Dom fick sin hämnd

En icke planerad dag blev en toppen dag…

Vi började med frukost på Citirim…

Efter det blev det en sväng till kontoret där vi satt och surrade en stund. Vädret var helt ok…växlande molnighet men ganska varmt så vi gick ner på stranden för en kaffe…

Monstervågor men det fanns en del vågade människor.

Sitter där i godan ro, tittar på folk och tjötar med folk vi känner. Kl 12 ringer Hasans mobil och när han lagt på säger han…

Det var Serkan…Ayla har 2 års kalas idag och vi är bjudna.

-Eh, ok…idag…ja visst vi har ju inget annat för oss så varför inte. Vilken tid?

– Kl 18

– Ja ja men då hinner vi gå runt och kika efter en present.

Vi fortsätter dricka vårt kaffe. Jag funderar på vad vi ska köpa till 2 åringen. Vet inte varför jag helt plötsligt frågar Hasan…

Kl 18 var det va?

– Nä klockan 14

– Kl två?? Eh det är ju snart ju…Jag hörde klockan 6…*bråttom bråttom*

Snabbt in i en leksaksaffär och hittade en present sen tillbaka till kontoret dit en av mina svenska vänner skulle komma en sväng. Efter hennes besök var det kalasdax…

När vi kommer till kalaset säger jag till Arlette (holländska frun) att dom har fått sin hämnd för att Hasan inte meddelande dom om Alex kalas förrän 2 dar i förväg (för att jag frågade om det var gjort). Vaddå frågar hon? Jag talar om att Serkan ringde 2 timmar innan. Hon skrattade och skakade bara på huvudet…hade sagt till sin man att ringa en vecka innan, precis som jag sa till min men båda svarade med…Oops, jag glömde. Nu vet jag dock en som är mer glömsk än min man.

Aja…vi kom dit och det kom massor av folk…en del jag kände sen innan och andra helt nya. Många holländska mammor och jag reagerade på att alla hade flickor. Lite kul då nästan alla svenska tjejer fått pojkar och holländskorna får flickor.

Lilla födelsedagsbarnet…

…som ska bli storasyster nästa år fick vi veta eller såg rättare sagt på den lilla bulan Arlette hade.

God tårta fick vi…

Detta hade dock jag siktat in mig på…

Massa gott småplock som jag trodde vi skulle äta först och sen tårta men det var tårta först sen småplock. Jag tog en lite bit tårta och sparade desto mer plats för småplocket. Älskar sådan här plockmat! En del var typiskt turkiskt sen en del var typiskt holländsk som var så gott så jag var tvungen att fråga Arlette hur man gör. Inga konstigheter alls så det ska jag nog klara av. Åt och drack i 2,5 timme innan vi begav oss hemåt.

Så en dag helt utan planer blev en kalasdag med goda vänner. Vi ska äta middag en kväll hemma hos dom har vi pratat om sen förra året men ja ni vet…dagarna går…. Deras ena granne är svenska och vill gärna träffa mig. Hon känner tydligen inte så många svenskar här så vi sa att vi tar en middag ihop så kan jag träffa henne. Får hoppas vi får veta det lite mer än 2 timmar innan men nu har dom ju fått sin hämnd…

This entry was posted in Högtider, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

20 Responses to Dom fick sin hämnd

 1. Ruth i Virginia says:

  Det två-åriga födelsedagsbarnet uppför sej som verklig dam.
  Underbart kort på henne framför tårtan.
  Det där med tårta först var nog praktiskt, då ungarna inte behövde vänta alltför länge på det viktigaste.
  P.S Planlösa dagar är oftast de bästa.

  • Sand mellan tårna says:

   Haha ja på bild uppför hon sig men hon är en liten djävul 😉 Kastade tigern hon har på ena bilden i golvet så batterierna flög sen kastade hon ut alla kritor ur ett pennskrin och ju mer hon kastade ju mer och högre skrattade hon. När Alex låtsas trillade asgarvade hon så han fick göra det många gånger 😀 Nä, hon är väl som alla barn…

 2. Lena says:

  Låter helt klart som en toppen dag! Plockmaten ser frestande ut…..Själv har jag jobbat hela dagen lång och nu är det sköna fredag! Ha en bra helg/ Lena

 3. Hebbe says:

  Tackar,,jag är oxå förtjust i den vitamindrinken,Flugan var inte så stor,men en envis liten jävul var det.Vilket överraskande kalas,men ni trivdes förstår jag..Haé Kram.

 4. Hebbe says:

  Ja det spelar väl ingen roll,är det gott kan man käka samma ett par dar,,ska prova med kyckling nästa gång.Haé Kram.

 5. Pia says:

  haha, jasså?..den lilla skvallerskan;)..hihi..nää då, skämta bara!

  Söt liten flicka den där Ayla och tårtan såg ju såååå god ut(för en som hårdbantar nu!):)

 6. Roggan says:

  Så härligt med en oväntad dag. Kram

 7. Ama de casa says:

  Ja det var snabba puckar där 🙂 Kul med kalas!

  Vilka

 8. Ama de casa says:

  Ja det var snabba puckar där 🙂 Kul med kalas!

  Vilka vågor också!

 9. Ama de casa says:

  Hahaha! Där blev det en halvdublett – det förklarar varför wordpress sa åt mig: ”Du postar kommentarer alltför snabbt – lugna ner dig” (eller nåt) 😀

 10. Låter som ni har haft en toppen dag! Maten såg ju inte helt fel ut, har precis satt mig här med min kopp kaffe men sitter nu och funderar vad jag kan äta. Men är inte sugen på nåt efter jag såg det buffee bordet….! 🙁

 11. Jag skulle inte ha hunnit på kalaset om jag fick reda på det så där sent. Vilken tårta. Blir sugen på en nu.

 12. Sita says:

  Det blev snabba ryck där. Glömska karlar. Jag glömde idag oxå o min gubbe oxå. Så jag sa vi är lika glömska båda två. På söndag fm blir det kalas för oss. Kram

 13. Veiken says:

  Vilken härlig fest ni kom på!
  Era män är alldeles för unga för att ha Alzheimers. Vi som har varit med lite längre FÅR lov att glömma ibland. Det är nog en skillnad mellan könen tror jag! 🙂

 14. Marie-Louise says:

  Nu har jag hunnit läsa ikapp, skolan tar all tid just nu.
  Vilket kalas 🙂 vad mycket gott det bjöds på.

 15. charlotte says:

  förstår att du sparade plats till plockmaten. den såg underbart god ut. det gjorde förvisso tårtan också. fin pumpa du lyckats med i år också

 16. Laura says:

  Vad roligt med kalas, även om ni inte fick mycket tid på er att förbereda er! 🙂 Tårtan såg god ut, men jag skulle nog också ha siktat in mig på småplocket istället! Det vattnas i munnen på mig då jag ser bilderna.. 🙂

 17. FinaFrun says:

  vilken härlig dag det blev!

 18. Sofiya says:

  Hjälp vilka vågor! Hade inte ens badat för pengar. Jag är livrädd för minsta vågorna lixom :/

Kommentera