Skvallrat

Alex och Umut har spelat wii här i helgen och Alex frågat om han kan få glass. Jag svarar ja och frågar om Umut oxå vill ha. Nej det får han inte för sin mamma!

Jag gör glass till Alex och säger att Umut får väl ta en clementin då och skulle han ångra sig angående glassen får han säga till så fixar jag det. Alex smaskade på sin glass, Umut satt med sin clementin och tittade längtasnfullt på glassen.

Antar att Umut skvallrat för sin mamma att dom fick glass här tidigare i veckan och att hon då sagt till honom att han inte får äta det mer. Är ju vinter och han kan bli sjuk!

Pratade med Hasan om detta som förr innan jag fått in lite vett i skallen på honom heller aldrig skulle gett Alex glass denna årstiden. Nu däremot ser han inget konstigt alls i att käka glass mitt i vintern och kan själv påpeka hur fjantiga folk är som tror man blir sjuk av glass.

Pratade oxå om att Umut sa nej och gjorde som sin mamma sa. Vi båda skrattade och skakade på huvudena när vi frågade varandra om Alex skulle gjort det. Haha nä…hade han fått en chans att få glass när han var hemma hos en kompis fast vi sagt nej och visste att vi inte skulle kunna få reda på det annat än om han sa det själv skulle han inte tackat nej. Han skulle glatt mumsa i sig glassen och inte yppat ett ord om det. Eller kanske han sagt nej om vi tutat i honom i hela hans 6 åriga liv att han blir sjuk av det så kanske kanske men mer troligt är nog att han tagit risken att få en förkylning…

På stranden idag 31 oktober!

This entry was posted in Alex, Svenskträffar/Vänner, Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

15 Responses to Skvallrat

 1. Hahaha tror inte det är många barn som hade sagt nej till glass även om mamma sagt det. Hon måste ju skrämt honom rejält men någon rövar historia om glass på vintern.

 2. Sita says:

  Ja dom är bakom flötet. Man kan väl äta glass årte runt nu. Annat när jag var barn då fanns inte samma frysar. Kram

 3. Ama de casa says:

  Härligt med glass på stranden denna sista dag i oktober. Här har vi haft lite blandat väder, och mitt på dagen var det superhärligt 🙂

  sv: Klart att traditioner är till för att hållas 😉

 4. Roggan says:

  Min yngsta grabb käkar glass ute på vintern om det så är -15 grader. Kram

 5. Sofiya says:

  Haha det är rätt kul. Jag kommer ihåg förra vintern och jag blev så sugen på glass så jag gick och köpte det. Sen tog jag en promenad och åt min glass, gud vad folk glodde 😛 Ja, du vet ju själv, haha!

 6. Carola says:

  sjuk av glass:)
  Vilket underbart kort på vacker pojk..
  Ser inte helt fel ut.
  Kram
  Kika gärna in och lämna en fråga eller två

 7. kaffehörnan says:

  Hej vännen
  Mer glass till folket, jag åt med glass idag, jordgubb, de satt fint med en kopp kaffe
  Ha en skön kväll

 8. Är ju lite kul =) he he he
  Kan inte vara lätt att ha sagt nej till glassen för Umut.
  Vissa har verkligen starka åsikter, men men vad kan man göra.
  Min bi tanem ska åka hem till sin familj vid bayram så han blir inte i Alanya så länge till.
  Tack så jätte mycket för allt, var kul att ses.
  Kram till dej vännen // Monica

 9. Nja var ungefär samma temperatur som här, runt kanske 14 grader…kallt! Brrrr :S

  Jo var en skorpion sist vi var där, jag lyfte på en plast matta som låg ute då vi höll på att sopa löv. Under där låg en ca 5 cm skorpion med gadden upp i luften…usch! Teo fick ta hand om den med skyffeln! 🙂 Sen hitta jag en liten till inne men den var redan död…så är lite så där när jag är i byn! Vill inte ha mina saker på golvet…usch! Hade hört om dom men inte sett dom själv i byn men efter jag sett dom är jag lite mer försiktigt!

 10. Hebbe says:

  Ja det tror jag säkert ni skulle tycka om båda två att leka pirater,,jag tyckte det var kul.Haé Kram..

 11. Hebbe says:

  Tackar…Ja den är inhemsk och riktigt god,,fast Cyprioterna verkar gilla Carlsberg,fattar inte varför..Haé.

 12. Hebbe says:

  Ja Astrid sa att träden skickar ner saven i roten,,kunde vi göra det så skulle vi bara behöva ha bra på fötterna..Haé Kram.

 13. FinaFrun says:

  glass ska man äta året runt!

 14. Monica says:

  Lite kul info kanske:)
  Jag har tagit upp detta ang turkar och glass med min man (han är ju själv från turkiet men vi bor i Sverige) efter att ha läst om det här på din blogg. Han hade iaf en liten förklaring till denna ”skröna” som lever vidare. För många år sedan (säkert mer än 20-30 år sedan) var ju inte glassen man köpte helt ok, det fanns mest egentillverkad glass och folk kunde bli sjuka av den. Vintertid fanns ingen glass alls så när barnen frågade efter glass så berättade föräldrarna helt enkelt för dem att äter man glass när det är kallt ute så blir man sjuk. För att liksom slippa tjatet.
  Denna lögn har väll levt med ett tag nu och gått vidare till nästa generation som nu för detta vidare på sina barn.

  • Sand mellan tårna says:

   Haha ja så är det kanske men jag tror inte helt på det. Jag tror att folk verkligen tror att man blir sjuk av att äta glass på vintern.

Kommentera