1a advent

En rubrik jag nog delar med en och annan!

Hade ju lite problem med adventsljusstake så jag fick ta vad som fanns till hands. 4 blockljus som låg och skräpade och runt dom satte jag siffror. Ställde på en bricka som jag klädde i folie. Lade i silverkulorna på snöre jag köpte på Koctas, i med lite ev den torkade frukten och kanelstängerna som jag virat rött snöre runt. Är inte helt nöjd men känner ändå att det är ok och bättre än ingenting. Alex tycker den är jättefin men var det nödvändigt att lägga i rutten frukt?

Kändes inte helt rätt att tända första ljuset nu på morgonen. Slog upp balkongdörren…himlen är klarblå, solen skiner och varmt luft mötte mig så vi släckte ljuset ganska fort. Får tända det ikväll igen när det är mörkt. Kanske det kan ge lite mer stämning.

Idg fick även Alex öppna första luckan i sin Bamsekalender. En adventskalander som kommer i Bamsetidningen och dom tjuvstartar alltid. Var samma förra året men Alex tycker såklart det är kul.

Nu blir det en kaffe till och en lussebulle…

God morgon och Trevlig första advent!

This entry was posted in Högtider. Bookmark the permalink.

20 Responses to 1a advent

 1. Hebbe says:

  Mors,,så dum blev den väl inte,din adventstake..Här snöar det lite lätt även idag..Men du har du lussebullar kvar än,,Oki gott till kaffet..Haé Kram.

 2. Aurora says:

  Morn. Jajamen, jag har samma rubrik. Men inte samma väder. Det kan jag lova. Hoppas du får en skön 1 advent. (Ljusstaken är jättefin)

 3. Yvonne says:

  Morn morn! Nästa gång ska jag ta helkroppsmassage..Ha en bra söndag! kram!

 4. Catarina says:

  Ååååhh så tjusigt..!!!! Jag tycker den blev jättefin!!!!! Man måste inte alls ha en traditionell adventsljusstake… din blev annorlunda på ett mycket bra sätt. Du är så kreativ o påhittig.
  Ha en trevlig 1:a advent nu, kram till er alla!

 5. Fenixmona says:

  Den blev ju jättefin din adventsstake!!! Här är redan nu som förra vintern! Kolla in sista bilden som jag tog nu vid 9, ca 70 cm snö och -8 grader har vi här i uddevalla just nu!! Kramiz

 6. nettan says:

  Den är ju superfin verkligen julkänsla ,,, tycker bäst om när man gör något eget av adventsljusen.. förr gjorde jag alltid en bricka hade en ljusstake i smide med lite höjd på och kring den byggde jag o jojo ett jultema pårundbricka… den försvann dock, sen köpte jag ju min staffansstake den dekorerar man ju inte så vi har en vanlig också med mossa o svampa,, när skurk blir lite större tr jag nog upp detta med brickan igen men han e inte som sin syster han ska pilla och plocka när han tittar så det skulle bara bli skräphögar till slut en liten vanlig räcker gott man kan sätta om svamparna när man tittar utan störra katastrofer,, plockade upp advensstakarna igår men bara en funkar som den ska de andra har extra helljus på så de har slagit sig på nåt sätt bytte alla lampor men det hjälper inte så vi ska ut på lite jakt senare idag efter nya o något annat stjärna eller ljusboll eller något till mitt o skurks sovum,, jojo har min ljuslykta i stjärnform från indiska i sitt fönster med värmeljus det e fint det,, Här var det ju så beckmörkt kl 6 o fullt av snö så julstämning var inge problem när vi tände första ljuset,,,,, bara 3 dagar till paketkalendern ska vara klar så nu blir det turbofart sista dagarna,,har inte kunnat sy på nätterna då min kompis som jag vakar över inte mått så bra o i hans rum räcker inte ljuset till,,, men det ska nog gå annars startar vi den med bara motivet o jag syr klart när han e hos baba… hur gjorde du första åren funderar skarpt på om de funkar o hända alla paketen på en gång eller om det blir bråk varje dag då om en till… när man e så liten,, ha det bra ..

 7. Stattinskan says:

  Jag hade inte den rubriken men det beror kanske på att jag fortfarande flänger runt efter ett fat att ställa ljusen på. Sifffror och annat är inköpt redan … men nu ser jag att man kan ta vad som finns tillhands 🙂 Jag tror jag apar efter dig 🙂
  Alex har så dråpliga kommentarer … rutten frukt, haha!
  Kramar

 8. Hebbe says:

  Oki,då väntar jag på omg.3,,jag smyger in och norpar ett par,då när du har tjejträffen..Haé Kram.

 9. Jenfan75 says:

  Ja en och annan har nog samma överskrift idag..
  Men din ljusstake var ju kanon , Man tager vad man haver=)

 10. Åh va fin den blev!! Blev toppen…från att inte ha nånting har du fixat en adventsljusstake!!

  Glad 1:a advent och God morgon!

 11. Emma says:

  Läst din blogg ett tag men aldrig kommit mig för att kommentera innan, men nu var ja tvungen för o berömma din fina adventsstake! 😀

 12. Ama de casa says:

  Jäpp. Jag har samma rubrik. Jag är alltså en copycat. Sorry 🙂

  Men? Du har ju eldat på alla fyra ljusen?!?!?! TJUVSTART!!! 😉

  • Sand mellan tårna says:

   För att dom var gamla ja och låg och skräpade i ett hörn 😉 Här är det inte så lätt att få tag på blockljus ska du veta.

 13. Roggan says:

  Tycker den är jättefin den du gjort.

 14. Camilla says:

  Vad fint du har fixat! Börjar du komma i julmodus nu med gran, lussebullar och adventsljus? Hos oss finns ingen jul aen sa laenge men granen kommer som vanligt pyntas ett par dar före julafton saa lite julstaemning blir det aeven hemma hos oss.

 15. Pia F says:

  God morgon!
  Den blev väl helt ok. din adventsljustake. Det blir oftast bra när man tager vad man haver:
  hoppas att ni också fick en fin 1:a advent.

  • Sand mellan tårna says:

   Tänke inte direkt på att det var första advent. Tände ljuset först på kvällen och hade det tänt en stund. Då var det mysigt 🙂

 16. Sofiya says:

  Va fint du har gjort!

Kommentera