Utmanad

Jag har fått denna utmaningen av Jenny

1 – Hur länge har du bloggat?

* Sedan 12 september 2008
 2 – Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga?
* Min bild av bloggvärlden var att alla skrev om mode och smink, slängde skit på varandra till höger och vänster. Döm om min förvåning när jag upptäckte vilka underbara människor det finns i bloggvärlden. Människor som inte bara skriver om mode och smink eller slänger skit på varandra.

3 – Vilken var den första blogg du förälskade dig i?

Hm? Det vet jag inte men det finns ett par som varit mina favoriter bra länge och det är Stattinskan och Ama de casa
 

4 – Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
* Inget alls…har inte kvar det då jag inte tog med det när jag kopierade över alla inlägg hit från metrobloggen där jag startade blogga men det stod typ…Nu börjar jag blogga…nu kör vi…

5 – Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
* Måååånga!

6 – Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
* Dagboksbloggar skulle jag nog kalla dom flesta jag läser.

7- nämn en bloggare (obs:länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
* Clapton (Roggan) väljer jag då. Vi har ett gemensamt musikintresse och samma musiksmak men utöver det är vi nog väldigt olika.

8 – Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
* Maria Montazami Faktum är att vi har en hel del gemensamt. Kolla här

9 – Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
*
Med tanke på att det var just för mina närmaste jag började blogga vet jag att dom uppskattar det.

 10 – Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
* Ja det tror jag

11 – Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
* Ja, det tycker jag. Jag skriver precis så mycket jag vill skriva och som jag tycker andra kan får ta del av.

12 – Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
*
Vet att jag skrivit detta innan nångång. Jag tycker det är sååå tråkigt att läsa om gnäll och gny, bråk och tjafs. Vet en del bloggar som bara gnäller i varje inlägg. Dom är sjuka, barnen är sjuka, dom har ont här och ont där, tjafs hit och tjafs dit, problem här och problem där…såna bloggar lägger jag av att läsa direkt. Visst kan jag skriva om Alex och hans utbrott då och då. Skriver som Jenny skrev i sitt svar…Just detta att man sällan skriver om tråkiga saker gör att folk gärna tror man är den perfekta familjen. Långt därifrån, vi är inte perfekta. Vi är en vanlig familj med våra ups and downs ,men alla vi tre i denna familjen är positiva personer i sig, oftast glada och har nära till skratt och aldrig eller väldigt sällan sjuka…

13 – I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
* Inte alls! Som jag skrev ovan började jag blogga för nära och kära. För att dom skulle kunna följa oss i vår vardag och på så sätt komma närmre oss och det är fortfarande i första hand dom jag bloggar för.
14 – Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg? 
* Till viss del. Lite roligt det där…har träffat ganska många läsare irl och dom tycker dom känner mig iom att dom följt mig i bloggen så när vi ses är det för dom som att möta en bekant man känner. Sen kan en bloggare aldrig få fram exakt allt i ett inlägg, exakt hur man menar, känslor, stämningar,ironi…det går inte ens att försöka därför ska man vara väldigt försiktig innan man ger sig på en bloggare och vad den skrivit. Det läsaren tolkar som något negativt kanske inte alls var så bloggaren menade. Så fick jag sagt det oxå!!

15 – Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? 
 * Flera stycken 
16 – Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
* Ja

17 – Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar?
* Nä…jag har inte fått så många negativa kommentarer och dom jag fått har inte påverkat mig nämnvärt.

18 – Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
*
Nej, inte vad jag kan komma på

19 – Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig? 
* Det jag kan känna är lite jobbigt ibland är dessa oskrivna regler som finns i bloggvärlden…Kommenterar du hos mig så kommenterar jag hos dig, lägger du till mig på bloglovin så lägger jag till dig…Inget fel i det men dom bloggar jag läser och kommenterar vill jag inte ska känna sig tvugna att läsa och kommentera hos mig. Jag vill att dom som läser min blogg gör det för att dom gillar den, inte bara pliktskyldigt besöker mig för att jag besöker dom. Ett annat exempel: Jag har fått flera mail om länkbyten, dvs bloggar som vill att jag ska länka till dom så länkar dom till mig. Inget fel i att länka till varandra men var ligger intresset för själva bloggen här, intresset i vad som skrivs? Detta går ju bara ut på att få ut sin egen blogg och det finns det så många topplistor man kan få ut den på så jag tackar nej till alla såna mail. 

20 – Tror du att du fortfarande bloggar om två år? 
* Ingen aning men med tanke på att jag blev väldans bloggtrött ett tag kan det hända att det blir ett brejk igen eller att jag lägger av helt. Framtiden får utvisa…

 21 – Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten.

* Clapton

* Farfar Hebbe

* Fina Frun

* Ama de casa

*Stattinskan

This entry was posted in Awards, Bloggvärlden. Bookmark the permalink.

7 Responses to Utmanad

 1. Stattinskan says:

  Här kommer man in och är enochsextiofemcentimeteröverhavet … och minsann, när jag går ut igen har jag vuxit minst 10 centimeter till. Inte illa pinkat i min ålder 🙂
  Tack söta du!
  Ska ta tag i utmaningen men just nu hinner jag inte!
  Puss i pannan och gomorron

 2. Helene says:

  Kul att få veta lite mer om dig !!
  Ha en mysig helg.
  Kram Helene.

 3. Sita says:

  Hejsan. Nu ska gubben sätta i värmaren så vi får en ljummen bil när vi åker dom 1.5 km till bussen. Vi har bloggat nästan lika länge då du o jag. Jag började i juni 2008. Jag fick ju besked om min bröstcanser då. Kram o ha det så gott.

 4. Ama de casa says:

  Tack, tack, tack, TACK söta du! Att höra till dina favoriter och i samma sällskap som Stattinskan, det är en ÄRA! Tack, vad glad jag blir 🙂

  Kul att se lite mer vad du tycker om det här med bloggandet också. Det är många gånger en konstig värld… Det är säkert därför både du och jag är där 🙂

 5. Hebbe says:

  Hejsan Kina,,,jag antog utmaningen,efter en stunds tvekan.Kul att läsa vad du skrivit i din utmaning,tycker jag lärde känna dig än mer..
  Nu har det blivit lite bättre väder i Vreta,ingen snö faller,blåa fläckar visar sig på himlen,kan nog bli fint,resten av dagen.Haé.Kram.

 6. Yvonne says:

  Har ont i benet idag,så jag rekomderar inte denna metod..Kram!

 7. Roggan says:

  Blev glad när jag kom in och fick se att mitt bloggnamn Clapton stod med. Hinner inte att göra det nu. De ringde från grabbens skola nu och sa att det hänt något hemskt där. Berättar om det senare.

Kommentera