Julstämning

Skrev ju imorse att det är lite svårt att komma i julstämning här. Visade bild på röda fina blommor som någon skrev är en julstjärna.

Detta är alltså ett stort träd. Vi har alltså ett stort julstjärneträd utanför oss. Tycker ju att det då borde ge lite julkänsla men det ger bara sommarkänsla.

Kanel är väl lite juligt?

Nä, ger inte mycket till julkänsla det här heller.

Gran då…

I hamnen har den kommit upp…

Stjärna i toppen har den men inga kulor och ljus ännu så nä…ingen julkänsla.

Pepparkakor är jul…

Fast när dom bara finns på en plansch hjälper det inte mycket för julstämningen.

Julstämningen blir extra svår att få att infinna sig när man ser…

…folk sitta i t-shirt på uteserveringar och mysa.

Märks att folk är lediga…

Myller av människor som är ute och njuter det fina vädret.

Ger ingen julstämning.

Långbyxor behövs inte.

Nä, här kan man fortfarande gå klädd så här…

Lite svårt att få julkänslan att infinna sig då men jag jagar vidare efter den. Har hört att Koçtaş, en allt-möjlig-butik har fått in julsaker så jag ska dit och kolla nästa vecka och se om jag kan hitta nåt att julpynta vårt hem med lite.

This entry was posted in Familjeliv, Väder. Bookmark the permalink.

16 Responses to Julstämning

 1. Jag förstår att det är svårt att få julstämmning när solen gassar. jag skulle skippa julen om jag var där.

 2. Hahaha ne det är inte det lättaste, vi har inte lika varmt men tycker ändå det är svårt försökte idag med julsaker och julsånger men har inte riktigt kommit i stämning! :S

 3. Roggan says:

  Med de bilderna så är det svårt att få ihop det till jul. men jag byter gärna med er.

 4. Så underbart att se alla bilderna och jag förstår verkligen att inte julkänslan infinner sig. Men vi håller på att flytta här så jag tror inte att julkänslan kommer att komma till oss heller, trots att vi för tillfället bor mitt ute i skogen med tomtar och troll och att snön förhoppningsvis kommer att komma. Nääää när man bor bland flyttkartonger och dammråttor blir det nog ingen julkänsla tyvärr. Vi får söka den hos vänner och släkt istället.

 5. Hebbe says:

  Tackar,,fotografering är ett av mina stora intressen,köpte min första systemkamera 1962..
  Men jag tycker om att titta på dina bilder oxå,,ja att det är en julstjärna som växer vid ert husär då säkert,,det är ju en buske,jag tror den härstammar från Mexico och kan bli flera meter hög.Haé Kram.

 6. Sita says:

  Jag förstår att du inte får någon julkänsla. Men här är det kallt iaf. Halt oxå. Kram

 7. Sofia says:

  Julgranen i Alanya förra året stod ju kvar en bit i i Februari!! Men fin va den… 😛

 8. Stattinskan says:

  Du jagar EFTER julen óch jag försöker jaga BORT den ;-D

 9. Katrin says:

  Fiiiiina foton som vanligt men jag förstår dig…..
  …..julkänslan är svår att hitta bland sol, glass,
  shorts o blommande träd.
  Men snaaart så är ni här o då…..
  …..kommer den garanterat infinna sig.
  Kram kram 😀

 10. Monika says:

  Vilket bra inlägg! Instämmer med dig till 110%!

 11. Stattinskan says:

  Gomorron mitt i ”julstämningen”, hehe

 12. Ama de casa says:

  Vi har också julstjärnor i trädformat här 🙂

  Skönt ser det ut i alla fall – mycket bättre än julstämning 🙂

 13. Pia says:

  vet inte hur många ggr jag försökt komma in i julkänsla här i alanya men nope..köpt t om en liten gran som jag dekorerade och satte upp lite tomtar här o där men fortfarande nope..det går inte här då det är sol och varmt och inge snö o kyla mm..sen att ingen annan av våra grannar har ljus stjärnor i fönsterna mm ger ju inte heller ngn julkänsla:( man får känna av den i sve sen när man e där istället, är så glad att vi åker tidigare i år än innan, man får uppleva heela dec mån med Emir..ska försöka julpyssla så gott det går med han..längtar massa nu!Blivit mer för jul nu när man fått barn..hihi..kram

  • Sand mellan tårna says:

   Nä, det är ju svårt…jag ska iaf göra så det doftar jul. Har köpt nejlikor att sätta i apelsiner 🙂
   Kanske skulle bott kvar i gamla lgh då ett par av grannarna där har en adventsljusstake i fönstret…året om iofs 😉

Kommentera