Än är undrens tid inte förbi…

Än sker mirakel…

Än finns det hopp…

Ni kanske läste detta om när vi förra veckan sprang arslet av oss för ingenting. Eller detta när det hela började.

Det handlar om Alex och stavningen på hans namn, dvs X som ställde till det för att han ska få kimlik (turkiskt id kort). Sist (förra veckan) sa dom att vi kan skicka ett brev till nåt ställe i Ankara som kan besluta om vi får använda bokstaven X.

I fm när jag som bäst håller på att dammsuga ringer Hasan och talar om att vi fått svar. Vi får använda bokstaven x i hans id kort.

Yea yea wow wow oj oj oj….

Så iväg till stället där dom gör kimlik. Pratar med gubben där som vi skulle prata med. Får stämplat och klart från honom att vi får använda bokstaven x. Kommer dit där dom skriver ut det och dom godkänner utan problem.

Hm? Ska det gå så enkelt? Sist skulle dom ju ha personbevis, översättningar till höger och vänster. En jäkla massa. Ska dom inte ha nåt nu mer än Alex pass?

Nä, jag tänkte väl det…pustade nästan ut för att det inte var just så enkelt. Dom ville ha allt det där vi hade sist. Allt det där som vi slängt…

Jaha…bara att börja om proceduren med att fixa nya personbevis, göra översättningar mm mm men så sa Hasan…vi testar åka dit där dom gjorde översättningen. Dom sparar allt så har vi tur finns allt kvar och vi kan använda det. Värt ett försök iaf.

Vi åker dit och minsann att papprena fanns och att vi kunde använda om. Åkte tillbaka till stället där dom skriver kimlik och dom skrev ut Alex.

Dock en liten hake men man kan ju inte få allt…Dom vägrade använda mitt efternamn till honom, dvs det efternamn han själv har utan dom skrev Hasans. Detta innebär att tills den dan vi ändrar så han har även Hasans efternamn kommer Alex behöva visum. Vad gör vi då om Sverige hade varit lika envetna och säger att nä, han kan inte få sin pappas efternamn?? Han måste ha sin mammas…

Aja…nu har han iaf ett här som vi kan ge en kopia på till skolan och det är det som är det viktigaste. Visumbiten är inget problem, det kan vi fortsätta med då jag ändå måste ha och att skaffa ett till är inget extra jobb. Kostar bara lite mer…

Så imorn får vi åka till skolan med det. Ska samtidigt passa på att tala om när vi åker till Sverige. Glömde ju det sist vi var där.

This entry was posted in Alex, Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

17 Responses to Än är undrens tid inte förbi…

 1. Ama de casa says:

  Fy vilket trassel hela tiden, men Grattis till id-kortet! Ett steg i rätt riktning 🙂

 2. Katrin says:

  ****….GRATTIS….****

  ….såååå gott o få ”rätt”. Vilken himla tur att papperna fanns kvar där. Hade ju varit såååå struligt o få börja om från början med allt.
  Maya fick sin kimlik nu när vi var nere….men inget strul så klart. Ja inte mer än att vi fick betala en straffavgift för att vi fixade kimliken 5 år för sent.
  Hälsa Alex från oss men speciellt från Maya <3
  Kramar… 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Nä, hade han inte stavat med x hade det inte varit problem för oss heller men jag vägrade ändra hans stavning till alex med ks…aleks liksom…vaddå seriefigur eller så ryskt och det gick ju vägen 🙂

 3. Mamma says:

  Jag tror inte mina ögon! Men man ska aldrig upphöra att förvånas………
  Skönt att det löste sig iaf
  Puss o Kram Dockan!

  • Sand mellan tårna says:

   Nä jag trodde inte det heller förrän vi hade det i handen även om det inte är helt rätt så…
   Puss o Kram!

 4. Åh Grattis! Måste kännas skönt, tänk att det kan gå så ”lätt” ibland! 🙂

 5. nettan says:

  fint att det löste sig,, även om han inte får heta isaksson i turkiet hm,,, men kan man ha idkort utan medborgarskap, ,,, försökte få skriva in yusuf i röda vigselboken men ambassaden nekade för att han inte är turkisk mdborgare,, hm står inget någonstans om att bara turkiska medboprgare får regristreas i familjje boken hm,, tror de sa nej för att vi var så stenhårt säkre på att han inte skulle regristreras för dubbelt medborgarskap, jag o mina föräldrar står ju inskrivna så varför skulle alla barn behöva vara turkiska liksom,,,

  • Sand mellan tårna says:

   Ja alltså, dom har så dumma regler här ibland och ofta vet dom ju inte själva vd som gäller.

 6. Sita says:

  Ha en härlig dag o grattis till att det är löst nu. Kram

 7. Roggan says:

  har ni sett ett slut på detta nu tror du, hoppas jag verkligen. kram

 8. Hebbe says:

  Skönt att det löser sig till slut,verkar lite onödigt krångligt..
  Tackar..Tänk att det tror jag oxå att dom gör,man har ju hört ibland att det prasslar i buskarna.Haé Kram..

 9. Camilla says:

  Hej hej, allt bara bra med oss! varför maste nı skaffa vısum tıll alex om han nu har fatt ett turkıskt kımlık, borde ınte det raecka? gar det ınte att ordna ett turkıskt bass tıll honom?

 10. Laura says:

  Grattis till ID-kortet och segern med bokstaven X! 😀

  Men jag tycker också att det är konstigt att han kan ha ett turkiskt ID-kort om han inte har turkiskt medborgarskap?? :S Hur är det möjligt? För har man turkiskt (eller dubbelt) medborgarskap (vilket man ju alltså måste ha för att få ett turkiskt ID-kort) så då borde man ju inte behöva köpa visum längre?? Mystiskt…

 11. FinaFrun says:

  Äntligen! Nu känns det väl bra?

 12. Monika says:

  Vilket jobb! Men nu är den biten löst! Varför gifter ni inte er? Hade varit lättare då!

  • Sand mellan tårna says:

   Lättare ja men jag vill inte gifta mig bara för att nåt ska bli lättare…Har aldrig velat gifta mig!

Kommentera