6 av 22 st

Nä nu pratar jag inte lussebullar denna gången utan om utländska/mixade barn i Alex klass. Vet ju om Alex (såklart) och Senay som är halvengelska sen en pojk som heter Stephan som är tysk. Troligen heltysk då han inte kunde någon turkiska alls utan fått extra hjälp skolans alla timmar, en person som är med honom hela tiden, lektioner, måltider, raster.

Igår när vi sitter och äter middag säger Alex att Eskil sagt att han ätit en hel gris. Ja tyckte jag, du äter ju oxå griskött när vi är i Sverige, här finns det ju inte. Jag vet tyckte han men Eskil har ätit en hel gris, dom lagade den hel. Aha ok…Du, var är Eskil ifrån? Tyskland fick jag veta. Frågade hur många barn från andra länder det finns i klassen och det visade sig att det finns 2 tyska flickor oxå, hel eller halv vet jag inte men den ena heter Yasemin och den andra Jasmin och båda namnen finns i Turkiskan bara olika stavning och lite olika uttal hade dessa.

Så av 22 barn i Alex klass är 6 av dom helutländska eller mixade, ganska mycket det. Hur många dom är i paralellklassen vet jag inte men några stycken tror jag.

God morgon från solen och värmen!

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

11 Responses to 6 av 22 st

 1. Yvonne says:

  Morn! Då är det extra svårt för läraren.Ja nu är hela Sverige täckt av det vita vattnet.Kram!

 2. Hebbe says:

  Mors,jag känner igen din beskrivning av skolan och barnen,från Cypern och Ayia Napa..Ja det stämmer att jag ofta provar olika saker tillsammans i matlagningen,ibland blir det bra,,men jag har lagat rakt ner i soptunnan oxå,,men det håller jag tyst om.Haé Kram.

 3. Hebbe says:

  Mors,,ja snöfallet verkar avta,på radion hör jag att solen kanske ska kika fram senare..
  Ja jag har keps på och varma handskar.Haé Kram.

 4. Sita says:

  God morgon från kylan -14.5 grader. Men jag hoppas på en solig dag igen. Många utländska barn i Emanuels klass oxå. Vet ej men övervägande är mörkhyade. Kram

  • Sand mellan tårna says:

   Ja i Sverige är det ju vanligt med utländska barn. här är det mer ovanligt så 6 av 22 är mycket.

 5. Liza says:

  Vad säger din man om att alex äter grisskött?
  Min man vägrar att våran dotter ska äta det.

 6. Roggan says:

  Idag har vi strålande sol från en klarblå himmel och bara – 2,8.

 7. Ama de casa says:

  Ja, det låter ju som ganska mycket det…
  När jag växte upp i Skellefteå fanns just inga invandrare alls där. I skolan var det först på högstadiet som det dök upp två. En kille som var adopterad från Korea och en kille som kom från Holland 🙂 Det är lite annorlunda nu…

  sv: Ingen har sagt nåt när vi är ute och motionerar Bruce och Julia, men ett och annat garv och höjda ögonbryn har jag allt sett 😉

 8. Pia F says:

  Det är väl en bra blandning. I innerstan där jag bor finns två skolor väldigt nära, den ena är det blandat ca 50/50 och det säger man är en bra balans. Men sen ser jag skola nr två från mitt vardagsrumsfönster där det är 99% invandrare och där är jämt liv. Det är skillnad på den skolan ni har Alex på som jag har förstått är en ganska dyr skola + att de har en helt annan diciplin i turkiska skolor. Jag tror på ordning och reda och även lite uppfostran och artighet skadar ingen.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja att det är så pass många i Alex klass är kanske inte så vanligt här. Jag menar, att utlänningar flyttat till sverige och europa vet man ju men itne att så många flyttar hit men det blir väl mer och mer.
   Ja, Alex skola är privat och kostar en del sen är det ganska mycket diciplin.

Kommentera