Två saker avklarade

 Talar om dom 11 småsaker jag ska hitta till Alex paketkalender. Börjar bli hög tid att få den klar nu. Dagarna rusar fram och snart är det 1a december. Så svårt bara att få in julstämningen. Det finns ingen sån…julstämningen, advent, julmust, pepparkakor, glögg, lussebullar….allt saknas ju här.

Här bjuds vi på blommande träd (detta står nedanför oss), strålande sol och en termometer som inte gärna gå under 20 strecket nattetid och inte under 25 dagtid.

Åter till kalendern. Två saker är avklarade…hittade en liten sak igår och den första saken kan inte ens jag ta åt mig äran att ha fixat. Det var en sak mamma skickat ner som jag bestämde att sätta i kalendern. Så…9 to go…

Är nog en himla tur att mamma fixar resten (12-24) annars vet jag inte hur det blivit detta året. Är så mycket svårare att hitta saker här mot i Sverige och julkänslan finns oxå i Sverige.

Får ta en sväng nästa vecka och leta när Alex är i skolan. Än är han ledig och det är så mysigt. Får se vad vi hittar på idag.

God morgon!

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

18 Responses to Två saker avklarade

 1. carola says:

  Men här har vi julstämning iaf…snön ligger vit på marken…även om det inte kommit sååå mycket än. Det största problemet jag har just nu är att hitta alla adventsljusstakar o julsaker..mitt i flytten är inte det det lättaste…:)

 2. Hebbe says:

  Mors,,klart det är lite svårt att hitta julstämning,när det är så varmt..Du hittar säkert något att lägga i kalendern..Här faller det pyttesmå flingor,men dom är många i stället,Obra tycker jag.
  Haé Kram.

 3. Lisbeth says:

  Godmorgon! Vad härligt med lite värme. Här hemma är det frost o kallt =( Måste vara konstigt att ordna julkalender när temperaturen ligger på +…… Ha en riktigt bra dag! Kram

  • Sand mellan tårna says:

   Ja, det känns lite lustigt att göra en adventskalender i denna värmen. Vi brukar ju annars alltid åka till Sverige denna tiden, ibland innan. Förra året tror jag vi åkte 24e nov.
   Ha en bra dag du med.
   Kram!

 4. Pia F says:

  Vackra julstjärnor. ja, det kan vara svårt att hitta på. Små legobyggsatser finns naturligtvis inte i Turkiet?Samlar han på fotbollsbilder,så kanske det vore något? måste finnas massor av roliga saker som vi inte har här. jag får nog komma ner och hjälpa dig att leta. Ibland blir man hemmablind. 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Jo lego finns men han gillar inte byggsatser direkt. Har fått flera när han fyller år och dom ligger bara oöppnade i en låda. Fotbollskort gillar han men han har ganska många redan. Svårt svårt men jag ska ta en runda nästa vecka och kolla. Nåt ska jag få ihop. Vet en sak till jag ska köpa som han ska få dagen vi åker till Sverige.
   Julstjärnor?? Är det julstjärnor? Ja men då borde jag ju få lite julstämning när jag har ett stort träd utanför 😉

 5. Mamma says:

  God Morgon Gumman!
  Här är inte heller lätt att få in någon julstämning……En typisk grå novemberdag idag! Och som lök på laxen har jag dessutom ont i halsen och lite feber………..
  Annars är allt toppen förutom att jag längtar efter er, förstås.
  Puss o Kram!

  • Sand mellan tårna says:

   Usch då men känner jag dig rätt ligger du inte nerbäddad utan sitter på jobbet?
   Skönt att det snart är helg!
   Krya på dig!
   Puss o Kram!

 6. Mamma says:

  Glömde – gå in och kolla din mail – jag tänkte beställa ett par dvd till Alex men vill att du kollar om du tror att han gillar dom
  Puss o Kram igen!

 7. Helene says:

  Ha en mysig torsdag !!
  Kram Helene.

 8. Förstår vad du nmenar, har också svart att få in julstämmningen här. Idag ska jag julpynta, äta clementiner (för luktens skull) och spela julmusik på hög volym 🙂 Sen ska vi som om jag får igång mina julkänslor….brukar funka toppen med julmusik!

 9. Ama de casa says:

  Allt saknas ju inte – ni har ju julrosor (eller vad dom heter, jag tror det är en variant av lavendel…) 🙂

 10. Nina says:

  Här i Stockholm är det inte heller så mycket julstämning,iaf när man tittar ut ,men affärerna är fullrustat med julpynt,glögg,pepparkakor etc så visst får man lite stämning när går runt affärerna.. Ha en trevlig dag!

 11. Har tänkt göra en sådan kalender till Tindra också, det bästa är ju att hon fortfarande är så liten att hon inte märker om vi missar en dag haha

Kommentera