Knak i fingrarna-Sniglar av snor

Ni vet hur man kan knaka/knäcka sina fingrar? Alex talade om för mig igår att när man gör så och det knakar/knäcker så är man trött. Det hade en klasskamrat till honom talat om! Behöver väl inte utveckla det där mer än att jag tog ett litet prat med Liten Herre om detta,

Visste ni oxå att sniglar blir till av snor? Det berättade Umut (grannpojken) en dag för Alex. Snoret som man torkar bort med papper (snyter sig) och sen slänger blir det en snigel av efter ett tag.

När Umut var här igår googlade jag fram bilder på sniglar och berättade hur dom kommer till och förökar sig. Var ju nyfiken på var Umut fått detta ifrån. Ingen visade det sig utan det var bara som han trodde.

När jag hörde det kände jag bara att jag är glad att jag har en nyfiken och frågvis son som frågar om allt, lätta saker, lite kluriga och super svåra saker som får mig att riva mitt hår men hellre det än att han bara tror och får för sig saker och springer och berättar.

God morgon!

This entry was posted in Sagt av Alex, Svenskträffar/Vänner, Tokigt, Roligt & Knäppt. Bookmark the permalink.

10 Responses to Knak i fingrarna-Sniglar av snor

 1. Yvonne says:

  Morn! Ungar är härliga.Bra att du googlade fram och kunde visa dom.Du man ska ha eller ge 15 kramar /dag för att mär bra.Kram!

 2. Hahaha var den han som sa att man blev sjuk av dom där tuggummi-tatueringarna också!? 😛

 3. Monica says:

  Fast det hör väll till barndomen, fantisera ihop något spännande som man kan briljera på sina kompisar med:)

  • Sand mellan tårna says:

   Haha ja kanske det…känns ändå bra att Alex frågar mig om det är så så jag kan berätta hur det verkligen ligger till.

 4. Anna Karlsson says:

  Spännande!! Undra var de får allt ifrån?!
  Men de har lite konstiga tankar ibland inte bara barnen, man blir sjuk av att dricka kall cola och man blir också sjuk av att bada för mycket har jag fått höra. Men man blir frisk av att äta clementiner!!!
  Inte undra på att barnen inte vill snyta sig om det blir en massa sniglar av det!
  Ha en bra dag hoppas att solen skiner på er, här regnar det som bara den!!!

  • Sand mellan tårna says:

   Haha ja dom har mycket roliga idéer här. Glass blir man jätte sjuk av. Därför man får svarta blickar och ibland utskällningar och hårda ord för att man ger sitt barn glass på vintern. Oxå därför dom slutar sälja glass på många ställen. Redan nu är glassboxar borttagna på flera minimarkets och då har vi ändå över 25 grader.

 5. Ama de casa says:

  Fast jag tycker i och för sig att det var en kreativ tanke om sniglarnas tillkomst 😀
  Gomorron!

 6. Roggan says:

  Vad de får till det ibland. Kram

 7. Emma says:

  Heheh, ibland måste man bara le… 🙂

  sv; ja sant. eller faktum är att jag vänjer mig vid känslan, långsamt. Keeping busy är ett måste, men det är dom där nätterna som blir långa. Att dammsuga är liksom inte poppis klockan 3 på natten…

 8. Sofiya says:

  Sv: Tack för tipsen 🙂 det där visste jag faktiskt inte…

Kommentera