Inte tuppen

Nu blir vi inte väckta av nån hemsk galande tupp längre. Sopbilarna hör vi inte och böneutropen som vi kunde höra svagt innan hör vi än mindre nu. Då sover vi ändå med öppna sovrumsfönster fortfarande.

Nä, inget sånt som väcker oss, däremot något annat men det är inte störande utan ganska behagligt ljud då det inte är högt. Vi bor granne med muséet, i huset på andra sidan gatan. Där bor tre påfåglar, en hanne och två honor och det är dom som låter. Ljudet låter ungefär som dovt trumpetljud så inget skärande högt ljud utan helt ok att vakna till.

Vi har ofta varit inne och promenerat runt där när Alex var mindre och han brukade bjuda dom på glass inköpt på glasscafét i vårt hus. När vi i förrgår väntade på bussen på morgonen kommer påfåglarna utknatande på trottoaren där vi står. Grindarna är alltid öppna så dom kan gå ut och gör väl det ibland men aldrig att dom försvinner. *fniss* Detta fick mig precis att komma ihåg vad en svensk väninna här berättad för några veckor sen under en lunch. En dag kom hon ut på sin balkong (hon bor en bra bit från oss), hon bor på 5e våningen eller nåt sånt, högt upp var det iaf och då sitter det en påfågel där!!!! Den stannade länge oxå. Snacka om chock! Jag visste inte att dom kunde flyga så högt, visste nog inte ens att dom kunde flyga och undrar varifrån den kom för vad jag vet lever dom inte vilt här och dom enda jag vet finns är dom här på museét men der måste finnas fler som har.

Där ser ni en del av trädgården runt muséet där påfåglarna knatar runt. Bilden är tagen från köksfönstret sen ligger Alex rum ett fönster närmre och därefter vårt så vi sover närmast. Vi bor på baksidan av huset så störs inte heller av trafiken direkt.

Lite molnigt i Alanya denna morgon men ändå 20,5 grader. Vädersajterna visar på ev åska och regn nån dag framöver. Typiskt när barnen har skollov men jag ser fram emot det. Lite mysigt och jag har redan planer på vad vi ska göra då…ligga på golvet och måla med fingerfärg på stora stora papper.

Idag vet jag inte vad det blir av dagen än. Eventuellt ska vi se om Umut kan komma hit och leka. Kanske går jag med dom till lekparken. Vi bor ju lika nära två lekparker nu som stranden!

God morgon!

This entry was posted in Familjeliv. Bookmark the permalink.

12 Responses to Inte tuppen

 1. Hebbe says:

  Mors,,Verkar som ni flyttat till ett mycket bättre boende,,ja och så slipper du satkärringen oxå.
  Ja hade det varit kallgrader i går vete tusan hur det skulle ha gått på vägen hem.Huváligen..
  Haé Kram.
  Ps,,kolla svaret på gåtan,,inte så svårt va.

 2. Hebbe says:

  Mors,,Jamen,,,Mors,,Men det stod ju där,, Man+ama..Haé Kram.

 3. Sita says:

  Vilken trevlig del ni bor i. Museum o glassbar. Det låter prima. Kram

 4. God morgon!
  Upptäckte att påfåglar kunde flyga för flera år sedan på Skansen i Stockholm…
  Stod och väntade på min syster utanför toaletterna och ser då några ”heffaklumpar” i trädet bredvid. Första tanken var nog att någon måste har ”slängt” upp dom där… men sedan flaxade det upp en till i trädet… andra tanken var… Hoppas grenen håller, he he he 3 st på ena grenen och 1 på en annan lite vingligt var det =)
  Ha en härlig Lördag.
  Kram M

 5. Roggan says:

  Tycker påfåglar är så vackra, trodde inte heller att de kunde flyga så högt.

 6. charlotte says:

  de där jäkla böneutroparna blev jag galen på. godmorgon

 7. Ama de casa says:

  Jag har blivit sparkad i huvudet av en påfågel en gång. Så att blodsvite uppstod. Det du!
  😀
  Gomorron!

 8. Sofiya says:

  Sv: Ja fyfan asså. Det är skit jobbigt med migrän. Den har iaf gått över nu! 🙂

 9. kaffehörnan says:

  Hej rara du
  Du får ha bommul i örat, eller lägg ett stort skynke över buren
  Dax o sova nu, snälla ge oss ro 2 timmar till, sen kan ni sjunga
  Regn e mys när man e inne
  Ha en grejt lördag
  kram

 10. Sofiya says:

  Sv: Okej 🙂 då är det Sunway Hotel.

 11. Pia F says:

  Sist vi var i Alanya bodde vi på Sunway, deras baksida måste vetta mot ert hus. Eller?
  Jag vet precis var glasscafet ligger. då bor ni centralt och bra, slipper backen i värmen.

Kommentera