Nu ska vi se…

…vad vi kan få till för att skapa julstämning. Det fanns gott om pynt…

Koçtaş

Koçtas

Koçtaş. Granen till vänster köpte jag.

Koçtaş

Kipa som hade i stort sett samma sortiment men höll sig till rött, guld och silver och inte en massa rosa, lila, turkost…pynt.

1 styck gran, 1 st ljusslinga för granen, 1 pkt stora röda kulor, 2 pkt små röda kulor och 1 pkt små silvriga kulor som sitter på ett snöre. Detta köpte jag på Koçtaş. Glitter hade dom inte men det hade Kipa så 2 sådana blev det oxå.

Fick även inhandlat alla små presenter till Alex paketkalender.

Saffran och kanelstänger är inhandlat, likså nejlikor. Ska ge mig på att göra lussebullar en dag. Saffranen här ser ut som tobak och är röd men sen finns indisk saffran och den köpte jag eller köpte gjorde jag inte. Jag fick den då Hasan känner dom i den kryddbutiken vägrade dom ta pengar av mig. Vet ändå inte om denna saffranen är samma som den hemma. Luktar inte likadant men ser likadan ut så vi får se hur det blir. Nejlikorna ska i apelsiner och kanelstängerna få ett rött snöre runt sig och ligga nånstans…

Ska börja med att slå in Alex paket. Granen måste han få vara med och pynta!

This entry was posted in Högtider. Bookmark the permalink.

28 Responses to Nu ska vi se…

 1. Monika says:

  Den saffranen använde jag förra året. Krossade och hade i mycket mer än vad man är van med från den vi köper i Sverige för att få smaken. Men lussebullarna blev goda! I år ska jag testa den andra sorten.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja jag har förstått att man måste ha mer i då en av mina vänner här använt och hon sa att den smakar nada. Kan ju hoppas denna andra smakar gott!

 2. Rebecka says:

  hej =)
  hoppas att ni kommer få lite julstämning och sen när ni kommer till sverige, så hoppas jag att snön ligger kvar, snöar massor nu här i skövde där jag bor..
  kram

 3. Åh va mycket dom hade! Va kul att det blir en gran…fint och julmysigt ni kommer få hemma nu!
  Hoppas det kommer bilder på den färdig pyntade granen! 🙂

 4. Marie-Louise says:

  Vad mysigt det är med julförberedelser 🙂
  Här hemma ska väl snart advendtslådan tas fram så att vi hinner gå igenom den innan söndag 🙂

 5. Emma says:

  Jag vet inte vad det är men jag blir alltid lika konfunderad när jag ser tomtar i turkiet (på väggen till köpcentret forum sitter en tomte i släde i form av ljusslingor varje år runt jul/nyår och jag fattar liksom inte varför)

  Koctas och Kipa kan man alltid lita på, dom har verkligen ALLT 🙂

 6. Pia F says:

  Trodde inte att det fanns så mycket julsaker i Turkland. Firar Hasan jul?

  • Sand mellan tårna says:

   Trodde inte jag heller men så har jag aldrig letat innan heller. Vi har ju alltid varit i Sverige denna tiden.
   Nä han firar inte jul om det inte vore för oss. Då firar han 🙂

 7. Mamma says:

  Oj, vad julgrejer det finns. Jag trodde inte dom firade jul i Turkiet…………
  Men, ska du redan börja pynta? Då hinner ni ju bli trötta på det tills ni kommer hit……
  Har du hittad något så du kan få till en adventsljusstake? Det är ju 1:a avdent på söndag.
  Puss o Kram!

  • Sand mellan tårna says:

   Nä, dom firar väl inte direkt men har väl insett att vi utlänningar gör 🙂
   Jo vi pyntar redan nu…måste ju försöka få lite julstämning och sen blir det ju annat när vi kommer till dig så vi tröttnar inte.
   Nä…inte än har jag inte hittat nåt till adventsljusstake. Kollade lite men hittade inget. Får fixa till nåt! Har en liten idé på vad jag kan göra…
   Puss!

 8. Anna Karlsson says:

  Härligt med allt detta jul tillbehör, känns konstigt med det i värmen kan jag tänka mig! Hoppas att det blir fint ska bli spännande att se. Saffranen funkar bra bara man tar lite extra och krossar den!!

 9. Roggan says:

  Med så mycket julprylar att välja på så får ni nog en fin julstämning.

 10. För Tindras skull så flyttar vi in till staden igen. Vi kommer att kunna göra mycket mera saker med henne om vi bor där istället för mitt ute i skogen. Sedan är det också lite billigare att bo i stan, inte billigt att köra bil tyvärr. .

 11. Sita says:

  Oj så mycket pynt det fanns. Jag pyntar knappt inget här. Kram

 12. Stattinskan says:

  Men vad lite julgrejor du hade att välja på 😉 En fråga … Saffran, är det lika dyrt som i Svea?
  Kramar underbara du!

  • Sand mellan tårna says:

   Saffranen här är inte riktig. Den turkiska smakar tydligen ingenting och den indiska, den jag köpte misstänker jag är gurkmeja. Kallas inte gurkmeja för indisk saffran? Används för att få färgen men smakar inte mycket.

 13. sosso says:

  Oj va mycket jul saker de har. Kipa kör ju hårdare än va vi gör i götet känns det som! Knappt att Åhlens slår det där! =)

  • Sand mellan tårna says:

   Ja jag blev verkligen förvånad. Kommer ihåg 2005 i nov. Jag letade inte julsaker men däremot en jacka tror jag. Då hade en butik lite lite julsaker, bl a en porslinstomte som var så dammig så den syntes knappt. Hade nog stått uppe hela året 😉

 14. Lina says:

  Köpte också den här indiska saffran i alanya förra året och den heter tydligen saffran också men när jag kom tillbaka till sverige så visade sig vara mycket fin gurkmeja 🙂 Det bakades inga lussebullar med den ”saffran”.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja, jag tror oxå det är gurkmeja. Har nog aldrig använt det i nåt men vad jag förstått är det ganska neutralt i smaken så det kan användas men ger inte saffranssmaken då.

 15. Katrin says:

  Jisses vad mycket det fanns….
  BRA mycket mer än när jag köpte våra julgrejer för 4-5 år sen.
  Ja de har väl insett mer o mer vad julen är för oss sååå de har
  fyllt upp hyllorna….kul 🙂
  Snyggt med röda kulor, ljus o glitter….precis som jag köpte då.
  Som du påpekade….svårt med känslan när solen skiner o ni
  springer runt i linne o shorts.
  Ha dé med pyntet….kraaam 😉

  • Sand mellan tårna says:

   Ja…ska dom ha en moské i Sverige ska vi ha julpynt här!! Nån jäkla rättvisa får det väl vara 😉

 16. jeanette says:

  Vad fint det kommer bli,fanns ju massa att välja på, va bra.:), eftersom min käre man säger att detta är sista vintern i Sverige….. då vet jag ju att det finns julpynt även i Turkiet 🙂

 17. Ama de casa says:

  Innan vi flyttade ner hit så pyntade jag både hemma och här. Kul att plocka fram, men att ta bort TVÅ jular var skittrist. Men din mamma kanske åker på att städa undan den i Sverige? 😉
  När kommer åker ni hem från Sverige?

 18. charlotte says:

  det var inte dåligt med julpynt det fanns i den affären

 19. Sofiya says:

  Jag gjorde lussekatter förra vintern med ”tobaksaffran” och det smakade inte ett skit, jag tog tom. lite med än vad man skulle. Hoppas den du har funkar bättre 😉

Kommentera