Varm eller kall?

Igår kväll när vi var ute gick jag iväg för att köpa en vatten. T om när man köper det märker man att folk tagit vinter. Jo för vinter är det, det är ju mitten på november sen att tempeaturen är som högsommar spelar ingen roll.

Iaf…jag bad om en vatten. Killen frågade direkt om jag ville ha en kall eller en varm. Så är det nu…många som köper drickor och dricker (inte bara vatten) varmt. Samma där som med glassen. Dricker man kallt blir man sjuk.

Idag har solen hittat hit igen, lite stackmoln här och var. Inte riktigt lika varmt som igår morse, dryga 20 nu bara.

God morgon!

This entry was posted in Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

18 Responses to Varm eller kall?

 1. Hebbe says:

  Ja kylan har slagit till,,solen ska komma säger dom på radion,,men det är en tjock dimma ute,så det dröjer väl innan den hittar fram.Men hu dricka varmt vatten är dom galna,,eller??Haé Kram.

 2. Yvonne says:

  Morn morn! Då tycker säkert att du är en konstig en som inte tycker att det är kallt.Här har jag 3+ men i natt var det nere på +-0…Ha en bra dag!

 3. Stattinskan says:

  Hur långt har man hunnit (i detta fall) i tideräkningen i Turkiet. I Sverige på 2000-talet vet vi ju att man inte blir sjuk av det som är kallt eller vått, utan av bakterier och virus ;-D
  Kram söta du 🙂

 4. Katrin says:

  Go´morgon…. 😀
  Ja de är roliga….o rädda för sååå mycket.
  Här hade vi -1,5 i morse….brrrr. Hörde på nyheterna att i dag är det 15 år sedan den stora snöstormen i Göteborg. Det var en fredag kommer jag ihåg, folk åkte skidor på Avenyn, bilarna var helt täckta av snö så folk visste inte riktigt om det var deras egna bil de skottade fram eller någon annans, folk kom inte till jobb eller skola eller så var de där o inte kom hem. Jag gick på kryckor efter att ha opererat foten. Å så kunde jag inte se ut från mitt fönster fast jag bodde på 5è våningen….fick skrapa en glugg….helt crazy. Ja och så hamstrade folk….affärernas hyllor ekade tomma.
  Ja det var en nästan lamslagen stad.
  Ha de gott där nere….Kram 😉

  • Sand mellan tårna says:

   Ja den dan glömmer man väl aldrig. Jag kom till jobbet då jag bodde en gata bort men ingen mening att gå dit när ingen annan kom till sina jobb så jag stannade hemma 🙂

 5. Hahaha allt som är kallt är farligt….det låter som en typisk svensk sak att kolla i kalendern och inte temperaturen. Är det sommar går man i shorts och utan strumpor… 😉

 6. Fina Frun says:

  Varmt vatten? Hahaha hur ”kallt” har ni det? Stackarna om de skulle komma på besök till göteborg en dag som denna – frostigt vitt… Skulle de ens våga sig ut?

 7. Pia says:

  hehe, sant det där med vattnet men kan säga att jag dricker rumstemp. vatten nu, jag är ju tvungen att få i mig 2-3 liter varje dag och har svårt att halsa i mig kallt vatten nu på vintern så rumstemp.fungerar bäst för mig nu och det är lika gott kan jag tycka:) har nog blivit en turk..hihi..kram!

 8. Pia F says:

  God Middag!
  Varmt eller kallt. Neco lärde mig en gång att man ska dricka varmt när det är varmt ute, då borde man ju dricka kallt när det är kallt, eller hur?

  • Sand mellan tårna says:

   Ja man borde ju det men inte om man frågar turkarna. Då ska man bara dricka varmt när det är varmt ute och varmt när det är kallt.

 9. Ama de casa says:

  Här har vi regn och KALLT idag! AC-n går med värme…
  Sitter med gossebyxor och kofta.
  Det är synd om mig…
  🙂

 10. Roggan says:

  20 grader bara ? Släng över lite hit är du snäll.

 11. Emma says:

  Ja sant, man blir sjuk av kallt vatten, eller? Svärmor är alltid bekymrad då jag konstant ställer in morgonjuicen i kylskåpet och ibland även i frysen. Hon ansåg en gång också att det var anledningen till min huvudvärk…

  Jag prövar med pyjamas ibland men det blir aldrig riktigt bekvämt det heller, omständig som jag är!

 12. Tuba says:

  Jag brukar läsa din blogg då och då. Vad mycket du gnäller. Om du inte trivs och har problem med turkarna, varför är du fortförande Turkiet? Jag har blivet irriterat på ett par av dina inlägg där du pratar skit om turkar.

  När det är 20 grader varmt i Sverige så går folk nästan nakna. 20 grader är fan inte VARMT för att gå runt nästan naken.
  Varför kan du inte acceptera att turkarna och svenskarna är annorlunda. 20 grader är varmt för en svensk men inte för en turk. Minst 6 -8 månader är det 20 grader i Turkiet men i Sverige är det knappt 6-8 veckor.
  Det betyder inte att turkar är konstiga. du är uppväxt så, du kan inte tycka att det något fel med turkar hela tiden. Ska vi tycka att ni svenskar är konstiga för att man kan döpa sitt barn för BJÖRN. AYI
  Det finns hur många exempel som möjligt.

  GÖR SOM VI turkar har gjort åratal ACEPPTERA folk som de är;)

  Varför kan du inte acceptera folk som de utan att döma!!! Det är väll inte så svårt;)

  OBS! Du behöver inte publicera denna kommentar, det räcker att du läser den.

  NOT: http://vikingkiz.blogg.se/ bu kizdan biraz örnek al 😉

  • Sand mellan tårna says:

   Min fråga till dig…Varför läser du min blogg om du stör dig på den?
   Förstår mig inte på människor som läser bloggar man inte gillar, bloggar som får en arg och irriterad. Varför gör man det? För att man är så jäkla korkad och tycker om att lägga energi på att bli irriterad och upprörd? Det skulle aldrig falla mig in att läsa en blogg som jag stör mig på. Jag läser dom helt enkelt inte och jag råder dig detsamma. Läs inte min blogg!!

   Var skriver jag att jag inte accepterar turkarna? Ingenstans! Det jag skriver är fakta, sanning och det är inget skit snack. Att du tolkar det så är ditt problem. Jag kan inte styra över hur folk tolkar det jag skriver i min blogg. Turkarna tror man blir sjuk av att äta glass och dricka kallt. Det finns vetenskapligt bevisat att man inte blir det! Jag och många med mig tycker samma om turkarna och deras idéer i mångt och mycket och det finns turkar som tycker likadant om oss det kan du inte förneka. Du skriver ju exakt samma i din kommentar här…20 grader är fan inte VARMT för att gå runt nästan naken. I den meningen hoppar du ju på svenskarna…

   Du skriver…Gör som vi turkar gjort i åratal och acceptera folk som de är
   Ja, det gör ni ju verkligen…kurderna har det toppen här och dom mänskliga rättigheterna kan ingen slå. Att you tube varit stängt i flera år var med all säkerhet för att yttrandefriheten och acceptansen var så beundransvärd…

 13. Caroline says:

  Här hemma i Sverige har vi vinter, runt 10minusgrader. Undra vad Turkiets invånare skulle säga om denna temperatur 😉

  HA en fin torsdag!

Kommentera