Ny vecka, Nya tag

Igår kväll fick jag sysselsätta Liten Herre för att han inte skulle somna alldeles för tidigt. Dels hade vi ju flyttat tillbaka klockan vilket gjorde att ögonlocken var tunga redan kl 19 men även dagens aktiviteter gjorde slut på energin.

Alex tyckte det var mycket roligt när pappa fick en våg över sig.

Pappa badade iaf, mer än Alex gjorde. Hasan försökte locka i honom men Alex tyckte det var för kallt och nöjde sig med att springa i vattenbrynet. Dock snubblade han en gång och stöp i en våg så doppad blev han.

Nu känns det att vattnet svalnat av och jag tycker det är för kallt att bada men i solen är det varmt så ligger man där och får upp värmen rejält kanske jag skulle kunnat doppa mig. Alex hittade en Olle att leka med. En svensk pojk som hette Olle och dom hade hur kul som helst flera timmar. Olles mamma tyckte vattnet var ljuvligt att bada i.

Jag doppade iaf fötterna.

Hungrig blir man så lite mat i magen är gott. Här sitter Alex med en av kompisarna han brukar leka med på kontoret. Dom bestämde själva maten och var iväg själva oxå och beställde den på ett ställe inte långt därifrån. Eller helt själva fick dom inte gå. Inte Alex iaf så Haci, vår kontorskille skuggade dom.

När vi kom hem blev det lek ute med kompisarna här i området medans jag lagade mat. Lasagne och köttgryta blev det så inget märkvärdigt.

Hasan skulle spela fotboll på kvällen och Alex ville följa med men då dom alltid spelar så sent går det inte. Nu spelar dom kanske kl 22 men på sommaren när det är som varmast brukar dom spela kl 00-01 tiden och då kan ju aldrig Alex följa med och titta. Hasan och han gick ner utanför här och spelade själva nästan en timme. Det räckte för Alex sen fick pappa åka.

Nästan helt mörkt och klockan är bara lite över 17.

Han har en jäkla kraft i skotten Alex. Jag vet för jag fick en boll i rumpen…aj!

 Så att Alex var trött igår kväll är inte konstigt.

Nu är det dax att gå in och väcka honom och få iväg honom till skolan. Solen skiner från en klarblå himmel. Lite småkylig men härligt frisk morgon, 16.8 grader.

God morgon!

This entry was posted in Strandliv/Poolbad/Lek & Bus, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

15 Responses to Ny vecka, Nya tag

 1. Sita says:

  God mmorgon. Jag är slarvig, min blogglista blev puts väck. Vet inte hur jag ska få dit den igen. Härlig dag ni hade igår. Kram

 2. Hebbe says:

  Mors,,Härliga bilder,klart lilleman blev trött efter en sån dag..Svalare på gång även hos er där nere på morgonen i alla fall,sen blir det väl varmt och skönt fram på dagen.Haé Kram.

 3. Jeanette says:

  Härliga bilder:) , hör och häpna… Rafaela har somnade i bilen hem från flygplatsen kl åtta och sov sen hela natten, och igår natt somnade hon halv åtta och sover ännu ( 7.45 nu ) hoppas det är en trend som håller.Här är mörkt mest hela dagarna:(.
  Kram

 4. Hebbe says:

  Mors..Nä inget speciellt planerat, det blir som vanligt,min morgonrunda fika med mina bröder,en titt in till min mor,sen kan det bli vad som helst..Haé Kram.

 5. Lotta says:

  Hej! Kikar in ibland!
  Jag har en fråga. Hur varmt har ni där nere just nu?? ser ju väldigt varmt o skönt ut iaf 🙂
  Här är det rusk,, …och +7 grader :/

  • Sand mellan tårna says:

   Just nu strålande sol och 23,9 grader i skuggan så i solen är det varmt då det inte blåser nåt direkt.

 6. Ama de casa says:

  Här är det också folk som badar ännu. Fast inte så många… och inte jag 🙂
  Det börjar bli bra kallt nu, snart dags att plocka fram elementen tror jag. Det var betydligt varmare ifjol! Dom kom inte kylan förrän till Lucia.

 7. Helene says:

  Hej !
  För exakt 1 månad sen bada vi där = ))
  Vill tillbaka…
  Tycker om din blogg när jag får se alanya = ))
  Ha en fin dag.
  Kram Helene.

 8. Åh va underbart att ni fortfarande kan bada! Blir inte alls avundsjuk!
  Hahaha jo förstår ju att han var trött på kvällen….

  Teo brukar också spela fotboll och på somrarna kan dom börja vid 22, nu på vintern är det ofta vid åtta. Men 00-01 hur orkar man åka och spela fotboll då?!

  Jo Teos farmor dog i slutet på september, så vi var lite tidiga med 40 dagars saken. Den dagen är rätt stor här, man har även 3 dagar, 9 dagar och ett år, Vi var inte med på dom andra då dom inte var lika viktiga.

 9. malin says:

  Hejsan, fin blogg du har, kolla gärna in min där jag för tillfället skriver om hur jag & min man träffades, hur jag gick från att vara livrädd för han till att bli hans fru & mamma till hans barn som endast 19 åring 🙂 <3

 10. Yvonne says:

  Härliga bilder.Klart liten herre blir trött av allt det som han gjorde.Klart att det var andra regler på tärningspelet än de du trodde..Kram!

 11. Roggan says:

  Förstår om Alex var trött efter gårdagen, allt som han gjorde. Härliga bilder som vanligt. Kram

 12. Sofiya says:

  Hääärligt, jag vill oxå!
  Sv: Ja, tiden springer iväg fan. Hmm jasså, skönt för er då 😉 Jag får väl skryta med att det typ vart 11-12 grader här idag, haha.

 13. Carola says:

  fy så u nderbara bilder…Vill också springa där i vågorna…

  Det blev inte så mycket handlat som jag velat, får ta affärerna här hemma.
  Handlade mest till barnen så klar;)

 14. FinaFrun says:

  Vilken härlig dag! Men kan förstå att Alex va trött 🙂

Kommentera