Ömsar skinn

För ett par månader sedan skrev jag om klådan jag fick på armarna. Hade det även förra året några veckor sen försvann det. Fick en del kommenarer om att det kan bero på väderväxlingar. Denna gången höll det i sig två veckor kanske och försvann sen. Nu känner jag ingenting vilket jag inte är ledsen över. Vill inte ha tillbaka det för fy så hemskt.

Nu är det Hasan och Alex tur att få nåt med huden. Detta är nåt dom har varje år. Hasan har haft det så länge han kan minnas. ”Ömsar” skinn i händerna och under fötterna. Upptäckte för några år sedan att Alex har samma. Nu har det börjat på Alex för nån vecka sedan eller fingertopparna är det på. Han har inte ont av det, inget som kliar eller gör ont och han är inte torr, det är inga torrsprickor. Under fötterna har det inte börjat så mycket än utan bara lite lite. På Hasan har det inte börjat än men när det är som värst på honom ser det inte klokt ut. Hasan säger att dom byter fingeravtryck varje år 😉

Vet inte alls varför dom får det eller vad det är. Tydligen något som går i arv iaf och helt klart har denna familj nåt otalt med väderväxlingar/årstider…

Alex lilla hand. Försökte ta en bild nu när han sov därför inte den bästa. Han ligger liksom inte och sover med raka fingrar.

This entry was posted in Alex, Familjeliv, Väder. Bookmark the permalink.

13 Responses to Ömsar skinn

 1. Skumt undra vad det är! Kanske kan kolla upp det hos doktorn?!
  Fast har dom inte ont av det är de väl ingen större fara men kanske kan få nån salva?!

  Jag fick liknande på mina fingrar när jag hade gått loss med Cilit Bang i badrummet utan handskar, men har en supersalva från England som funkar mot absolut allt! F
  När jag jobbade i där fick jag eksem liknade saker av ett medel vi hade i diskvattnet man skulle använda handskar men inte alla gånger man hann det. Huden blev torr och röd och fick rådet av en jobbarkompis, den tog bort det på några dagar. Sen även fast jag satte händerna i vattnet kom det aldrig tillbaka!

  Det jag fick av cilit bang testa jag med vanlig hudkräm i nån dag men var tillbaka efter bara nån timme men den salvan tog bort det på en dag. Jättebra mot mycket! Den salvan klarar jag mig inte utan nulängre!
  Gäller att bunkra upp när jag eller nån jag känner är i england 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Läste lite på internet och tydligen finns det fler som får det. Många som badat mycket i saltvatten så det kan vara en förklaring. Det där med rengöringsmedel är det inte…inte på dom två 😉

 2. Susanne P says:

  Det SER onekligen oskönt ut!
  Men huvudsaken är ju att de inte har ont…
  Kanske är det som han säger: de byter identitet och fingeravtryck! 😉
  Kram

 3. Sita says:

  God morgon. Ellie hade det så en gång. Som tur är blev det inte mer. Vet inte vad det berodde på. Kram

 4. Fenixmona says:

  Konstigt men tydligen något ärvtligt…Tur att det inte är någon farlig sjukdom i alla fall! Kramiz

 5. Stattinskan says:

  JA, väder, vind och salta bad torkar ut … usch ja! Jag brukar ömsa skinn (slemhinnor) i munnen och då kan jag dra bort hur mycket som helst, sedan känns det som om jag skållat mig i munnen … Måste läsa ikapp här nu
  Tjingeling och gomorron 😀

 6. Chris says:

  God morgen !
  Jeg vet ikke hva det heter på svensk,men på norsk heter det ”Atopisk eksem”,prøv å google det å se om det kan være det de har? Alex min har det,og blir slik,,,,,,aldri på hendene,men føttene og litt på kroppen ellers.Vet ikke om det er det samme,men det kan jo være det.Alex min bruker ”A-Creme”,noe jeg faktisk kjøper på Apotek i Sverige.
  Ha en flott dag,kram :))

  • Sand mellan tårna says:

   Aha ja det är det kanske. Ska googla och se vad jag hittar, heter säkert samma på svenska. Jag har aldrig behövst smörja Alex då han inte blir torr utan mer bara ömsar skinn. Likaså med Hasan och det kommer alltid bara under en viss tid på året, höst/vinter.
   Ha en bra dag du med.
   Kram!

 7. Laura says:

  Jag har atopiska eksem och jag tror inte att det där är det, inte om det inte tar ont och huden inte är torr, och det bara händer en gång om året och under några veckors tid! Men intressant! 😛

  • Sand mellan tårna says:

   Nä jag läste om det och jag tror inte heller det är det. Stämde inte riktigt. Däremot tror jag det är som många skrivit när jag sökt att det har med årstiden att göra. många som får detta höst/vinter tydligen.

 8. Ama de casa says:

  Mysko… Tur att det inte kliar eller gör ont i alla fall 🙂

 9. Roggan says:

  Har något liknande fast året runt, så jag måste alltid ha handkräm. Kram

Kommentera