Som smör i solsken

Skulle ju ner till stranden tänkte jag men när vi käkat frukost va det molnigt. Inga mörka moln (mer tjockt dis) men tillräckligt för att jag inte skulle vilja gå ner. Tog en sväng förbi fiskmarknaden och köpte drygt 3kg…

Satsumas (clementiner eller mandalina som dom säger här). Nu börjar dom bli gula…ser dock fortfarande lite omogna ut men det är dom inte. Dom är så goda nu och går åt som smör i solsken här hemma. Köpte 1,5 kg i tisdags och det tog slut igår. Alex och hans kompis får i sig ett gäng varje kväll dom är här inne och leker. Jag är ingen fruktmänniska men satsumas gillar jag så även jag får i mig några om dan. Nu laddade vi dock upp rejält. 3 kg ska väl klara sig över helgen iaf.

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

9 Responses to Som smör i solsken

 1. Sofiya says:

  Sv: Ja jag vet iaf nåra saker som orsakar ilskan. Jag är hemma hela tiden och gör ingenting, vill jobba! Jag blir så rastlös och helt galen hemma fan. Sen vädret och allt , jag längtar heem!

 2. Ja dom går lika fort här hos oss…har jag väl börjat äta dom kan jag inte sluta sen! 🙂

 3. Anette says:

  Sitter precis & äter sådana jag med ! Det farliga är att man bara inte kan ta en =P
  Önskar er en ” Trevlig Helg ” !!

 4. Susanne P says:

  Men det är ju en helt ofarlig last, att äta clementiner!
  De ser ju alldelens nyplockade ut. Det vattnas i munnen på mej!!
  Kram & ha en härlig fredag!

 5. Ama de casa says:

  Vi köpte också såna där idag. Jättegoda, men oftast hinner jag knappt få i mig några förrän Anders har klämt i sig alla. Tre kilo räcker knappt för en kväll 🙂

 6. Fina Frun says:

  Det är så gott! Jag vill ha dem lite sura.

 7. Roggan says:

  Gillar frukt så de hade jag inte tackat nej till.

 8. Pia F says:

  Tänk att få äta dom nyplockade och solmogna, här är de fortfarande småsura.

Kommentera