hade nog halvt dött om jag så bara sett den. Jag förstår dig verkligen som fick fart.
  Men förutom råttan och den halva fisken så var det vackra bilder du bjöd på. Vågor är så vackert tycker jag 🙂 /Kram

 4. Lotta J says:

  meeeeen å!!!! Nu sprack våran idyll om det fantastiska havet och stranden som Alanya vanligtvis bjuder på…. Blääääh!! 😉
  Härliga paket han får killen varje dag 🙂 Tjejerna har åxå paketkalender, i den finns både pepparkaksdeg, leksaker å snask. Lika enkelt att få kidsen ur sängen i dessa tider 😀
  Molly ville ha hjälp idag med en liten pysselidé från bolibompa,,, göra en klädkrok av en gammal tandborste… * hmmmpf* koka tandborsten ngn minut, ta en tång och dra bort stråna. koka igen några minuter tills plasten är mjuk, böj till en krok, skruva upp på väggen, vi satte skruven där borstet suttit,,, coool, men vem 17 kommer på ngt dylikt..??? Bra idé till en tråkig dag… 😀
  Kram på er!!

  • Sand mellan tårna says:

   Det där har jag sett på Bolibompa när hon gjorde. Samma med gamla vinylskivor som hon la i micron, böjde och gjorde skålar av 🙂 Sånt kommer man ju inte alls på själv.
   Kram kram!

 5. Mamma says:

  Fy sjutton, vilken vidrig råtta! Jag ryser när jag ser den………
  Puss o Kram!

 6. kaffehörnan says:

  Oj oj sista bilden hade kissat på mig
  Man skulle bott halva året i värme
  Ha en snygg kväll
  kram

 7. Roggan says:

  Rena rama skräckbilder i slutet ju.

 8. Pia F says:

  Fy vad äcklig råtta!!!! Jag hade också sprungitför livet.

 9. Stattinskan says:

  Ja, det är ju liksom inget man önskar att ha på tallriken heller ;-D Jäck!!!

 10. Ama de casa says:

  Hav i uppror kan vara väldigt vackert – det är däremot INTE det som havet kastar iland…
  🙂

 11. Bettan/Caligo says:

  Tvi, blää är det där vi brukar bada, jag som inte badar i mälaren för dom äckliga gäddorna.
  Måste glömma det du visat.
  Ha det bra

  • Sand mellan tårna says:

   Nä inte på 2an. Denna råttan låg långt bort vid nr 7-10 nånstans. Den andra på nr 5. Fisken på nr 3 och kosssan eller vad det var långt vid nr 19-20 nåt.

 12. Veiken says:

  Jag skulle kunna sitta på den stranden i timmar och bara titta och njuta av alla vågor som väller in! Det spelar ingen roll vilken årstid det är. Magiskt!
  Utan döa råttor förstås 🙂 Kram

 13. Annette says:

  Usch va räligt! Man kan ju undra om de e några som slängt i det ifrån Alanyahållet. Men en annan tanke slog mig… Israel har ju problem med hajattacker pga folk slängt i mat till hajarna för turismens skull. Det kan inte va sånt som drivit i land där?

  • Sand mellan tårna says:

   Ingen aning men för några år sen flöt det ju en hel ko i vattnet på östra sidan haha. Israel? Dom med? Såg på nyheterna igår att Egypten har problem med hajattacker och att det rådde badförbud.

 14. Fina Frun says:

  usch, usch, usch!!! Bläää…

 15. Sofiya says:

  Usch!
  Jag kommer ihåg när jag tog en promenad på stranden en kväll förra hösten. Snubblade nöstan på en död fågel, med halvt huvud.

Kommentera