Tja, inte så pjåkigt alls

Nu har jag bakat lussebullar

Blev inte dumma alls trots avsaknaden av riktig saffran. Den turkiska saffranen är mer röd och ser ut som tobak så man får mala den själv och smakar tydligen inte mycket. Sen finns det indisk saffran här och indisk saffran kallas väl gurkmeja för? Jag köpte iaf denna indiska saffran och jag misstänker att det är gurkmeja. Aja tänkte jag, färgen kan jag få iaf så jag använde det (2 tsk). När jag provsmakade det färdiga resultatet va det mums. Smakade väl kanske mest vanlig vetebulle men jag vet inte om jag inbillade mig eller men nog tyckte jag att jag kunde ana smaken av saffran även om det inte var mycket så jag får ändå säga att jag är nöjd. Russin glömde jag men jag gillar inte russin i lussebullar så jag brukar bara garnera med det  så det kan kvitta.

Nu ska jag ner och köpa grädde inför nästa projekt…Köttgryta men efter gräddinköpet får det nog bli en kaffe och lussebulle men om sanningen ska fram har jag redan fått i mig 3 st. Får nog bli en omgång till om dom kommer slinka lika lätt ner i resten av familjemedlemmarnas magar.

This entry was posted in Högtider. Bookmark the permalink.

16 Responses to Tja, inte så pjåkigt alls

 1. Åh det såg inte helt dumt ut!! Tänkte jag skulle baka lussebullar när jag kommer till Sverige men nu när jag såg din vill jag ha med en gång!!

 2. Mamma says:

  Ser smaskigt ut! Det blir nog till att göra en omgång till för Alex gillar ju lussebullar skarpt.
  Gjorde förra julen iaf……….
  Behöver din hjälp att kolla vidare på julklappen till Alex – kan du vid tillfälle göra det?
  Se mailet jag skickat.
  Puss o Kram!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja jag tror han kommer gilla dom. Jag går och sneglar på påsen som är framme hela tiden men måste hålla mig. Middag först sen fler lussebullar 🙂
   Har kollat och mailat dig!
   Puss o Kram!

 3. Hebbe says:

  Ja jag är inne och Snozar,krassliga barn…Dom ser i alla fall goda ut,,Haé Kam

 4. Bettan/Caligo says:

  Oh,vad fint ni gjort till advent och fina lussebullar som jag förstår uppskattas. Imorgon är det min tur att adventspynta jag tycker det är jätteskoj och man får en skön känsla när stakarna lyser i fönstren.
  Ha det gott

 5. Ama de casa says:

  Dom SER ju helt rätt ut i alla fall. Utan russin och allt.
  Jag ger mig inte på bakning, särskilt inte där jäst är inblandat. Blir bara fel och jag HATAR när det blir fel. Då blir jag sur. För husfridens skull köper vi från experterna istället 🙂

 6. Roggan says:

  Ser jättegoda ut och förstår att de är det.

 7. Hahaha ja han köpte dom nån gång i England…i början när vi träffades vägde han några kilon mindre 😉 Men frågan är om han kom i dom ändå!?

  Stannar i Sverige till 29 december så kommer tillbaka hit lagom till att fira in det nya året! 🙂

 8. Linda says:

  Placeboeffekten 😉 Dom ser goda ut i alla fall.

 9. Pia F says:

  Dom ser verkligen fina ut, dina lussebullar. Finns inget som är så gott som nybakade bullar.
  Får kanske ge mig på att baka i morgon! Inte utan att man blir inspirerad.

 10. charlotte says:

  kan inte din mamma skicka ner ett par paket med saffran då?¨
  vad långt du har hunnit i ditt julpyntande!

  • Sand mellan tårna says:

   Jo det hade hon kunnat men det tar 1v innan det kommer fram och då känns det för sent. Då kan vi likväl vänta tills vi kommer till Sverige.

 11. Fenixmona says:

  Så duktig du är! De ser jättegoda ut! Kramiz

Kommentera