En gång räcker…

Även denna helgen har Alex läxor. Han är klar med dom flesta, bl a matten som var sidorna 20-41!! Som tur var är det inget svårt dom gör. Ganska meningslöst enligt mig. Detta dom gör tror jag dom flesta kunnat sen minst 4 års åldern och dom gjorde det på förskolan förra året. Skriva siffror samt räkna saker och skriva siffran. Inget går över siffran 20 sen mycket färglägga och ”prick till prick”.

Det andra dom har är skrivövningar och det är han nästan klar med sen ska dom läsa. Läsa, läsa, läsa ord på dom bokstäverna dom lärt sig. Dom har ett jäkla tempo har jag märkt. Tycker dom har nya bokstäver var och varannan dag så inte konstigt dom måste ha läxor om dom ska hinna med och lära sig.

Läsningen ja…Satt och läste med Alex. Går jätte bra för honom men han är lat eller bekväm eller smart eller ja…lite av allt kanske.

I flera meningar dom ska läsa återkommer samma ord flera gånger. Istället för att läsa ordet igen i en ny mening pekar han på meningen ovan och säger att den finns ju med där. Han tycker inte det är nödvändigt att läsa det ordet igen. Han ser inget vettigt alls i att traggla och öva, traggla och öva…det räcker väl att läsa det en gång sen är bra!

This entry was posted in Alex, Alex skola. Bookmark the permalink.

8 Responses to En gång räcker…

 1. FinaFrun says:

  Måste vara jobbigt för er med alla läxor, speciellt på helgerna!

 2. Sita says:

  God morgon. Tråkigt med läxor över helgen. Här är det höstlov nu. Kram

 3. Ama de casa says:

  Ja, man ska ju inte överarbeta saker och ting 🙂

  Men HALLÅ! Visserligen var det sovmorgon idag, men inte hur länge som helst – upp och hoppa!
  Eller har du fortfarande ett liv utanför bloggen? 😉

 4. Roggan says:

  Tycker att det är väl mycket när de har läxor över helgen. Kram

 5. Marie-Louise says:

  Verkar som om det är mycket läxor över helgerna hos er, jag förstår Alex alltför väl, vem vill traggla ord en helg 😉 Nej då vill man ju vara ute och leka, busa och ha skojigt. /Kram

 6. Ruth i Virginia says:

  Nyfiken –
  Du säjer att du satt och läste med Alex. Jag antar att han läser turkiska. Har du lärt dej språket så bra, att du kan hjälpa honom med läxorna? Om så, har du min beundran.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja den nivån dom läser på nu är inga problem. Värre blir det kanske längre fram men jag lär mig själv en del nu oxå 🙂

Kommentera